vali_, la Jul 29 2007, 08:10 PM, a spus:
True
Pana la urma analizam problema din puncte diferite de vedere. O analizam din PUNCTUL PROPRIU de vedere. Fiecare percepem lumea intr-un fel, iar asta ne face atat de frumosi pe toti. Oricum, nu se poate spune despre cineva cu siguranta de ce anume face ceea c face. Pana la urma, nici eu nu stiu de ce fac tot ce fac. Sunt unele lucruri care le facem din instinct, dictate de subconstient, iar altele sunt dictate de atat de multi factori incat e imposibil sa zicem cu exactitate care anume a contat mai mult. Eu, de exemplu, nu dau bani la cei care dau pentru a ma da mare. Dau bani numai la batrani fiindca in ei vad un posibil viitor eu, poate pe tatal pe care nu l-am vazut de mult sau pe mama care o iubesc din toata fiinta mea. Ma gandesc ca poate ajung si eu in situatia lor si as vrea ca fapta mea sa se intoarca asupra MEA daca ajung in situatia lor sau asupra CELOR PE CARE-I IUBESC. Deci da, intervine si EGOISM, dar cred ca si o farama de ALTRUISM. Curios cum 2 antagonisme imi pot decide actiunile...
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis