Fidelitate vs. infidelitate sexuala
Scris 21 June 2007 - 11:19 PM
Nu s-a descoperit inca o gena a "fidelitatii".
Ce se ascunde in spatele fidelitatii?
- Respectul fata de partener
- Teama ca prin "aflarea" infidelitatii sa nu "faca" rau copiilor sau parintilor, chiar partenerei
- Teama de a nu fi prins
- Modelul parental
- Iubirea fata de partener
- Teama de a nu-si complica viata
- Frica de boli venerice
- Principii religioase
- Sistemul personal de valori
- Uneori, pur si simplu, nu se iveste ocazia etc
Insa nu intotdeauna, mai ales in cazul cuplurilor maritale, fidelitatea inseamna si o statornicie a sentimentelor erotice, el fiind adesea doar fidel propriilor sale convingeri. El in fapt nu vrea sa se "tradeze" pe sine, nesustragandu-se unei norme interne importanta lui. Partenera sa in acest caz se situeaza intr-un plan secund sau chiar nu intra la socoteala.
Alteori a fi fidel este expresia unei desavarsiri interioare, un semn al puritatii, castitatii. Ei biruiesc ispita, sunt mai tari decat ea. Punctul de plecare a rezistentei in fata tentatiei este unul interior, fiind in joc integritatea personalitatii sale si, in ultima instanta, cea a cuplului.
Intr-o etapa a cuplului, ambii parteneri pot sa se iubeasca si sa nu fie indragostiti reciproc. Ati intreba: "OK, cum?"
"....Eu te iubesc, dar parca nu mai am acele emotii, acei fluturasi in stomac ori de cate ori ne vedem sau vorbim la telefon. Daca lipsesti, iti simt absenta ca o nevoie de a fi impreuna, ca un sentiment ca ceva imi lipseste, dar viata mea continua linistita in asteptarea ta....."
Ei bine, intr-o astfel de situatie se dezvolta o nevoie naturala de a iubi in general si NU neaparat pe cineva anume. Cred ca fiecare dintre noi a resimtit un astfel de imbold interior macar o data in viata lui, mai ales dupa 26-35 de ani. Aparitia unui astfel de imbold este expresia unei nevoi interioare si poate fi considerata: etapa "asteptarii si disponibilitatii de a iubi". In aceasta perioada daca se intampla ca un Fat-Frumos sau o Cosanzeana sa apara, unul dintre parteneri s-ar putea indragosti.
Nu este iesit din comun ca un barbat sau o femeie casatorita, la un moment al existentei, sa dezvolte pentru o alta persoana o simpatie, o atractie sau chiar o adevarata pasiune. Si asta pentru ca in starea de indragostit luciditatea si ratiunea sunt mult diminuate sau chiar abolite.
Infidelitatea sexuala este mai raspandita printre barbatii, ca si incidenta, si cuprinde sfera barbatilor care, din diverse cauze, interne sau externe lor, nu au atins inca maturitatea afectiva, care au dubii asupra virilitatii lor (dorind mereu "sa se verifice"), dar mai cu seama printre barbatii "suferind" de hipererotism.
In cazul femeilor, disponibilitatea este favorizata in contextul unei imaturitati afective, dezinhibarii afective si sexuale. Ea incearca prin aceste relatii satelit, uneori intamplatoare, sa se razbune pe aceia de care o leaga o anumita ranire a amorului propriu, ranire resimtita candva in trecut sau sa se "hraneasca" cu iubire in cazul unei narcisice, care, simtindu-se neglijata de sot, cauta alinare intr-o iubire trecatoare, o intarire a sentimentului propriei valori etc.
Infidelitatea adesea este efectul neintelegerilor maritale, nu cauza lor. Exista si situatii in care partenerul sau partenera nu pot fi fideli chiar daca iubesc. Insa in general, ei cauta in exterior, in afara cuplului ceva ce lipseste in interior. De multe ori lucruri simple, la indemana: intelegere, sentimentul ca este valorizat, ascultat, apreciat... din nevoia de a simti dorita, curtata, importanta, din nevoia de a trezi pasiune sau de a gasi pasiune... Acestea sunt doar cateva.
Ele sunt nevoi care se cer satisfacute. Lipsa de receptivitate dintre parteneri, lipsa unui limbaj comun prin care aceste nevoi sa fie intelese, ignorarea... sunt motive ce atrag infidelitatea. Uneori chiar absenta disponibilitatii celuilalt partener de a satisface aceste nevoi constituie un aspect favorizant.
