Poate-mi raspunde cineva...
Scris 25 June 2007 - 03:08 PM
Am cunoscut acum ceva timp un tip.
Nu era nici de departe strain de tot ce pot defini prin cuvantul exces; (bautura, comportament "neortodox") si tot ce poate defini o existenta la limita societatii. Nu de mult, a fost furat de un cult neoprotestant. Penticostali parca.
Noul om? De nerecunoscut!!!! Nu mai bea, nu mai fumeaza si are o conduita morala greu de imaginat pentru cineva care l-a cunoscut inainte! Isi vede de ale lui si nu incearca sa convinga pe nimeni sa faca acelasi lucru!!!
Mentionez ca sunt ortodox nepracticant si nu am o simpatie deosebita pentru culturile neoprotestante.
Intrebare: DE CE BISERICA ORTODOXA NU REUSESTE SA FACA UN OM SA SE SCHIMBE RADICAL?
S-a pierdut cumva in detalii fara rost si a omis esentialul? Prea multa falsitate?
Scris 25 June 2007 - 04:06 PM
Scris 25 June 2007 - 04:29 PM
tjedy2000, la Jun 25 2007, 04:08 PM, a spus:
Am cunoscut acum ceva timp un tip.
Nu era nici de departe strain de tot ce pot defini prin cuvantul exces; (bautura, comportament "neortodox") si tot ce poate defini o existenta la limita societatii. Nu de mult, a fost furat de un cult neoprotestant. Penticostali parca.
Noul om? De nerecunoscut!!!! Nu mai bea, nu mai fumeaza si are o conduita morala greu de imaginat pentru cineva care l-a cunoscut inainte! Isi vede de ale lui si nu incearca sa convinga pe nimeni sa faca acelasi lucru!!!
Mentionez ca sunt ortodox nepracticant si nu am o simpatie deosebita pentru culturile neoprotestante.
Intrebare: DE CE BISERICA ORTODOXA NU REUSESTE SA FACA UN OM SA SE SCHIMBE RADICAL?
S-a pierdut cumva in detalii fara rost si a omis esentialul? Prea multa falsitate?
Multi dintre noi credem si apoi cercetam,studiem,analizam. Si ne schimbam radical. Daca prietenul tau a luat niste decizii care ii influenteaza viata in bine,si se simte mai implinit,nu inseamna ca a luat-o pe drumul pierzaniei.Ci ca ceea ce a aflat inseamna adevarul lui.Credinta adevarata este cea care nu implica convingerea altora. Amarena are dreptate.Nu Biserica,lacasul in sine ne schimba perceptiile si notiunile,ci credinta. Nu s-a pierdut in detalii,poate de-abia acum simte credinta in ceva,poate de-abia acum vede adevarul,contureaza realitatea. Nu cred ca il poate judeca cineva.
Personal,nu cred ca schimbarea religiei este un pacat.Este chestiune de alegere.In fond,ne rugam la acelasi Dumnezeu.
Scris 25 June 2007 - 04:33 PM
cand a trecut in barca sparta a neoprotestantilor, nu-l mai lupta nici un drac
va spun: chiar daca ai atinge culmea virtutilor, tot in iad ajungi daca n-ai credinta dreapta, curata asa cum o avem de la apostoli
Cand ai credinta stramba nu trebuie nici un efort ca sa scapi de vicii, pe cand in ortodoxie esti luptat din greu. De aceea vedem multi ortodocsi cu o viata necorespunzand credintei, si multi ne-ortodocsi avand o viata curata. Cand vrei sa placi Domnului in ortodoxie, toate cohortele diavolilor se arunca asupra ta, pt ca ei stiu ca daca te tii de treaba le vei lua locul lor, din care au cazut. Iar in secte diavolul rade de tine, el stie ca orice ai face nu te vei mantui pentru ca temelia e putreda.
Scris 25 June 2007 - 04:36 PM
Este hilar cum ambele tabere cred despre sine acelasi lucru, ca atacurile demonice sunt mai aprige de o parte au de alta
Scris 25 June 2007 - 04:38 PM
Hyouma, la Jun 25 2007, 05:33 PM, a spus:
va spun: chiar daca ai atinge culmea virtutilor, tot in iad ajungi daca n-ai credinta dreapta, curata asa cum o avem de la apostoli
Cand ai credinta stramba nu trebuie nici un efort ca sa scapi de vicii, pe cand in ortodoxie esti luptat din greu. De aceea vedem multi ortodocsi cu o viata necorespunzand credintei, si multi ne-ortodocsi avand o viata curata. Cand vrei sa placi Domnului in ortodoxie, toate cohortele diavolilor se arunca asupra ta, pt ca ei stiu ca daca te tii de treaba le vei lua locul lor, din care au cazut. Iar in secte diavolul rade de tine, el stie ca orice ai face nu te vei mantui pentru ca temelia e putreda.
De ce unii crestini se blocheaza pe ideea ca religia lor e cea mai dreapta si nu vad adevarul din celelalte? De ce sa ii judecam pe cei care se convertesc? Doar pentru ca au ajuns la nivelul in care binele lor inseamna raul nostru?
Scris 25 June 2007 - 04:39 PM
Hyouma, la Jun 25 2007, 07:33 AM, a spus:
In concluzie - numai ortodoxia e buna pe planeta asta! Restul - la gunoi cu ele! Mai bine un nemernic cu vicii toata viata decat un om la locul lui da' in vreo secta putreda (chiar daca nu face rau la nimeni pana moare, ba din contra). Bravo...asa rationament mai rar!
Scris 25 June 2007 - 04:40 PM
a browser, la Jun 25 2007, 05:39 PM, a spus:
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
gratuitati
afirmatii gratuite |
DarkBringer | 31 | 6.398 |
|
scrisoare | Lion79 | 5 | 3.048 |
|
Wicca | Romana Arkadievna | 38 | 9.959 |
|
Poligamia
solutie impusa de natura |
MariaB | 19 | 11.018 |
|
casatoria dintre o ortodoxa si un ateu provenit dintr-o familie adventista ! | elenutzabalenutza | 13 | 10.219 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis