Credeti in obiectivitate sau va considerati capabili de a fi obiectivi?
Scris 17 June 2007 - 04:49 PM
hmmm....nu cred ca exista obiectivitate....chiar daca nu cunoastem oamenii spre care trebuie sa ne manifestam obiectivitatea....o privire putin mai insistenta...un zambet din partea sexului opus...si gata cu obiectivitatea...
Scris 08 August 2007 - 02:33 PM
e greu dar poate exista obiectivitate, atata timp cat poti sa iei in calcul toate variantele...
eu de exemplu in fiecare situatie in care mi se cere sa reactionez, sa gandesc, incerc sa ies oarecum din mine si sa privesc problema si din alte puncte de vedere, sa ma detasez ce ceea ce poate fi rezultatul experientei mele, personale si unice... desi daca stau bine sa ma gandesc, nu poate exista un raspuns 100% obiectiv, pentru ca nimeni nu poate cunoaste toate variantele a.i. sa nu personalizeze acest raspuns.
eu de exemplu in fiecare situatie in care mi se cere sa reactionez, sa gandesc, incerc sa ies oarecum din mine si sa privesc problema si din alte puncte de vedere, sa ma detasez ce ceea ce poate fi rezultatul experientei mele, personale si unice... desi daca stau bine sa ma gandesc, nu poate exista un raspuns 100% obiectiv, pentru ca nimeni nu poate cunoaste toate variantele a.i. sa nu personalizeze acest raspuns.
Scris 08 August 2007 - 05:56 PM
Utopia, la Jun 17 2007, 02:58 PM, a spus:
Argumentati va rog.
Cred ca atunci cand esti intr-o stare de foarte calm, foarte linistit, foarte echilibrat, poti fi obiectiv. Trebuie ca simturile sa nu te afecteze, sa nu te disturbe in nici un fel. Starea asta de calm sa fie atat de puternica incat sa te mentina intr-un echilibru perfect. Da, atunci poti sa decizi ceva fiind complet obiectiv.
Scris 08 August 2007 - 06:00 PM
IuliaDy, la Aug 8 2007, 03:37 PM, a spus:
esti obiectiv atunci cind nu esti implicat personal.....
Nici macar.
Obiectivitatea este doar o utopie pentru ca fiecare din noi in mod involuntar si automat ne punem intr-o situatie sau alta ca sa aflam raspunsul.
Practic migram de la obiectivitate la subiectivitate in mod inconstient.
Sunt cam subiectiv, nu?
Scris 08 August 2007 - 06:37 PM
K0ntr0VerSy, la Aug 8 2007, 07:00 PM, a spus:
Nici macar.
Obiectivitatea este doar o utopie pentru ca fiecare din noi in mod involuntar si automat ne punem intr-o situatie sau alta ca sa aflam raspunsul.
Sunt cam subiectiv, nu?
Sunt cam subiectiv, nu?
Da ,dar ai dreptate.
Scris 08 August 2007 - 06:40 PM
Obiectivitatea ne face mai subiectivi decat subiectivitatea obiectiva...si invers...
Scris 08 August 2007 - 06:41 PM
K0ntr0VerSy, la Aug 8 2007, 07:00 PM, a spus:
Nici macar.
Sunt cam subiectiv, nu?
Sunt cam subiectiv, nu?
si eu zic ca ai dreptate... asta e... e imposibil sa nu personalizam.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Aveti credinte? | Utopia | 32 | 5.116 |
|
apreciaza-te,lauda-te fara jena,invata sa te placi |
Arcangelo | 502 | 33.436 |
|
Care este cel mai mare dusman al omului?
Sunt atat de multi....dar totusi care este cel mai mare |
Rebel XP | 113 | 16.972 |
|
Limbajul
si gandirea |
Wahaha | 23 | 9.855 |
|
Ce este mai aproape de infinit ?
tristetea sau placearea |
Schimbarea Perceptiei | 73 | 10.990 |
Contact
Facebook