Un exemplu ar fi satisfacerea fanteziilor sexuale. Astfel este suficient ca unul dintre parteneri sa rada sau sa condamne o incercare de punere in practica a unei fantezii sau simpla incercare de comunicare a acesteia, ca celalalt sa se simta refuzat, pervers si sa refuze alta data sa mai comunice ceva important lui in intimitatea cuplului.
De fapt, el nici nu mai simte ca aceasta intimitate exista odata ce nu se mai simte confortabil cu partenerul de cuplu. Esti intr-o relatie de mai mult timp, o iubesti, dar parca uneori ai vrea si "un fel doi"... relatia extraconjugala... ca o evadare, un impuls, ca ceva mai presus decat tine. Si se intampla...
Unii o fac si nu se intreba nimic, este dreptul lor castigat prin faptul ca sunt barbati si pentru ca asta fac barbatii. Pentru ei este un modus vivendi, iar pentru partenerele lor, un aspect in fata caruia ar trebui sa se resemneze si sa-l accepte ca facand parte din viata lor de cuplu.
Altii se "reintorc" in cuplu, spasiti, cu teama de a nu se afla vreodata ce au facut, jurandu-si ca nu o vor mai face niciodata... sentimentul de vinovatie, pacatul de a fi savarsit o indiscretie... acestea sunt doar cateva dintre sutele de mii de ganduri ce le trec prin minte in acele momente.
Ideea conform careia daca a facut-o o data, o va face si a doua oara poate fi valabila si se afla intr-un raport de directa proportionalitate cu "rezolvarile" interioare din urma travaliului intern de dupa prima escapada.
Importanta circumstantelor atenuante...
Aflarea vinovatului...
Aflarea vinovatilor…
Este cineva vinovat?
Intotdeauna celalalt!!
Unii depasesc rezistentele interioare si sentimentul de vinovatie si dau curs mai usor imboldului de a-si demonstra ca "inca mai sunt barbati atractivi", "gresind" si a doua oara si a treia etc.
Ceilalti isi reproseaza indiscretia, purtand acest secret "murdar" o viata intreaga poate, consumati de sentimentul vinovatiei.
O forma de contracarare a acestei stari de vinovatie poate fi concentrarea asupra partenerei, cu riscul aparitiei sentimentului de gelozie ca revers al propriei tradari, o alta este refugierea in munca, alcool etc. O rezolvare des aleasa este recunoasterea in fata partenerei in cazul in care barbatul considera acest lucru ca singura sa forma de eliberare... o alegere de moment destul de costisitoare... ambii parteneri ar fi recomandat sa fie pregatiti sufleteste pentru infruntarea unor astfel de adevaruri… o alta solutie este de a apela la o consiliere in vederea gasirii unor solutii acceptabile sau la psihoterapie in functie de caz si nevoie.
In cazul unei confruntari, ei vor fi nevoiti sa-si reanalizeze propriile sentimente, sa reevalueze relatia, sa faca "fata" reprosurilor partenerei, increderii tradate, sa reconstruiasca relatia impreuna sau sa faca fata despartirii si ulterior, singuratatii.
“Teama de singuratate! Mai bine singuratate in doi decat de unul singur! Fac orice ca sa scap / ca sa ma ierti!!”
Partenerele, in acest caz, se simt tradate, umilite, sunt furioase, ranite. Ele reproseaza, se resemneaza, santajeaza emotional sau pot plati cu aceeasi moneda. Abandoneaza relatia. Reevalueaza, comunica si pot face schimbari, renegocieri... daca se merge pe scenariul salvarii relatiei.
A ramane in continuare impreuna
Recastigarea increderii partenerului, partenerei
Lucru posibil, insa nu fara efort, sacrificii personale... nu este usor dar cand este vorba de iubire si dorinta de a ramane impreuna, ambii parteneri gasesc puterea de a o lua de la capat. Nu insa inainte de a face unele schimbari, de a afla raspunsuri comune pentru problemele interne ale cuplului: lipsa unei comunicari eficiente, reale, regasirea atractiei sexuale, redescoperirea celui de langa tine etc.
Consilierea, psihoterapia, prin consilier sau psihoterapeut, poate ghida acest efort de recladire, sprijini acest nou inceput: premisele unei relatii de cuplu ecologice ambilor parteneri.
Autor: Psihoterapeut: Jeni Chiriac
Sursa: psiholife.ro
Scris 22 June 2007 - 12:56 AM
Bydy, la Jun 22 2007, 12:19 AM, a spus:
Nu s-a descoperit inca o gena a "fidelitatii".
Era unu' la discovery cred, care studia nu stiu ce rasa de hamsteri sau soareci ce erau, ca cica sunt fideli. Se chinuia sa gaseasca gena asta, a fidelitatii. Oare de ce?Sa si-o implanteze el?
Dar porumbeii, ei nu sunt fideli, pana la moarte?
Scris 22 June 2007 - 08:32 AM
Comentarii:
1. Se compara fidelitatea din lumea animala la anumite specii cu cea a altor specii. Gresit! Exista animale monogame (NOTA: monogamie INSEAMNA UN SINGUR PARTENER PE VIATA, nu cate unul singur, dar altul, in fiecare zi/saptamana/luna/an deceniu/secol!!!).
2. Vestea proasta pentru voi este ca primatele (din care DA! face parte si omul) NU sunt monogame. Si nici fidele! Naspa, nu?
3. Exista doar parteneri care inseala si cei care ar dori sa insele, dar din diverse motive (insa eu sustin ca este doar lasitate, adica lipsa de curaj) nu o fac, invocand adesea cele mai ridicole argumente (o...iubesc, cred in Dumnezeu, am jurat in Biserica, iar cel mai stupid dintre toate este "pot oricand sa o fac (adica ma implora milioane de femei) dar nu vreau acum")...
4. A decide sa iti inseli partenerul presupune - fie ca admitem, fie ca nu - un RISK MAJOR, si nu oricine isi asuma riscuri. Sa fim seriosi! Multi/e se complac in niste relatii care in cel mai bun dintre cazuri ar putea fi catalogate drept mediocre, si merg in virtutea inertiei, pana unde ii duce...valul.
5. Amantele si amantii nu sunt o inventie a secolului 21. Au fost de cand lumea - si iarasi vestea proasta! - vor fi cat lumea. Iar popoarele latine/mediteraneene sunt mai predispuse la tradari in general, si in dragoste, in special.
6. Poporul roman este un popor de oameni duplicitari. (Pe undeva, este de inteles. Cand pup,i mii de ani, la rand, tot felul de popouri, este normal sa ajungi asa, fie si pentru a-ti justifica lasitatea in proprii ochi. Care cum a venit pe acest pamant, brusc s-a vazut cu economii substantiale la capitolul hartie igenica!) Una iti spun in fata si alta fac in realitate, determinant in acest sens este "filozofia"tipic romaneasca confor m careia "zic ca ei si fac ca mine!" Spun asta ca nu prea gasesti oameni care sa recunoasca ca ei o...comit, ci numai oamnei care tin sa se treaca drept Albe ca Zapada si Fecioare Marii. In lumea reala, vezi la tot pasul mitocani si mitocanci, "soferi" si "precupete", dar aici pe internet, NICIODATA. Aici se intalnesc doar sfintii, heruvimii, arhanghelii si Dumenzeii. Toti sunt fara urma de pata... Chiar asa sa fie?
Scris 22 June 2007 - 10:15 AM
Her, la Jun 22 2007, 09:32 AM, a spus:
Comentarii:
1. Se compara fidelitatea din lumea animala la anumite specii cu cea a altor specii. Gresit! Exista animale monogame (NOTA: monogamie INSEAMNA UN SINGUR PARTENER PE VIATA, nu cate unul singur, dar altul, in fiecare zi/saptamana/luna/an deceniu/secol!!!).
2. Vestea proasta pentru voi este ca primatele (din care DA! face parte si omul) NU sunt monogame. Si nici fidele! Naspa, nu?
3. Exista doar parteneri care inseala si cei care ar dori sa insele, dar din diverse motive (insa eu sustin ca este doar lasitate, adica lipsa de curaj) nu o fac, invocand adesea cele mai ridicole argumente (o...iubesc, cred in Dumnezeu, am jurat in Biserica, iar cel mai stupid dintre toate este "pot oricand sa o fac (adica ma implora milioane de femei) dar nu vreau acum")...
4. A decide sa iti inseli partenerul presupune - fie ca admitem, fie ca nu - un RISK MAJOR, si nu oricine isi asuma riscuri. Sa fim seriosi! Multi/e se complac in niste relatii care in cel mai bun dintre cazuri ar putea fi catalogate drept mediocre, si merg in virtutea inertiei, pana unde ii duce...valul.
5. Amantele si amantii nu sunt o inventie a secolului 21. Au fost de cand lumea - si iarasi vestea proasta! - vor fi cat lumea. Iar popoarele latine/mediteraneene sunt mai predispuse la tradari in general, si in dragoste, in special.
6. Poporul roman este un popor de oameni duplicitari. (Pe undeva, este de inteles. Cand pup,i mii de ani, la rand, tot felul de popouri, este normal sa ajungi asa, fie si pentru a-ti justifica lasitatea in proprii ochi. Care cum a venit pe acest pamant, brusc s-a vazut cu economii substantiale la capitolul hartie igenica!) Una iti spun in fata si alta fac in realitate, determinant in acest sens este "filozofia"tipic romaneasca confor m careia "zic ca ei si fac ca mine!" Spun asta ca nu prea gasesti oameni care sa recunoasca ca ei o...comit, ci numai oamnei care tin sa se treaca drept Albe ca Zapada si Fecioare Marii. In lumea reala, vezi la tot pasul mitocani si mitocanci, "soferi" si "precupete", dar aici pe internet, NICIODATA. Aici se intalnesc doar sfintii, heruvimii, arhanghelii si Dumenzeii. Toti sunt fara urma de pata... Chiar asa sa fie?
Hei, hei!
1.Nu ne dai veste proasta despre monogamie! Se stie bine ca la inceputuri omul era poligam (vezi triburi, hoarde etc - natura isi cerea dreptul - perpetuarea speciei), in timp, omul cica a evoluat, si astfel, odata cu evolutia au venit si o suita de norme, conduite, legi, cutume etc.
Omul (ceea ce il diferentiaza net de animal) e ca poate decide singurel daca vrea sa fie monogam sau nu. A se vedea anumite secte, religii unde poligamia este NORMALA (adica acceptata).
De fiecare om depinde ce norme urmeaza! Ce scara de valori are si ce repere are in viata!
Important este ca poti alege, nu?
2. Nu ne dai o veste proasta nici vis-a-vis de existenta amantilor/amantelor - acestea intra foarte usor in categoria "curvarilor/curvelor" sau mult mai bine zis prostituatelor si prostituatilor!
De ce relatiile merg atat de bine in astfel de "aranjamente"? simplu - din placere. Din aceasta categorie fac parte oamenii adepti ai HEDONISMULUI!
Nu romanii sunt primii in topul acesta al duplicitatii ci italienii, insa ei au chiar o traditie meritorie - aceea ca-si inseala sotia (sotul) insa familia ramane familie. De ce popoarele, in general, mediteraneene? Pentru ca sunt influentati de SOARE!
Cei nordici nici nu prea au cu ce sa insele....
"Aici se intalnesc doar sfintii, heruvimii, arhanghelii si Dumenzeii. Toti sunt fara urma de pata... Chiar asa sa fie?"
3. Tu cu ce vii nou? Sau ti-ai arogat statutul de observator?
Si chiar nu ai dreptate! Daca citesti anumite topicuri, vei constata ca sunt si oameni care-si recunosc greseala (de ambele genuri) isi fac "mea culpa" si incearca sa gaseasca solutii pentru a indrepta ceea ce au "stricat"
Ai o parere foarte urata despre romani, nu ma mira (pe mine, personal) - de ce?
Pentru ca de cele mai multe ori un om care-si vede "neamul" ca fiind cel mai rau, cel mai catastrofal etc, inseamna ca, spre nenorocul lui, a avut parte numai de astfel de oameni iar prin extrapolare a ajuns la a conchide - romanii sunt cei mai catastrofali!
Parerea mea despre "a insela" este urmatoarea - cei care inca nu au ajuns la maturitate (in sensul propriu al cuvantului) aleg calea duplicitara!
In momentul in care esti matur, stii ca-ti place sa-ti schimbi partenerul, partenera - nu contractezi o casatorie, nu?! Ramai liber pentru a-ti reliza dezideratele fara a pune pe cei din jurul tau in posturi nu tocmai placute. Acest lucru mai inseamna si asumare (ceea ce presupune tot maturitate)!
Scris 22 June 2007 - 10:17 AM
Scris 22 June 2007 - 11:05 AM
delia delia, la Jun 22 2007, 11:15 AM, a spus:
1.Nu ne dai veste proasta despre monogamie! Se stie bine ca la inceputuri omul era poligam (vezi triburi, hoarde etc - natura isi cerea dreptul - perpetuarea speciei), in timp, omul cica a evoluat, si astfel, odata cu evolutia au venit si o suita de norme, conduite, legi, cutume etc.
Omul (ceea ce il diferentiaza net de animal) e ca poate decide singurel daca vrea sa fie monogam sau nu. A se vedea anumite secte, religii unde poligamia este NORMALA (adica acceptata).
De fiecare om depinde ce norme urmeaza! Ce scara de valori are si ce repere are in viata!
Important este ca poti alege, nu?
2. Nu ne dai o veste proasta nici vis-a-vis de existenta amantilor/amantelor - acestea intra foarte usor in categoria "curvarilor/curvelor" sau mult mai bine zis prostituatelor si prostituatilor!
De ce relatiile merg atat de bine in astfel de "aranjamente"? simplu - din placere. Din aceasta categorie fac parte oamenii adepti ai HEDONISMULUI!
Nu romanii sunt primii in topul acesta al duplicitatii ci italienii, insa ei au chiar o traditie meritorie - aceea ca-si inseala sotia (sotul) insa familia ramane familie. De ce popoarele, in general, mediteraneene? Pentru ca sunt influentati de SOARE!
Cei nordici nici nu prea au cu ce sa insele....
"Aici se intalnesc doar sfintii, heruvimii, arhanghelii si Dumenzeii. Toti sunt fara urma de pata... Chiar asa sa fie?"
3. Tu cu ce vii nou? Sau ti-ai arogat statutul de observator?
Si chiar nu ai dreptate! Daca citesti anumite topicuri, vei constata ca sunt si oameni care-si recunosc greseala (de ambele genuri) isi fac "mea culpa" si incearca sa gaseasca solutii pentru a indrepta ceea ce au "stricat"
Ai o parere foarte urata despre romani, nu ma mira (pe mine, personal) - de ce?
Pentru ca de cele mai multe ori un om care-si vede "neamul" ca fiind cel mai rau, cel mai catastrofal etc, inseamna ca, spre nenorocul lui, a avut parte numai de astfel de oameni iar prin extrapolare a ajuns la a conchide - romanii sunt cei mai catastrofali!
Parerea mea despre "a insela" este urmatoarea - cei care inca nu au ajuns la maturitate (in sensul propriu al cuvantului) aleg calea duplicitara!
In momentul in care esti matur, stii ca-ti place sa-ti schimbi partenerul, partenera - nu contractezi o casatorie, nu?! Ramai liber pentru a-ti reliza dezideratele fara a pune pe cei din jurul tau in posturi nu tocmai placute. Acest lucru mai inseamna si asumare (ceea ce presupune tot maturitate)!
Cateva comentarii dragutza mea:
1. Faci o extrapolare eronata presupunand ca daca vorbesc la perfectie romana (mult mai bine decat majoritatea de pe aici) sunt roman. Este gresit.
2. Prostituatele sunt cele care "o dau pe bani". Tema de gandire: daca sotia cere salariul, lunar, se incadreaza sau nu in segmentul asta? In caz ca imi arunci chestia cu iubirea iti spun ca si o prostituata poate pretinde ca...iubeste! Poti sa nu o crezi DAR NU POTI DOVEDI ca nu este asa.
3. Parerea mea este ca cei care inseala ISI PERMIT SA O FACA. Prin asta inteleg ca au MIJLOACELE necesare : bani, timp, disponibilitate si mai ales, CURAJ.
4. Referitor la cei care au recunoscut si isi fac mea culpa, este tot pentru a accede la statul de...SFINTI. Iar dau dovada de perverisune...Mie NU IMI PARE RAU CA AM INSELAT. Daca imi puneam problema asa, nu o faceam de la bun inceput. Cand imi asum riscul O FAC IN CUNOSTIINTA DE CAUZA.
5. Da, o fac pentru placere. Cine nu doreste, nu are decat sa se multumeasca, vorba poietului:
"Daca vrei sa porti pe crestet nimb de nevinovatie,
Si te multumesti in viata cu o singura sotie,
Poarta mai departe jugul soartei tale pamantesti.
Fara mila e femeia care simte c-o iubesti!"
6. E cam hazardata afirmatia ta ca nordicii nu inseala pentru ca nu au cu ce...
7. Omu' se mai diferentiaza si prin alte aspecte de aimale pe care vad ca nu le-ai enumerat, de aceea o voi face eu pentru tine:
a) Animalele NU ISI VAND COPII niciodata si nici nu ii parasesc. Naspa, nu?
b) Animalele nu vaneaza decat pentru a-si potoli foamea, nu pentru a se impodoboi cu blanuri ca sa "mara de invidie Ioneasca...).
c) Animalele nu isi distrug mediul in care traiesc punand in pericol viata intregii planete nu numai a progeniturilor lor. Deh, sunt proaste, nu au minte!
8. M-am insurat din dragoste, dar asta nu a insemnat, cel putin la mine, ca pun cruce altor iubiri.
Scris 22 June 2007 - 11:25 AM
Vrei sa-ti demonstrezi tie ca poti?
Sotia ta stie ca o inseli? Sau conteaza doar sa stie " satul" ?
Her, la Jun 22 2007, 12:05 PM, a spus:
Da... dezamagit de femeie omul ce a scris aceste versuri...
Scris 22 June 2007 - 11:37 AM
Her, la Jun 22 2007, 12:05 PM, a spus:
1. Faci o extrapolare eronata presupunand ca daca vorbesc la perfectie romana (mult mai bine decat majoritatea de pe aici) sunt roman. Este gresit.
2. Prostituatele sunt cele care "o dau pe bani". Tema de gandire: daca sotia cere salariul, lunar, se incadreaza sau nu in segmentul asta? In caz ca imi arunci chestia cu iubirea iti spun ca si o prostituata poate pretinde ca...iubeste! Poti sa nu o crezi DAR NU POTI DOVEDI ca nu este asa.
3. Parerea mea este ca cei care inseala ISI PERMIT SA O FACA. Prin asta inteleg ca au MIJLOACELE necesare : bani, timp, disponibilitate si mai ales, CURAJ.
4. Referitor la cei care au recunoscut si isi fac mea culpa, este tot pentru a accede la statul de...SFINTI. Iar dau dovada de perverisune...Mie NU IMI PARE RAU CA AM INSELAT. Daca imi puneam problema asa, nu o faceam de la bun inceput. Cand imi asum riscul O FAC IN CUNOSTIINTA DE CAUZA.
5. Da, o fac pentru placere. Cine nu doreste, nu are decat sa se multumeasca, vorba poietului:
"Daca vrei sa porti pe crestet nimb de nevinovatie,
6. E cam hazardata afirmatia ta ca nordicii nu inseala pentru ca nu au cu ce...
7. Omu' se mai diferentiaza si prin alte aspecte de aimale pe care vad ca nu le-ai enumerat, de aceea o voi face eu pentru tine:
a) Animalele NU ISI VAND COPII niciodata si nici nu ii parasesc. Naspa, nu?
b) Animalele nu vaneaza decat pentru a-si potoli foamea, nu pentru a se impodoboi cu blanuri ca sa "mara de invidie Ioneasca...).
c) Animalele nu isi distrug mediul in care traiesc punand in pericol viata intregii planete nu numai a progeniturilor lor. Deh, sunt proaste, nu au minte!
8. M-am insurat din dragoste, dar asta nu a insemnat, cel putin la mine, ca pun cruce altor iubiri.
Si? pana la urma ce vrei sa ne transmiti?
Care vrea sa fie mesajul tau?!
Si daca cei care inseala isi permit ce? Care este pana la urma ideea?
Isi permit! Logic! Si?!
* Nu am ajuns la concluzia ca esti roman, ci am ajuns la concluzia ca ai avut un anturaj alcatuit numai din persoane care te-au determinat sa ai acea parere despre romani!;
* Nu stiu care sotie in mileniul III mai sta acasa astepatand salariul sotului! Or mai fi, nu zic nu, dar eu nu cunosc astfel de persoane. Poate prin tarile arabe!!!?? (nu stiu, nu ma bag);
* Bineinteles ca si o prostituata/prostituat iubeste - sunt oameni nu?!
Diferenta rezida doar in ce crede persoana respectiva ca este iubirea!
Iubirea este precum fericirea. Pentru fiecare individ in parte reprezinta altceva, nu?!;
* Fireste, ai dreptate vis-a-vis de cei care inseala, dar iti trebuie maturitate, iar unii se maturizeaza mai greu, de' suntem diferiti si e bine ca suntem asa!;
* Nu este hazardata afirmatia, o spun statisticile (vorbesc serios);
*Normal ca se diferentiza si prin alte aspecte omul de animal, nu le-am adus in discutie pentru ca topicul are, totusi, alt subiect;
* Ceea ce ai relatat mai sus, facand comparatie intre om si anima, este adevarat, nu pot contesta o evidenta!
Pot face comentarii pe marginea lor: spre exemplu - sunt cazuri izolate vanzarea copiilor, e bine ca nu-i mananca, nu?;
Fireste ca animalele vaneaza pentru supravietuire si omul pentru a se impodobi (altfel cum ai cuceri-o pe amanta ta, la ce ti-ar mai folosi banii?), sau pentru a manca vanat intr-un restaurant cu pretentii, nu?;
Unele animale chiar distrug mediul, insa interventia omului este notabila - de ce sa nu distruga el, daca poate sub umbrela dezvoltarii si progresului (cel putin au motive etice, nu?);
* Si ultima ta afirmatie, confirma ceea ce am spus eu anterior - fiecare intelege prin iubire altceva, conform educatiei, valorilor si principiilor, nu?!
Insa eu tot nu am inteles ideea ta centrala - ce vrei sa transmiti celorlalti????
Scris 22 June 2007 - 12:38 PM
delia delia, la Jun 22 2007, 12:37 PM, a spus:
Care vrea sa fie mesajul tau?!
Si daca cei care inseala isi permit ce? Care este pana la urma ideea?
Isi permit! Logic! Si?!
* Nu am ajuns la concluzia ca esti roman, ci am ajuns la concluzia ca ai avut un anturaj alcatuit numai din persoane care te-au determinat sa ai acea parere despre romani!;
* Nu stiu care sotie in mileniul III mai sta acasa astepatand salariul sotului! Or mai fi, nu zic nu, dar eu nu cunosc astfel de persoane. Poate prin tarile arabe!!!?? (nu stiu, nu ma bag);
* Bineinteles ca si o prostituata/prostituat iubeste - sunt oameni nu?!
Diferenta rezida doar in ce crede persoana respectiva ca este iubirea!
Iubirea este precum fericirea. Pentru fiecare individ in parte reprezinta altceva, nu?!;
Insa eu tot nu am inteles ideea ta centrala - ce vrei sa transmiti celorlalti????
La prima si ultima, te lamuresc desi nu era greu deloc: PAREREA MEA DESPRE SUBIECTUL DIN TITLU.
2. Citez: "un om care isi vede "neamul"..." (aici in sens de popor SI NU DE RUDE). Regret, dar asta va caracterizeaza ca popor. Poate ca nu va place, asta insa este o alta problema. Nu depinde de anturaj sau clase sociale (banuiesc ca la ele te referi). Dovada: deschide, la intamplare, ORICE CANAL DE TELEVIZIUNE Romanesc. Du-te, la intamplare, in orice Magazin cu pretentii, etc. etc. etc. etc. Nu mai pomenesc aici de faptul ca ai sugerat subtil ca as avea numai cunostinte care dorm pe sub poduri sau fac parcarile de tir de pe centura.
3. Daca ii ceri socoteala de salariu (in forme echivalente, voi le spuneti "diplomatice" iar eu le numesc "manipulative") sotului INSEAMNA CA TOCMAI ai desfiintat mareata afirmatie feminista facuta mai sus.= prostituatele cer bani, atunci sotiile care cer bani CUM SUNT? Etic vorbind, ii poti cere socoteala ce face cu munca lui? Da, daca este sclavul/posesiunea de drept/iti apartine...altfel NIET.
4. In tarile arabe femeile sunt considerate "fiinte de mana a doua". Nu au drepturi. Nu merg in rai la Mahomed dupa ce mor. Nu au suflet. Nu...Nu...Nu...Nu...(o infinitate).
5. "Aia care inseala isi permit" este logic dar...NU ESTE PENTRU ORICINE. Ca sa intelegi ce spun, imagineaza-ti ca sotul tau este un interlop si afla ca l-ai inselat. Sau si mai bine, ii spui tu ca l-ai inselat. ASTA INSEAMNA SA-TI PERMITI, altfel discutam...discutii.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Doru_G | 514 | 90.172 |
|
help me please! | Lost_Soul_Melania | 3 | 2.064 |
|
Chestionar:
Prietenul meu are penisul enorm.