sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Proiectarea bazelor de date... HELP Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   adi_alina 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-October 06

Scris 14 June 2007 - 11:00 PM

Mai exact proiectarea schemelor DEA si MRD.
Si mai exact trecerea din DEA in MRD.
Problema: Am un proiect in cadrul caruia in DEA imi apar niste incluziuni gen "Clienti inclus in Persoane" si nu stiu cum se traduce asta in MRD Nu stiu dak incluziunea asta tb sa o tratez k pe o functie sau un atribut al Clientilor sau pur si simplu sa n-o bag in seama si nici dak s-o iau in considerare la cautarea cheilor.
Somebody, please help!!!!
0

#2 Utilizator offline   radu84 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 07

Scris 15 June 2007 - 06:15 AM

explica un pic mai detaliat
0

#3 Utilizator offline   adi_alina 

• Boboc
  • Pip

Scris 15 June 2007 - 02:07 PM

Asa arata (ca in attachment) o parte din schema DEA (Diagrama Entitati Asociatii) si tb sa o transform in schema MRD (Modelul Relationar al datelor). Si nu stiu cum sa procedez, intrucat n-am mai facut asta pt functii de incluziune.
Spre exemplu cum fac cu determinarea cheilor pt CLIENTI, caci dak il iau separat el nu are nici o cheie (nici locul de munk nici venitul nu poate fi unic si nici comb celor doua). Dar dak il privesc k incluziune (submultime) in PERSOANE atunci unicitatea liniilor de tabela este asigurata de CNP sau de SeriaC.I.*Nr.C.I. Dar cum scriu asta.
Puteti face abstractie de fct "Persoana contact".

Fisiere atasate

0

#4 Utilizator offline   adi_alina 

• Boboc
  • Pip

Scris 15 June 2007 - 04:22 PM

Sau alta intrebare...
Functia "Persoana contact" reprezinta persoana de contact a clientului respectiv, care nu tb sa fie neaparat client la randul sau.
Cand introduc o linie in tabela Clienti, cum fac ca utilizatorul sa stie k tb sa introduca datele coresp clientului respectiv si in tabela Persoane (pt k un client este caracterizat atat prin atributele de la clienti cat si prin cele de la persoane).

Si sa presupunem k am lamurit acest lucru si apare urmatoarea situatie: un utilizator a introdus 2 clienti in baza de date(adik a introd datele coresp clientilor resp in ambele tabele). Deci cei 2 clienti au id-urile 1 resp 2, in fiecare tabela. Apoi a introdus o persoana de contact (care nu e si client) doar in tabela persoane. Aceasata are id-ul 3 in tab persoane. Si acum utilizatorul mai introduce un client in baza de date (adik in ambele tabele).
Deci ultimul client va avea id-ul 3 in tabela CLIENTI si id-ul 4 in tabela PERSOANE. Ceea ce nu e bine.... Caci clientul 3 din CLIENTI se va identifica prin incluziune cu PERSOANA 3 din PERSOANE, care nu-l reprezinta pe el insusi.
Cum rezolv problema asta?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi eroare instalare visual studio 2008 sebzero_w  5 2.281
Hot Topic (New) Ajutor cu PhP Rycy  30 7.082
Replici noi redare vocala Reaction  4 5.785
Replici noi Cum sa citesc niste date din fisier si apoi sa populez o matrice cu ele
MATLAB
Eddie25  5 2.143
Replici noi software
circuit integrat BH1415f
Bebe2010  4 1.788