Salutari!
Observ ca nimeni nu cunoaste "activitatea" creierului din timpul somnului...altfel nu ati putea crede ca asa ceva este real.
Sa va insir cateva elemente care ar trebui sa-l treaca si pe cel mai credul la scepticism:
1. varsta : 9-10 - la aceasta varsta copii traiesc intr-o lume a imaginatiei si nu e nevoie sa explic mai mult
2. provenienta din mediul rural - datinile, legendele cu demoni, draci, spiridusi, zane etc. auzite din batrani afecteaza subconstientul mai mult decat realizam
3.a) ora aparitiei este tipic basmelor : 12 (ceasuri rele, multiplu de 3 etc.)
b) un contraargument, legat tot de ora : "de obicei" asa-numitii demoni isi fac aparitia la ora 3 a.m., fiindca la ora 3 p.m. a fost rastignit Iisus Hristos
4. treaba cu deschisul usii unui dormitor nu are nicio influenta energetica ce ar putea "invoca" vreo entitate
=====partea stiintifica=====
5. in timpul somnului creierul "deconecteaza" sistemul nervos din organism pentru a nu putea face miscari in care ne-am putea rani, cu exceptia ochilor care se pot misca in voie (persoanele care sufera de somnambulism au un deficit al acestei functii). Cei care viseaza ca sunt rapiti de extraterestii afirma, la fel, faptul ca nu se pot misca si nu pot vorbi. Este exact acelasi fenomen : o halucinatie a subconstientului, creierul fiind in stare activa, dar corpul fiind tot "deconectat".
6. "chestia" din naratiune a disparut in momentul cand "personajul principal" a facut semnul crucii, fiindca probabil, persoana religioasa, avea in subconstient imprimat faptul ca semnul crucii apara de energii malefice sau de "cel rau".
7. ceasul arata 12:01, persoana avand notiunea timpului, iar subconstientul "astepta" ora la care avea sa se intample "ceva rau".
Sper ca mi-am expus clar punctul de vedere.
Intrebari?