In viziunea lui Taxil, Dumnezeu este "un domn care era cu desavarsire singur" si care se cam plictisea. "Nu se cade sa se prapadeasca de dor si de urat, ci trebuie neaparat sa faca o treaba oarecare. Si s-a apucat mosneagul sa creeze". Dupa Taxil, facerea lumii n-ar fi trebuit sa-i ia mai mult de o singura zi. "Ei bine, nu! Si-a zis ca n-are rost sa se grabeasca". Cerul si pamantul au aparut "de la sine indata ce si-a manifestat el voia". Tot Taxil spune ca Dumnezeu "milenii de milenii a orbecait in intuneric". "Noroc ca n-avea de ce se lovi, pentru ca de jur imprejur nu era nimic". Asa ca Dumnezeu a facut lumina ca "sa nu faca boroboate". La "facerea cerului", Taxil gaseste loc de explicatii stiintifice. "Orice om cu carte stie ca ploaia provine din apa care se evapora de pe pamant".
Darwin si Dumnezeu
Varianta lui Taxil in ceea ce priveste creearea omului pe pamant e simpla comedioara. "Totusi, nici unul dintre aceste animale nu seamana cu mine - si-a facut el (Dumnezeu-n.r.) socoteala. Ce pacat! Eu am cap frumos, urechi potrivite, privire vioaie, nas drept si, in sfarsit, dinti sanatosi". In opinia lui Taxil, Dumnezeu are idei darwiniste care Ii apar Creatorului in timp ce se uita la niste maimute.
" - Ele au ceva din chipul meu - si-o fi zis, probabil Dumnezeu. Dar asta nu e ceea ce mi-ar trebui. Ele au coada, pe cand eu nu am asa ceva. ce-i drept, si printre ele sunt unele fara coada, dar...tot nu-i ceea ce-mi trebuie!".
restul pe site-ul http://www.gebeleizi...g/bibliahazlie/
Aceasta postare a fost editata de Leu79: 07 June 2007 - 05:38 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS