Ajutor...plssss
Scris 19 June 2007 - 02:30 PM
Scris 19 June 2007 - 04:18 PM
happyboy, la Jun 19 2007, 02:30 PM, a spus:
In general sportul te ajuta sa capeti incredere in tine.. deci incearca sa faci sport
Scris 19 June 2007 - 06:59 PM
De asemenea, incearca sa iesi mai des cu prietenii tai pe la un baschet sau pe la un tenis cu piciorul... ideea e sa interactionezi cu cat mai multa lume...
Nu e nevoie de un psiholog... daca-ti gasesti un rost in viata... o pasiune... lucrurile se repara de la sine...
La mine a fost programarea calculatoarelor
Scris 19 June 2007 - 07:49 PM
happyboy, la Jun 19 2007, 03:30 PM, a spus:
E simplu: nu mai trece pe la scoala, nu mai vorbi cu fetele si nu mai spune prostii.
Acum, serios. Cine ti-a spus ca daca te inrosesti ai fobie sociala?
Cavaleru, la Jun 19 2007, 07:59 PM, a spus:
Trebuie neaparat sa fii super bun in ceva ca sa te simti bine? Daca nu reusesti, ce te faci?
Scris 20 June 2007 - 12:46 PM
Parerea mea este ca nu roseala este problema ci faptul ca tu consideri asta ca pe un handicap; te gandesti prea mult la culoarea din obrajii tai si nu te mai comporti natural. Am amici care se inrosesc de indata ce scot un cuvant dar s-au obisnuit cu situatia si nu se mai simt stanjeniti de asta. Daca tu crezi ca intradevar ai o problema vorbeste cu parintii tai si fa niste sedinte de psihoterapie, poate chiar psihoterapie de grup.
Scris 20 June 2007 - 12:59 PM
ideea e urmatoarea: la fiecare contact "social" pe care il ai, gandeste-te ca nimeni nu-i perfect, oricat ar parea, ca fiecare are slabiciuni, ca fiecare greseste si tot asa...
faci o greseala?....si ce? da-o pe gluma si fa tu haz de necaz inainte sa o faca altii care se dau smecheri.
sunt unii care bubuie de prostie si ridicol si nu au nici un complex... tu de ce ai avea?
dar trebuie sa faci ceva in privinta asta acum, cat mai esti mititel ca apoi... greu sa mai scapi de timiditate.
sunt persoane ajunse la 50-60 de ani, care au mari probleme in a-si controla emotiile, timiditatea.
eu una nu prea inteleg timiditatea, emotiile de genul acesta... insa nu stiu daca e bine sa treci prin toate chiar asa fara nicio emotie... parca nu mai esti atat de uman.
o sa cresti si daca iti propui o sa scapi de timiditate, pt. ca o sa vezi ce slabiciuni teribile au unii care par atat de perfecti!
Scris 20 June 2007 - 01:24 PM
Increderea ta in sine a fost afectata din familie, de catre cei care te-au crescut de mic. Inca din clasa 1-a aveai problema asta, dar ea s-a acutizat si acum a devenit insuportabila.
Inca din clasa a 1-a vedem copii care intra pentru prima data in sala de clasa dand din coate, facandu-si loc curajos printre ceilalti sau pe altii care rad peretii.
Cei din jur nu au cum sa faca un copil timid decat in conditiile in care parintii sai ii afecteaza increderea in sine in sanul familiei (prin fapte, atitudini, prin ceea ce traieste copilul in mijlocul familiei).
Partea proasta e ca un copil timid nu poate judeca pe parintii sai, neavand un termen de comparatie. Ar trebui dus intr-o familie adevarata pentru a realiza cum sunt tratati acolo copiii care...nu devin timizi in adolescenta.
Aceasta postare a fost editata de iosafat: 20 June 2007 - 01:38 PM
Scris 20 June 2007 - 01:28 PM
iosafat, la Jun 20 2007, 02:24 PM, a spus:
Inca din clasa a 1-a vedem copii care intra pentru prima data in sala de clasa dand din coate, facandu-si loc curajos printre ceilalti sau pe altii care rad peretii.
simpatica asta cu rasul peretilor!!!
Scris 20 June 2007 - 07:03 PM
frumoasa exprimare!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
infectare cu HVB | marinescuA | 10 | 12.978 |
|
Ginecologi buni in pitesti | andra_c | 0 | 2.809 |
|