Nici o banca din Ro.nu se incurca cu firmele nou infiintate.Ca sa cresti ai nevoie si de bani.Iar daca nu poti aduce 1001 garantii,ADIO afacere.Iar de ajutorul statului roman,nimeni nu a auzit.Toti te intreaba daca ai 1 an de activitate...Dar pana sa implinesti un"anisor",cu ce traiesti?Ba mai vor si o cifra de afaceri uriasa...Brrr...
Pagina 1 din 1
Start up-uri.Doar reclama e buna. credite start-up pentru IMM
Scris 19 October 2007 - 05:21 AM
Allan Babos, la Jun 21 2007, 06:52 AM, a spus:
Nici o banca din Ro.nu se incurca cu firmele nou infiintate.Ca sa cresti ai nevoie si de bani.Iar daca nu poti aduce 1001 garantii,ADIO afacere.Iar de ajutorul statului roman,nimeni nu a auzit.Toti te intreaba daca ai 1 an de activitate...Dar pana sa implinesti un"anisor",cu ce traiesti?Ba mai vor si o cifra de afaceri uriasa...Brrr...
Incearca sa imprumuti bani de la familie, prieteni, cunoscuti. Daca nu e posibil, atunci gireaza cu activele pe care le ai, casa, sediu, teren. Cauta investitori privati. Poate te ajuta acest forum de investitori http://groups.google...oup/worldstream
Scris 19 October 2007 - 08:53 AM
Allan Babos, la Jun 21 2007, 07:52 AM, a spus:
Acum trăieşti cu impresia că 1 an de activitate e un termen după care totul se va schimba. Nu se va schimba nimic, băncile romāneşti nu consideră sectorul IMM-urilor interesant. Ştiu firme care şi după 15 ani de activitate, tot se străduiesc 3-4 luni pānă obţin un credit. Chiar nu merită efortul.
Acest prim an e o scuză comodă pentru bănci, ca să te trimită la plimbare. Există credite special destinate firmelor aflate īn primul an de activitate, dar acelea nu fac parte din oferta de la ghişeu. Dacă cunoşti pe cine trebuie şi dai şpaga care trebuie, poţi obţine credite de 30-35 de mii euro fără să-i pese nimănui că eşti abia īn primul an de activitate.
Băncile romāneşti nu au prea mulţi bani de plasat, pe de-o parte. Iar pe de altă parte, creditele imobiliare şi cele pentru nevoi personale acordate salariaţilor sunt contractate de romāni cu atāt de multă inconştienţă, īncāt băncile nu au nici cea mai mică nevoie să se orienteze spre IMM-uri.
Cāt despre ajutorul statului, hai să fim serioşi! De ce ar fi treaba statului aşa ceva? Chiar crezi că e normal ca unii oameni să plătească impozite pentru a fi utilizate de alţii īn dezvoltarea de afaceri proprii? Asta ca să nu mai vorbim de uşurinţa cu care se pierd bani de către IMM-uri. Finanţările nerambursabile pentru diverse proiecte sunt o chestie utilă, īn timp ce "ajutoare pentru IMM-uri" reprezintă cu totul altceva. Aceste ajutoare n-au de ce să existe, atāt timp cāt finanţarea lor ar proveni din impozite şi taxe.
Aceasta postare a fost editata de harald: 19 October 2007 - 09:10 AM
Scris 06 May 2008 - 12:05 AM
Allan Babos, la Jun 21 2007, 07:52 AM, a spus:
Mai, mai omule!!!! NU TE INCURCA CU BANCA PINA NU SII EXACT CUM MERGE FIRMA!!!repeti o greseala pentru care eu acum inca platesc! Descurca-te cu ce ai si dormi bine! Sint atitea cai...Profitul cel mai mare il obtii cind firma este la inceput...sint si alte avantaje... sii...nu-ti scriu aici din anume motive...
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Bancile si sitemul bancar
semnificatia banilor |
jet li | 84 | 7.261 |
|
Totul e posibil in tara asta? | Un dezamagit | 3 | 1.534 |
|