sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

egoism Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   retardillo 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 28-July 07

Scris 29 July 2007 - 07:32 PM

Vezi postareavali_, la Jul 29 2007, 08:10 PM, a spus:

in felul care pui problema tre sa scoatem altuismul din dictionar ca nu isi are rostul si nu numai deja e inexistent .

True

Pana la urma analizam problema din puncte diferite de vedere. O analizam din PUNCTUL PROPRIU de vedere. Fiecare percepem lumea intr-un fel, iar asta ne face atat de frumosi pe toti. Oricum, nu se poate spune despre cineva cu siguranta de ce anume face ceea c face. Pana la urma, nici eu nu stiu de ce fac tot ce fac. Sunt unele lucruri care le facem din instinct, dictate de subconstient, iar altele sunt dictate de atat de multi factori incat e imposibil sa zicem cu exactitate care anume a contat mai mult. Eu, de exemplu, nu dau bani la cei care dau pentru a ma da mare. Dau bani numai la batrani fiindca in ei vad un posibil viitor eu, poate pe tatal pe care nu l-am vazut de mult sau pe mama care o iubesc din toata fiinta mea. Ma gandesc ca poate ajung si eu in situatia lor si as vrea ca fapta mea sa se intoarca asupra MEA daca ajung in situatia lor sau asupra CELOR PE CARE-I IUBESC. Deci da, intervine si EGOISM, dar cred ca si o farama de ALTRUISM. Curios cum 2 antagonisme imi pot decide actiunile...
0

#22 Utilizator offline   Demimurgul 

• DoP
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-August 07

Scris 16 August 2007 - 12:01 AM

Egoist e si Dumnezeu. Egoist esti si tu in proportie de 99.(9)%. Daca egoismul ar fi considerat un pacat atunci toata lumea ar trebui sa arda-n iad alaturi de cei dragi. Esti egoist cand iubesti si cand faci orice fapta "buna". Toate le faci pentru tine, sa te simti TU implinit, indiferent pe ce plan.
0

#23 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 16 August 2007 - 12:13 AM

Vezi postareaEl`luchador, la Jun 1 2007, 11:03 PM, a spus:

am auzit o fraza intr-un serial:
nu exista fapte bune fara egoism....dumnezeu e egoist???
egoismul e pacat....dumnezeu e pacatos???

oamenii cand fac fapte bune in primul rand primesc un fel de implinire spirituala si de aceea carcotasii spun ca acei oameni fac fapte bune TOCMAI pt a se simti oameni buni si a se bate in piept ca si fariseii..
parerea mea e ca exista si oameni ce fac fapte bune doar de dragul altora..dar aici lucrurile pot fi discutate destul de relativ, insa Dumnezeu fiind ATOTPUTERNIC, ATOTSTIUTOR SI ATOT...nu crede ca are nevoie sa isi satisfaca orgoliul sau orice altceva-prin fapte bune:)
de aceea cred ca Dumnezeu nu e egoist pt ca practic nu ii lipseste NIMIC si astfel nu are NEVOIE sa fie egosit in ceva :)
0

#24 Utilizator offline   Demimurgul 

• DoP
  • PipPipPipPipPip

Scris 16 August 2007 - 12:26 AM

E automat egoist prin incercarea de a "atrage" oamenii spre el. Ii vrea pentru el, sa nu-i lase sa se duca la dracu(la propriu). Mi se pare egoism, pentru ca (virgula) cu cat mai multe persoane prinde el cu atat mai putine prinde nenea cu coada si coarne. Care are scorul mai mare, castiga la final, nu ?
0

#25 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 August 2007 - 12:32 AM

Vezi postareanambapleaca, la Aug 16 2007, 01:26 AM, a spus:

E automat egoist prin incercarea de a "atrage" oamenii spre el. Ii vrea pentru el, sa nu-i lase sa se duca la dracu(la propriu). Mi se pare egoism, pentru ca (virgula) cu cat mai multe persoane prinde el cu atat mai putine prinde nenea cu coada si coarne. Care are scorul mai mare, castiga la final, nu ?

Dumnezeu spune atat: "Lasati copii sa vina la mine"..prin vocea lui Iisus..unde scrie in Biblie "siluitii sa vina la mine"?
si daca Dumnezeu ne vrea pt El, sa il iubim pe El..si daca chiar e orgolios si egoist-de ce s-ar baga sa ne influienteze deciziile?
tu vrei sa fii ales pt ca obligi sau pt ceea ce ESTI? :)
0

#26 Utilizator offline   Demimurgul 

• DoP
  • PipPipPipPipPip

Scris 16 August 2007 - 12:43 AM

Vezi postareastupid_me, la Aug 16 2007, 12:32 AM, a spus:

Dumnezeu spune atat: "Lasati copii sa vina la mine"..prin vocea lui Iisus..unde scrie in Biblie "siluitii sa vina la mine"?
si daca Dumnezeu ne vrea pt El, sa il iubim pe El..si daca chiar e orgolios si egoist-de ce s-ar baga sa ne influienteze deciziile?
tu vrei sa fii ales pt ca obligi sau pt ceea ce ESTI? :)

Dumnezeu se baga si incerca sa te influenteze. Face asta prin Biblie. "Satana" de ce nu a "scris" o carte prin care sa manipuleze masele ? Dumnezeu abordeaza o strategie mai "agresiva" de a te trece de partea lui. Vrea sa para nepasator cand defapt NU este, nu poate fi din moment ce suntem copiii Lui. Asta mi se pare egoism din partea Sa. In capul meu ideile sunt mult mai coerente si mai clare. Mi-e greu sa le expun aici.
0

#27 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 August 2007 - 12:49 AM

Vezi postareanambapleaca, la Aug 16 2007, 01:43 AM, a spus:

Dumnezeu se baga si incerca sa te influenteze. Face asta prin Biblie. "Satana" de ce nu a "scris" o carte prin care sa manipuleze masele ? Dumnezeu abordeaza o strategie mai "agresiva" de a te trece de partea lui. Vrea sa para nepasator cand defapt NU este, nu poate fi din moment ce suntem copiii Lui. Asta mi se pare egoism din partea Sa. In capul meu ideile sunt mult mai coerente si mai clare. Mi-e greu sa le expun aici.

Singurul motiv pt care mai fac referiri la Biblie e pt ca invataturile ce eu le "trag" din aceasta, ma fac sa ma simt mult mai aproape de El..dar asta nu inseamna ca Dzeu nu poate fi regasit peste tot..chiar si in pietre..era o poezie : Invata de la stanca sa fii mereu puternic, invata de la pasari sa canti mereu in cor..."..in fine, ideea se pastreaza dar versurile nu le stiu pe de rost
Nu vrea sa para nepasator, ci doar ne arata iubirea prin faptul ca ne lasa sa ALEGEM singuri ce vrem si ce pastram
un parinte te iubeste nu cand iti dicteaza viata..ci cand te invata ce e bine si ce e rau, dar te lasa pe tine sa iei singur decizia in final
Si Dumnezeu nu poate fi dezamagit, ci poate doar mahnit..
acuma e dept ca sunt unii acre spun "cine ne credem noi sa banuim ca il putem dezamagi/mahni pe Dumnezeu"..dar asta e o alta poveste
0

#28 Utilizator offline   Demimurgul 

• DoP
  • PipPipPipPipPip

Scris 16 August 2007 - 12:59 AM

Vezi postareastupid_me, la Aug 16 2007, 12:49 AM, a spus:

Singurul motiv pt care mai fac referiri la Biblie e pt ca invataturile ce eu le "trag" din aceasta, ma fac sa ma simt mult mai aproape de El..dar asta nu inseamna ca Dzeu nu poate fi regasit peste tot..chiar si in pietre..era o poezie : Invata de la stanca sa fii mereu puternic, invata de la pasari sa canti mereu in cor..."..in fine, ideea se pastreaza dar versurile nu le stiu pe de rost
Nu vrea sa para nepasator, ci doar ne arata iubirea prin faptul ca ne lasa sa ALEGEM singuri ce vrem si ce pastram
un parinte te iubeste nu cand iti dicteaza viata..ci cand te invata ce e bine si ce e rau, dar te lasa pe tine sa iei singur decizia in final
Si Dumnezeu nu poate fi dezamagit, ci poate doar mahnit..
acuma e dept ca sunt unii acre spun "cine ne credem noi sa banuim ca il putem dezamagi/mahni pe Dumnezeu"..dar asta e o alta poveste

Despre ALEGERI intr-un alt topic.

Dumnezeu poate fi dezamagit. Gandeste-te la copiii tai, sau la viitorii copiii. Ai fi doar mahnit daca ar ajunge criminali(exemplu exagerat, stiu, dar se aplica)?
0

#29 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 August 2007 - 01:06 AM

Vezi postareanambapleaca, la Aug 16 2007, 01:59 AM, a spus:

Despre ALEGERI intr-un alt topic.

Dumnezeu poate fi dezamagit. Gandeste-te la copiii tai, sau la viitorii copiii. Ai fi doar mahnit daca ar ajunge criminali(exemplu exagerat, stiu, dar se aplica)?

Nu poate fii dezamagit din moment ce STIE ce se va intampla, poate fii doar mahnit, atat
oricum, desi poate e offtopic eu sunt de parere ca pana la urma Dumnezeu, fiind prea MARE si prea Iubitor, nu va lasa pe nimeni in urma sau la "dracu"..adica nu ii va lasa pt o vesnicie..si cand ma zic "urma" nu ma refer la moarte..
0

#30 Utilizator offline   Dunadan_ 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 13-August 07

Scris 16 August 2007 - 01:12 AM

mai el luchador...lasa-ma sa ghicesc : tu esti frate cu tudorel, bestia mica :). remarc acelasi spirit patrunzator si aceeasi inteligenta ce determina intrebari stralucitoare!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis