sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

document cu diacritice Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   elenastef 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 19-June 07

Scris 19 June 2007 - 11:57 PM

Am nevoie urgent de ajutor. Am un document facut in Word si am aflat ca trebuia scris cu diacritice. Cineva mi-a spus ca pot folosi Autocorrect si-l schimba automat. Stie cineva cum trebuie sa fac, in afara sa stau sa schimb fiecare cuvant? VA ROG!
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 20 June 2007 - 03:28 PM

Vezi postareaelenastef, la Jun 20 2007, 12:57 AM, a spus:

Am nevoie urgent de ajutor. Am un document facut in Word si am aflat ca trebuia scris cu diacritice. Cineva mi-a spus ca pot folosi Autocorrect si-l schimba automat. Stie cineva cum trebuie sa fac, in afara sa stau sa schimb fiecare cuvant? VA ROG!

Poţi folosi Autocorrect, dar rezultatele nu sunt perfecte. Eu folosesc Office XP Romanian, e simplu să apeşi butonul "Autocorecţie", dar asta e valabil doar pentru cuvintele pe care Word-ul nu le are în dicţionar. De exemplu, în dicţionar există "si", aşa că Word-ul nu va presupune că ar fi trebuit scris "şi". La fel, "adânca" i se pare rezonabil de corect, n-are de unde să ştie că trebuia "adâncă".

Dar va merge într-adevăr mai repede dacă foloseşti mai întâi "autocorecţie", după care mai treci o dată prin tot textul, unde vei mai avea de corectat doar jumătate din greşeli :friends: Dacă e un text foarte mare, 50 sau 100 de pagini, există soluţii mai "inteligente", dar mai laborioase. De exemplu, îl pui să înlocuiască automat toate grupurile [_si_] (spaţiu, s, i, spaţiu) cu grupul [_şi_] (spaţiu, ş, i, spaţiu). Dacă nu incluzi şi spaţiile (pentru care eu am folosit underscore în acest text) îţi va modifica şi cuvinte ca [similar] transformându-le în [şimilar] :yes: După care faci la fel cu grupul [_in_] care devine [_în_] şi aşa mai departe. Sunt vreo 20 de grupuri în total, nu mai multe. Eu am corectat prin metoda asta un document de 110 pagini în 6 ore. Pe vremea lui Office 95, când nu exista dicţionar de limbă română pentru "autocorecţie". Iar caracterele cu diacritice ţi le defineai singur, gen [ş = alt+007] că nu exista suport pentru tastatură de limba română pe vremea aceea :flowers:

Aceasta postare a fost editata de harald: 20 June 2007 - 03:36 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi ApexSQL - licente de $1000 oferite gratuit dopoto2  0 1.660
Replici noi Excel - Aduna ultimele x numere dintr-o celula
Excel