Copilarie
Scris 17 April 2005 - 04:59 AM
Am văzut-o ca prima vārstă a omului, cea mai veselă şi mai īncāntătoare dintre toate vārstele...
Copii sunt iubiţi, sunt saărutaţi şi īmbrăţişaţi, sunt īngrijiţi.
De ce oare? Ce răspāndeşte īn jur un copil de īi farmecă pe adulţi şi atrage asupra acestor fiinţe mici bunăvoinţa şi protecţia de care au nevoie?
Am căutat pe net, nu am găsit şi de aceea aş dori saă creez un spaţiu virtual, īn care toţi acei care ne-am petrecut copilăria īn acelaşi loc (Ipoteşti sau Suceava)şi AM EMIGRAT, saă ne īntīlnim, saă spunem ce mai facem şi unde suntem... saă vorbim despre locuri şi īntāmplări care ne leagă de o aceeaşi localitate care se confundă cu... copilăria.
Dacă credeţi īntr-un astfel de proiect, rog saă-mi scrieţi pe ovidiu_iatcu@yahoo.fr
Nu am nici cea mai vagă idee despre cum va arăta un astfel de site, nu ştiu dacă va fii pe un domeniu oferit gratuit sau voi cumpăra domeniu propriu... Nu ştiu dacă voi fii īn stare saă-la fac sau voi apela la specialişti, dar mi-ar place saă existe...
O zi bună tuturor!
www.iatcu.bravehost.com
Scris 17 April 2005 - 09:14 AM
Am trait sitraiesc de 36 de ani in Bucuresti in aceeasi zona si in acelasi bloc dar asta nu ma face sa nu ma gandesc mereu la subiectul asta.
Nu este o regula ca un copil sa trezeasca instinctul matern sau patern in oamenii din jurul lui.Stii foarte bine ca exista multi parinti care se poarta inacceptabil cu bietele lor mladite.Ii bat, ii chinuie,ii considera ca pe o povara(mai ales pe cei care printr-o ironie a soartei se nasc bolnavi,complet neajutorati.Ei nu merita nici numele de fiare!Sunt probabil
In cazul parintilor normali,apare nevoia acuta de a darui si primi dragoste asa cum numai puiutii stiu sa-o faca.E nevoia de a proteja proiectia in viitor a propriilor imagini,vise,sperante.
Ce raspandeste in jur acel micut este caldura,lumina inceputului unei noi vieti pe care ne-o dorim noi si pe care n-o mai putem intoarce ca sa evitam greselile deja facute.E speranta ca acea viata va fi putin altfel decat a noastra,celor trecuti.
Aceasta postare a fost editata de spider: 26 April 2005 - 06:43 PM
Scris 23 April 2005 - 06:35 PM
Ovidiu71, la Apr 17 2005, 05:59 AM, a spus:
Am văzut-o ca prima vārstă a omului, cea mai veselă şi mai īncāntătoare dintre toate vārstele...
Copii sunt iubiţi, sunt saărutaţi şi īmbrăţişaţi, sunt īngrijiţi.
De ce oare? Ce răspāndeşte īn jur un copil de īi farmecă pe adulţi şi atrage asupra acestor fiinţe mici bunăvoinţa şi protecţia de care au nevoie?
Am căutat pe net, nu am găsit şi de aceea aş dori saă creez un spaţiu virtual, īn care toţi acei care ne-am petrecut copilăria īn acelaşi loc (Ipoteşti sau Suceava)şi AM EMIGRAT, saă ne īntīlnim, saă spunem ce mai facem şi unde suntem... saă vorbim despre locuri şi īntāmplări care ne leagă de o aceeaşi localitate care se confundă cu... copilăria.
Dacă credeţi īntr-un astfel de proiect, rog saă-mi scrieţi pe ovidiu_iatcu@yahoo.fr
Nu am nici cea mai vagă idee despre cum va arăta un astfel de site, nu ştiu dacă va fii pe un domeniu oferit gratuit sau voi cumpăra domeniu propriu... Nu ştiu dacă voi fii īn stare saă-la fac sau voi apela la specialişti, dar mi-ar place saă existe...
O zi bună tuturor!
www.iatcu.bravehost.com
[snapbacca]36213[/snapbacca]
Bucovina
In Bucovina am copilarit intre 1950 si 1962, apoi m-am exilat cu tata in 1968, renuntind la cetatenia romana si binefacerile comuniste.
Am revazut Bucovina in 1992, 1999 si 2003. NU se compara nimic cu ceea ce stiam eu, am trait eu cindva!...NU mai exista bucovineni adevarati, educati nemteste...! Unde au disparut...?
Oamenii mi-au povestit:
- despre bagatii-n puscarii;
- despre mutati cu forta, cu munca, cu saracia;
- despre deposedati, nationalizati (zona era necooperativizata);
- despre pesedismul local, ex-peceristii care au acaparat totul;
- despre munca la negru, prost platita, exploatarea forestiera ilegala etc
Am vazut:
- copii flaminzi, copii ai nimanui;
- contraste zguduitoare intre saracia uniforma si palatele imbogatitilor din furturi;
- alimentele straine, improprii, falsificate;
- lipsa de comunicare, ucarainizarea si arabirea celui mai curate Zone din Romania...etc
Ori asa ceva n-aveam pe vremea mea...!
Am facut 100 de invitatii cu viza la 100 de bucovineni sa vina sa vada si ei SUA, zone asemanatoare cu tara lor dar altfel pastrate...
Din cei 100 au reusit sa vina pina aici doar 2...(!?)
Din 1992 si pina in 2005. Restul sa-au pierdut in peisajul pesedist tricincinal romanesc...!
AnMar, la Apr 17 2005, 10:14 AM, a spus:
Am trait sitraiesc de 36 de ani in bucuresti in aceeasi zona si in acelasi bloc dar asta nu ma face sa nu ma gandesc mereu la subiectul asta.
Nu este o regula ca un copil sa trezeasca instinctul matern sau patern in oamenii din jurul lui.Stii foarte bine ca exista multi parinti care se poarta inacceptabil cu bietele lor mladite.Ii bat, ii chinue,ii considera ca pe o povara(mai ales pe cei care printr-o ironie a soartei se nasc bolnavi,complet neajutorati.Ei nu merita nici numele de fiare!Sunt probabil
In cazul parintilor normali,apare nevoia acuta de a darui si primi dragoste asa cum numai puiutii stiu sa-o faca.E nevoia de a proteja proiectia in viitor a propriilor imagini,vise,sperante.
Ce raspandeste in jur acel micut este caldura,lumina inceputului unei noi vieti pe care ne-o dorim noi si pe care n-o mai putem intoarce ca sa evitam greselile deja facute.E speranta ca acea viata va fi putin altfel decat a noastra,celor trecuti.
[snapbacca]36229[/snapbacca]
Ai dreptate...
Am stat in Bucuresti si RO cam 2 ani intre 2002-2003 si m-am convins ca degradarea si poluarea este produsa de indiferenta oamenilor, cetatenilor care nu cred in Lege, in respect, in valori...Nici nu mai au asa ceva!...
Tineretul...? E la mina meditatorilor, a mafiei Facultatilor si a Job-urilor...
Cultura e facuta de ex-comunistii, azi treziti la "diaspora" iliesciana etc...
Educatia este importata din CCCP si adaptata frantuzeste...
Ce mai ramine sunt cei 7 milioane de pensionari care n-au produs nimic dar maninca pensia, un lucrator munceste ptr. 14 oameni in Romania de azi!...
pe.sa. De asta m-am si inscris pe acest portal, anti-romanesc nu inseman asi anti Romania dar este cazul sa spunem lucrurilor pe nume celor care inca mai traiesc pe mila guvernelor, a posesiunilor Exilului si a banilor dati de UE!...
Scris 25 April 2005 - 01:28 PM
Si inca ceva! Pentru acel lucrator de azi au muncit ei cei ponegriti poate mai multi ani.Multi pensionari lucreaza in continuare daca poate nu stiai!
Scris 02 July 2005 - 05:09 PM
Scris 02 July 2005 - 05:44 PM
Mephistofel, la Apr 23 2005, 05:35 PM, a spus:
[snapbacca]37639[/snapbacca]
Deci cei ramasi in tara nu fac nimic si asteapta sa pice banii de la UE?
A, si din alte posturi de ale tale rezulta ca noi, astialalti plecati din tara tot asa, nu muncim. Suntem la furat, la cersit, la facut orice lucru ilegal.
Noroc ca existi tu, singurul roman din lume care valoreaza ceva si care munceste.
Scris 03 July 2005 - 06:04 PM
ideea ta este buna; dar ai o mare problema. Daca cineva poate reda amintirile din copilarie cu ochii de atunci, el este un asa de mare scriitor ca nu cred ca v-a mai avea timp de situl tau.Daca nu reuseste sa redea amintirea ca un mare scriitor .......totul o sa devina cu incetul plicticos. Eu iti doresc succes in proiectul tau si sper sa ai parte de cit mai multi oameni talentati. Mi se pare remarcabil ca in vremea aceasta cind se vorbeste doar de globalizare, politica, razboaie, mizerie ...........cineva isi mai aduce aminte de copilarie.
Aicea cred ca gresim noi cu totii cind vorbim atit de mult de cele rele si atit de putin de cele bune.
Fiecare a avut o copilarie cu momente de fericire............pentru ca un copil nu constientizeaza REALITATEA ci IREALUL, el vede lucruri pe care nici un adult nu le mai vede, findca intre tim si-a creat o scara de valori personala dupa care clasifica totul.
Marius
Scris 03 July 2005 - 06:25 PM
de-nule Mephistofel (?) trebuie sa incercati (dumneavoastra care iubiti atit de mult ordinea si disciplina) sa participati la tipicul propus sau sa creati unul nou unde puteti sa va revarsati infumurarea si veninul. De exemplu "M-am ajuns ca mi-sa destept"
Desigur pentru dumneavoastra este de neinteles ca un pensionar care a stat degeaba o viata intreaga, nu are banii necesari din imensa lui pensie subventionata de EU sa viziteze America, ca sa vada cit de destepti au fost americanii si ce ingramaditi sint bucovinenii dumneavoastra.
De ani de zile de cind traiesc printre straini am invatat si eu cite ceva: oricit de destepti ar fi strainii pina sa ajunga oameni mai au multe de invatat, mai ales de la prostimea romaneasca.
Dumneata traiesti dupa sloganul pe un sarac il ajuti daca il inveti sa prinda peste, nu daca-i dai un peste! Bucovinenii dumitale cind il vad pe unul lesinat de foame impart coaja lor de piine uscata cu el.......de prosti ce sint ! Si traiesti dupa sloganul asta fiind indoctrinat sa gindesti asa,si findca nu ti-a fost foame niciodata , findca n-ai incercat niciodata sa te imbogatesti cinstit ca sa vezi ca nu se poate.
Mie mi-e mila de dumneata (daca chiar ai virsta pe care ti-o dai........am mari dubii) ca la anii dumitale poti fi atit de inchistat in cum ai fost invatat sa gindesti, vezi si de refuzul categoric de a .......GINDII !
Imi cer scuze ca sint insumi offtopic , dar trebuia sa-i raspund acestui dracusor.
Marius
Scris 22 July 2005 - 02:24 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Job in Dubai | Pisilichi | 7 | 669 |
|
Italia | tosca_5 | 9 | 6.456 |
|
Ultimul drum in Romania, dincolo de imaginar