sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Poate schimba Biblia viata unui om? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 26 May 2005 - 11:15 PM

Bine fratilor, vad ca va certati pe o tema care sincer pe mine ma plictiseste ceva. Uite parerea mea. In primul rand, orice carte poate schimba vieti. De ce Biblia nu ar fi una din ele ? Si va rog muult, nu mai folositi clisee. Adica, Biblia e cuvantu lui Dumnezeu.. sa.a.m.de. pentru ca nu are rost discutia atunci. Presupunem ca biblia e o carte oarecare, nu ceva de capatai, si atunci putem sa ne certam daca poate avea influenta.

Evident ca are , si exemplele voastre cu folosirea gresita sunt foarte valabile. Pastorii mericani justificau sclavia printr-un verset "Servitorii sa-si asculte stapanul" ! Ei bine, margaritarele nu trebuie risipite intre porcine. Chiar si inaltii nostri prelati ortodocsi au ajuns la concluzia ca omul de rand trebuie sa citeasca Biblia ghidat, pentru ca sunt o gramada de idei care prind coerenta doar in context, nu separat. Si deoarece suntem intr-o societate postmoderna, inseamna ca multimea interpretarilor Bibliei este nelimitata. Cum dracu sa nu modifice vieti ? Sincer, eu sunt deja scarbit de toata propaganda anumitor religii, de genul "Lui Nea Gheorghe Evanghelia i-a adus lumina in suflet si i-a schimbat viata". Haida-de ! Biblia e prea groasa in varianta ortodoxa pentru a nu fi prea complicata. Anumite secte (am spus SECTE) au taiat in carne vie, au redus din cuvantu lui Dumnezeu( vezi Apcalisa pentru a vedeace-i asteapta) si deci sensurile Bibliei, si asa pierdute pri transcriere sa-au mai derivat o data. Mi-e mila decartea asta.

Mi-a placut faza ca trebuie sa stii ce scrie in biblie daca crezi cu adevarat. Desigur, dar asta e si ideea, ca nu mai avem initieri advarate intr-o credinta adevarata, ci doar facae-uri jalnice. Chiar, cine oare citeste Biblia pe net la ora asta ? Va spun eu. Vreo 20.000 de oameni.

Poate cartea asta schimba vieti ? Daca poate un Coelho, poate si Biblia.
0

#22 Utilizator offline   Moise 

• Fara titlu
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 31-March 05

Scris 27 May 2005 - 09:08 AM

oxana, la May 26 2005, 11:47 PM, a spus:

Pot sa spun asta pentru ca ceea ce scrie in ea am verificat prin fapte daca e asa sau nu.Incearca si tu sa iei doar un sfat de acolo si o sa vezi ca o sati schimbi parerea.Nu pot sa spun ca sunt o buna crestina din contra in ultimul timp miam intors fff mult spatele Lui Dumnezeu tocmai fiindca m-am indoit de cuvantul Lui,si sa sti ca platesc scump.
[snapbacca]44862[/snapbacca]

Cum ai verificat? Este acelasi lucru cu a spune ca o carte de istorie este biblia. Pentru ca si ce scrie acolo este verificabil (Mircea cel Batran a invins la Rovine, fapt scris si verificabil in alte surse). Dar ce scrie in biblie unde poti verifica? Daca tu stii unde, poate ne spui si noua.
Eu nu am intors spatele lui Dumnezeu. Cred dar cred pentru mine, nu am de gand sa mantuiesc lumea. Dar in momentul in care toata lumea incearca sa ama convinga de ceva nu este normal sa analizez ce mi se spune? Nu este normal sa incerc sa gasesc si alte surse?
Daca imi spune cineva ca apa nu mai ingheata la zero grade, ci la 3 grade, nu este normal sa verific? Problema este ca am cum. Pe cand tot ce tine de biblie si de biserica nu poate fi verificat, tocmai pentru ca potenstialele surse alternative de informare au fost "dosite".
0

#23 Utilizator offline   giovi 

• Life`s Good ;)
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-May 05

Scris 27 May 2005 - 05:41 PM

Eu va propun sa cititi, daca aveti, prefata de la Biblia tradusa de IPS. Bartolomeu Ananima. -Cuvant Lamuritor asupra Sfintelor Scripturi"
sau daca o sa am timp, o sa va transcriu ce mi se pare mai important
0

#24 Utilizator offline   oxana 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 24-May 05

Scris 28 May 2005 - 11:06 AM

Interesant.Sti ce?
Crezi ce vrei!Draga dan-marius.Nu te-am jignit!Mi-am dat parerea!Nu iti inchipui ca sunt crestina!Nu sunt dar macar recunosc si vad ca ceea ce fac nu e bine!Dar tu nici macar atat....
0

#25 Utilizator offline   ToDieFor 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-March 05

Scris 23 June 2005 - 12:03 AM

oxana, la May 28 2005, 12:06 PM, a spus:

Interesant.Sti ce?
Crezi ce vrei!Draga dan-marius.Nu te-am jignit!Mi-am dat parerea!Nu iti inchipui ca sunt crestina!Nu sunt dar macar recunosc si vad ca ceea ce fac nu e bine!Dar tu nici macar atat....
[snapbacca]45126[/snapbacca]

Chestia cu Biblia este o problema care-i framanta pe multi de cand a aparut si pana azi. E treaba fiecaruia sa creada in ce vrea. Eu cred in Dumnezeu, chiar daca imi dau seama ca El nu e perfect, si nici nu ma incanta sectele sau crestinii extremi. E problema lor, sa si-o rezolve (si au cam multe - vezi ultima "crucificare/exorcizare"). In fine, mai trist e ca printre noi se afla si astfel de personaje. Si atunci ma intreb: ma mai "doare" daca vreunul sau altul si-a educat felul de a fi cu Biblia in mana? Ei bine, nu! Totul tine de tartacuta fiecaruia, si daca la unii e cam goala, atunci mai conteaza ca si-au "educat" spiritul cu o carte pe care nu o vor intelege cu adevarat niciodata? Mai bine visez la povestile gen "Roswell 47", "Area 52", "Triungiul Bermudelor", etc. Si conchid, citand pe unii: "You-ve got to run!/Stay away from the light!" / "I don-te care, I really don-te care!" :wub:
0

#26 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 02 May 2006 - 06:42 PM

Vezi postareaKatta, la Apr 20 2005, 10:25 AM, a spus:

De ce este Biblia atat de importanta? Ea este in acelasi timp: sursa de informatii, exemplu de urmat, sustinator al credintei prin profetiile implinite, mangaietor prin promisiunile sale, un vast continent pe care e o placere sa-l explorezi. Si sunt sigur ca nu se opresc aici comparatiile. Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, singurul Cuvant scris al lui Dumnezeu la care avem acces.
Ne poate schimba viata?

...nu stiu in ce masura ii poate schimba propria/i viata....insa sigur isi poate schimba moartea!
0

#27 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 03 May 2006 - 01:50 PM

Vezi postareadan-marius, la May 24 2005, 08:05 PM, a spus:

Asta e o prostie. Ceea ce te ajuta este credinta in Dumnezeu, nu ceea ce scrie in biblie. Biblia te ajuta doar sa iti formezi credinta, nu si pe plan personal.

uite cam ce zice un nene despre biblie
Toată Scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune īn neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna
ba te ajuta si pe plan personal,si pe plan social.daca ai citi ce zice ,ai sti...dar e doar pentru cei interesati din pacate.
pentru restul e o carte plictisitoare si fara folos... :o:

Vezi postareaToDieFor, la Jun 22 2005, 11:03 PM, a spus:

Eu cred in Dumnezeu, chiar daca imi dau seama ca El nu e perfect,

pardon???

Citeaza

Totul tine de tartacutza fiecaruia, si daca la unii e cam goala, atunci mai conteaza ca si-au "educat" spiritul cu o carte pe care nu o vor intelege cu adevarat niciodata?

da,asta cam asa e...de unde si ideile de razboaie sfinte!

Citeaza

Si conchid, citand pe unii: "You've got to run!/Stay away from the light!" / "I don't care, I really don't care!" :o:

the light fiind ...Biblia?
wow...!!pai daca stii ca ea e the light.de ce sa stai departe de ea?
Macar pe aia care nu stiu,ii inteleg :cry:

Vezi postareadaemonalexoiu, la May 26 2005, 10:15 PM, a spus:

Si va rog muult, nu mai folositi clisee. Adik, Biblia e cuvantu lui Dumnezeu.. s.a.m.d. pentru ca nu are rost discutia atunci.

cine te-a pacalit pe tine ca e un cliseu? :cry:

Citeaza

Presupunem ca biblia e o carte oarecare, nu ceva de capatai, si atunci putem sa ne certam daca poate avea influenta.
biblia nu e o carte oarecare!dar ai nevoie de ochi ca sa vezi ce scrie in ea.

Citeaza

Mi-e mila decartea asta.

Si mie imi e mile de cei care interpreteaza biblia ca pe o carte oarecare,din care pot trage singuri ce concluzii vor ei :cry:

Citeaza

Mi-a placut faza ca trebuie sa stii ce scrie in biblie dak crezi cu adevarat.

Poti sa stii ce e aia o celula daca nu studiezi ce scrie in cartea de geografie?
ah,stai,cartea de geografie nu iti zice despre celule.
Nici biblia nu iti spune decat ceea ce trebuie sa afli despre viata spirituala.Cauta raspunsurile acolo unde trebuie cautate!

Citeaza

Desigur, dar asta e si ideea, ca nu mai avem initieri advarate intr-o credinta adevarata, ci doar fake-uri jalnice. Chiar, cine oare citeste Biblia pe net la ora asta ? Va spun eu. Vreo 20.000 de oameni.

fake-uri jalnice fiind ce,cine?

Citeaza

Poate cartea asta schimba vieti ? Daca poate un Coelho, poate si Biblia.

corect! dar in ce sens?

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 03 May 2006 - 01:41 PM

0

#28 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 03 May 2006 - 09:26 PM

Vezi postarearaulmaniac, la May 2 2006, 07:42 PM, a spus:

...nu stiu in ce masura ii poate schimba propria/i viata....insa sigur isi poate schimba moartea!

Doar daca ii dai in cap cu o biblie masiva...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis