sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Lumea exterioara e mai reala decat cea interioara? Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 09 September 2007 - 06:59 PM

Vezi postareaOvu', la Sep 9 2007, 12:10 PM, a spus:

Mie chiar nu mi se pare ca nu zabovim destul in imaginatia noastra...si vorbesc acum despre majoritate...care nu se strofoaca prea mult cu probleme sociale REALE, se gandesc cel mult la ce vor pune pe masa maine...in rest...isi imagineaza ca sunt liberi si ca vor face ceea ce vor SAU pur si simplu nu zabovesc nici in real, nici in imaginar prea mult...si aici e vorba de sloganul multora "Mancare, sex si somn".
desi exista riscul de a cadea in superficial, la extrema cealalta, daca zabovesti prea mult in imaginar, te izolezi... si o spun din proprie experienta.iar treaba asta cu "Mancare, sex si somn" te ajuta sa-ti prelungesti viata.ma gandesc la artisti, la genii, care zabovesc muuult prea mult in lumea interioara si stim ca majoritatea n-au avut viata prea lunga... au cam luat-o razna... :lol2:

Vezi postareaavi, la Sep 9 2007, 07:48 PM, a spus:

Realitatea este o iluzie. Traim intr-un vis. Mintea este baza oricarui lucru. :roll:

Vezi postareaavi, la Sep 9 2007, 07:55 PM, a spus:

e reala. realul apartine realitatii... :lol2: sinele este la randul lui o iluzie trecatoare.
pai e sau nu real??? :lol2:
0

#22 Utilizator offline   Ovu' 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-August 07

Scris 10 September 2007 - 09:15 AM

Vezi postareaironic, la Sep 9 2007, 12:13 PM, a spus:

Nimic nu este mai real. Exista nimicul. Nimicul este real. In concluzie: cea ce credem ca este real de fapt este ireal, indiferent daca vine din interior sau din exterior. Nimicul fiind pretutindeni ca si irealul de altfel.
Daca nu ati inteles, revin. ;)

nihistule! :D
0

#23 Utilizator offline   alex_cadu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-April 06

Scris 10 September 2007 - 09:59 PM

Stiati ca ochii sunt doar un instrument, cum ar fi obiectivul unui aparat de filmat. Ochiul are acelasi rol... focalizeaza, defocalizeaza, regleaza intesitatea luminii care excita retina, senzorul final care trimite informatia la ''ganditor''.
Deci, noi nu cu ochii vedem obiectele din jurul nostru... ci cu mintea. In final, atunci cand ne imaginam un lucru cu ochii inchisi, tot real este, aceleasi senzatii avem ca atunci cand avem ochii deschisi.
Perceptia noastra se limiteaza cred eu...

Asa putem avea si alte analogii la diferiti senzori care pur si simplu sunt doar niste traducatori pe care tot ''ganditorul'' le proceseaza si dau diverse stari,reactii etc etc etc.
Imposibil sa nu fi avut vreodata un vis in care puteai sa juri ca este real... Eu cred ca este cat se poate de real, singura diferenta fiind nivelul de perceptie.

Aceasta postare a fost editata de hexa-acamandur: 10 September 2007 - 10:00 PM

0

#24 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 06 October 2007 - 02:29 PM

am deveni psihotici daca nu am tine cont de realitatea exterioara, si doar de cea din interiorul nostru...
0

#25 Utilizator offline   Utopia 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 29-May 07

Scris 13 September 2008 - 09:23 PM

Vezi postareahexa-acamandur, la Sep 10 2007, 10:59 PM, a spus:

Stiati ca ochii sunt doar un instrument, cum ar fi obiectivul unui aparat de filmat. Ochiul are acelasi rol... focalizeaza, defocalizeaza, regleaza intesitatea luminii care excita retina, senzorul final care trimite informatia la ''ganditor''.
Deci, noi nu cu ochii vedem obiectele din jurul nostru... ci cu mintea. In final, atunci cand ne imaginam un lucru cu ochii inchisi, tot real este, aceleasi senzatii avem ca atunci cand avem ochii deschisi.
Perceptia noastra se limiteaza cred eu...

Asa putem avea si alte analogii la diferiti senzori care pur si simplu sunt doar niste traducatori pe care tot ''ganditorul'' le proceseaza si dau diverse stari,reactii etc etc etc.
Imposibil sa nu fi avut vreodata un vis in care puteai sa juri ca este real... Eu cred ca este cat se poate de real, singura diferenta fiind nivelul de perceptie.

Ar putea fi real. Dar sa ne gandim, oare cand visam, nu este activ doar simtul vazului? El implica contactul cu o realitate unanim acceptata, chiar daca e vazuta cu ochii mintii. Noi suntem intr-un fel conditionati de varietatea lumii exterioare. Ma refer in prezent.
Poate lumea noastra imaginara isi are baza in amintiri, iar dorinta de cautare se limiteaza, odata ce facem cunostinta cu diversitatea.
0

#26 Utilizator online   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 13 September 2008 - 09:32 PM

Adevarul este subiectiv , asemeni realitatii
1

#27 Utilizator offline   Calin_turcan 

• Mătrăgună
  • PipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 23-August 11

Scris 25 December 2011 - 08:16 PM

Vezi postareaLikeThisPoppy, la 09 September 2007 - 06:59 PM, a spus:

"Mancare, sex si somn"

Noi oamenii, folosim numai 5% a creierului genii 7%. de unde nu reiese, - (fără a primi informaţie din alte surse decīt cele disponibile), că cineva sau ceva ne limitează la acest procentaj. Chiar şi fără a analiza cele de mai sus multor le este clar că oamenii sīnt conduşi ca o cireadă, şi societatea īn care trăim e creată pe un model special, ca să nu ne ajungă sau să fie greu de obţinut cantitaea necesară de: Mancare, sex si somn, cele 3 fiind principalele pentru exitenţa neamului īn aşa fel cīt de liberă nu v-ar părea societatea īn care trăim, de abia ajungem la limita supravieţuirii. Şi īn afară de Mancare, sex si somn, puţin cui īi mai ajunge timp pentru aşi analiza lumea interioară.
Referitor la sursele disponibile, eu primesc informaţie de la spirite, stafii, oameni care dorm, comunic pe bază de dialog telepatic. Mi se comunică că se duce o luptă pentru posibilitatea de a folosi 100% şi mai mult, a creierului, luptă fiecare, atunci cīnd doarme au loc toate evenimentele cheie, oamenii sīnt uniţi īn locaţii īn care discută cine ce informaţie să primească cīnd e treaz... şi multe altele, le puteţi afla dacă citiţi blogul pe care l-am făcut. Găsiţi adresa īn profil. http://amurgul.wordpress.com/ Acolo sīnt multe interesante despre lumea interioară şi cum se influienţează ea.
2

#28 Utilizator offline   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 25 December 2011 - 08:30 PM

100% si la mai mult! asa da urare de sarbatori
0

#29 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-July 07

Scris 25 December 2011 - 09:47 PM

Existenta oricarui lucru este discutabila, mai putin capacitatea omului de-a decide ce-i real si ce nu.

Adica exista un lucru doar in masura in care il inzestrezi tu cu atributele a ceea ce consideri tu ca inseamna real.
2

#30 Utilizator offline   Fiero 

• sukha
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-December 10

Scris 25 December 2011 - 10:06 PM

Vezi postareaTyphon, la 25 December 2011 - 09:47 PM, a spus:

Existenta oricarui lucru este discutabila, mai putin capacitatea omului de-a decide ce-i real si ce nu.

Adica exista un lucru doar in masura in care il inzestrezi tu cu atributele a ceea ce consideri tu ca inseamna real.

Eu cred ca tocmai capacitatea omului de a aprecia realul e discutabila,limitata, iar realul exista fie ca-l observam, fie ca nu. Exista si nu-i pasa de existenta si aprecierile noastre.
1

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Tinde lumea spre perfectiune? Rebel XP  53 12.186
Hot Topic (New) alegere DAVIDDRAGOS  70 11.131
Hot Topic (New) Pro Demnitate
Idei concrete despre cum se pastreaza sau redobandeste demnitatea.
Dix  126 12.517
Hot Topic (New) Atasamente FILOSOFIA MISCARII LEGIONARE Ianmiv76  37 8.794
Hot Topic (New) Atasamente Care este explicatia pierderii...?
...despre suflete pereche,din nou...
Andruta*  126 14.594