sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

UN ATAC MALWARE A INFECTAT 10.000 DE SITE-URI ITALIENE Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Corydalis 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-January 07

Scris 24 June 2007 - 11:00 AM

Un imens atac malware a fost lansat īn Italia, mai mult de 10.000 de sit-uri fiind infectate. Potrivit specialiştilor de la Trend Micro, cele mai multe dintre site-urile italiene aparţin aceluiaşi mare furnizor de servicii de gazduire. Trend Micro spune că atacul este lansat printr-un tag Iframe inserat īn paginile site-urilor compromise. Vizitatorii site-urilor sunt asaltaţi de mai multe download-uri malware, pānă cānd software-ul creat de hackeri descoperă o vulnerabilitate. Trend spune că "Italian job" este intersant deoarce se pare că o mulţime de site-uri au fost compromise īntr-o perioadă foarte scurtă de timp.

Firma de securitate spune că īn termeni de inginerie scocială, hackerii au creat crima perfectă, deoarece cele mai multe dintre site-uri au fost cunoscute īnainte de incindent ca relativ sigure. Īn topul listei site-urilor compromise se afla site-uri de modă, unele cu conţinut pentru adulţi şi cāteva comunităţi online cu diferite preocupări.

SmartNews.ro
0

#2 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 07 July 2007 - 04:29 PM

Eu,pe cei care fac asta i-as condamna la moarte fara drept de apel! :)
Cum nu am aceasta putere in schimb am un dar nativ si greu de egalat:darul blestemului,nu-mi ramine decit sa-i blestem pina intr-al noualea neam!
:) Cu siguranta n-ati vrea sa stiti ce le "urez" ca v-ati cutremura...
0

#3 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 09 July 2007 - 09:09 AM

Ai fost infectata si tu, eh? :blink:
0

#4 Utilizator offline   Artemis_Dida 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 10-February 06

Scris 09 July 2007 - 09:46 PM

si acum dau eu cu bata in balta: poate aparea si la noi? adica sa fie si site-urile noastre compromise? :doh:
0

#5 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 09 July 2008 - 11:45 PM

Dar, ce...la voi,e gardu' inalt? :P
0

#6 Utilizator offline   ActorGrabit 

• observator incomod
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-January 07

Scris 21 July 2008 - 02:31 PM

Vezi postareaartemis_dida, la Jul 9 2007, 10:46 PM, a spus:

si acum dau eu cu bata in balta: poate aparea si la noi? adica sa fie si site-urile noastre compromise? :(

Nu e nevoie sa apara si pe siteurile .ro sau romanesti. Si nu-i de gluma deloc cu virusul asta, sor-mea la "contactat" acum 3 zile de pe siteul unei agentii de modelling din Milano si abea am reusit sa facem backupurile necesare inainte de a da format c:/ :) Avea Avast antivirus, full version, cu licenta platita si a trecut prin el ca prin branza. Primul lucru care il face este stergerea tuturor conexiunilor la internet (cel putin in windows xp asta a facut) si inghetarea tuturor optiunilor din network connections si "conncection wizard". Asadar a fost imposibila refacerea conexiunii. Dar virusul nu s-a oprit aici si a trecut la afisarea de ecrane albastre gen "page fault in non paged area" ceea ce atragea atentia asupra unor pb fizice ale calculatorului, dar dupa format c:/ si reinstalarea OS-ului, nu a mai reaparut. Din cate stiu eu, singurul antivirus care a reusit sa-i gaseasca antidotul e Avira. www.avira.de
0

#7 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 21 July 2008 - 03:04 PM

Vezi postareaBagherra, la Jul 10 2008, 12:45 AM, a spus:

Dar, ce...la voi,e gardu' inalt? :o:

io zic ...........sa excludem italienii :) :( :friends: