Scriam aici pe forum că "utopia e cea care trage lumea spre progres". La fel se poate spune şi că "imaginaţia face ca lumea să evolueze".
Am aflat de undeva, nu mai ştiu de unde, că simţurile oamenilor geniali sunt mult mai ascuţite decât ale omului cu inteligenţă medie. Un geniu ar primi mult mai multă informaţie din mediul înconjurător. Această abilitate, coroborată cu o minte care are o libertate de combinare a informaţiilor peste medie, duce la imaginaţie. Aşadar, imaginaţia e o abilitate prin care ne formăm diferite imagini şi senzaţii, în funcţie de informaţiile primite din mediul social şi natural. În funcţie de ce imaginaţie are un om, se poate spune care este ambianţa socială în care activează.
Cum ar fi fără imaginaţie ? Neplăcut. Ea este cea care trage societatea spre progres, atunci când în acea societate imaginaţia nu este inhibată. Marile civilizaţii care au existat de-a lungul vremurilor, au devenit puternice tocmai datorită imaginaţiei membrilor săi. Mie unul îmi place să scriu multe idei aici pe forum, chiar dacă ele sunt doar fanteziste de multe ori. Prin acest mod, măcar încurajez pe ceilalţi să aibă idei, chiar dacă şi acestea sunt la fel de fanteziste. Dintr-o multitudine de astfel de idei, există posibilitatea ca cineva să valorifice vreuna.
Ce credeti ca e imaginatia si cum ar fi fara ea? (Sau se poate fara ea?)
Scris 27 February 2012 - 12:12 AM
Indiferent ce intreprindem,imaginatia ne ajuta sa vizualizam in minte rezultatul actiunii.Intai ne imaginam si imediat intram in actiune.Amintirile,mai precis posibilitatea de a avea amintiri, reprezinta tot un atribut al imaginatiei, cu ajutorul careia revizualizam in minte intamplarile trecutului.Cat despre proiectiile viitorului, ar fi inexistente.
Tare imi este teama ca fara imaginatie nu am mai percepe nici trecutul nici viitorul,iar prezentul nu am sti cum sa-l traim.Fara imaginatie ,omul ar fi mai putin decat un robot,pentru ca ne-ar lipsi softul care sa ne dicteze actiunile si am avea doar instinctul.Posibil sa ne adaptam in acest fel la un trai exclusiv animalic, dar ma indoiesc ca am face fata.Probabil ca ar fi nevoie de o perioada de regres comparabila cu aceea a progresului.
Tare imi este teama ca fara imaginatie nu am mai percepe nici trecutul nici viitorul,iar prezentul nu am sti cum sa-l traim.Fara imaginatie ,omul ar fi mai putin decat un robot,pentru ca ne-ar lipsi softul care sa ne dicteze actiunile si am avea doar instinctul.Posibil sa ne adaptam in acest fel la un trai exclusiv animalic, dar ma indoiesc ca am face fata.Probabil ca ar fi nevoie de o perioada de regres comparabila cu aceea a progresului.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Comunicarea... o necesitate? | Sarah N.... | 5 | 4.698 |
|
Ce este viata? | Shadow and Light | 162 | 43.237 |
|
Ganduri pentru Alinare
scrise de mine |
Marinius | 6 | 3.807 |