sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

act donatie Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 31 July 2007 - 08:46 PM

Vezi postareafrieda_ka, la Jun 1 2007, 04:02 PM, a spus:

E mai bine vanzare cumparare, actul de donatie poate fi atacat usor in instanta de catre cei 2 frati

subscriu , actul de vanz-cump. e Sfant !
0

#12 Utilizator offline   Alcantara 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-July 07

Scris 07 August 2007 - 04:10 PM

Vezi postareaaletea, la Jul 31 2007, 08:37 PM, a spus:

Tata a dcedat, mama a mai avut un baiat, care a decedat, ramanand in urma sotia si fiica (nepoata mea). Notarii nu au vrut sa-mi faca actul de vanzare-cumparare intrucat voi fi atacata in instanta de catre nepoata in legatura cu banii obtinuti din vanzarea apartamentului. Aceasta ma determina sa recurg la actul de donatie, cu scutire de raport, cu ingrijire a mamei, dar nu stiu cat de viabil este acest act in fata nepoatei mele.
Am mai fost indrumata ca mama sa-mi faca donatie mie, iar dupa, act de vanzare-cumparare fetelor mele. Unii notari spun ca astfel atul de vanzare-cumparare nu poate fi atacat. Totusi, nu pot sa raman numai pe actul de vanzare-cumparare, entru ca astfel ar avea drept si sotul meu cu baiatul lui din prima casatorie.
Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac, in conditiile in care am pretutindeni mostenitori?
Mentionez ca in cazul in care nu as face nici un act, dupa moartea mamei, nepoata mea are dreptul la cinci saisprezecimi din casa (peste un miliard).

Ai cel putin un mostenitor de la care te poti astepta sa-ti dea de furca in cazul in care nu-l despagubesti .Orice ai face nepoata ta are drept de mostenire si nu poti sa-i negi dreptul asta.
Fii atenta si lasand la o parte toate portitele legale ....pune-ti mana pe inima, exact asa cum fetele tale sunt mostenitoare ,mostenitoare e si nepoata ta.
Sa zicem ca in momentul asta ,oarece notar poate nu foarte bine pregatit sau poate lipsit de scrupule ti-ar face o combinatie de acte care in aparenta sa te puna la adapost de oricare din mostenitorii enuntati de tine.
Dar timpul trece si o sa vina vremea cand nepoata ta o sa poata sa-si ceara singura drepturile .Ti-ar placea tabloul in care fiicele tale umbla prin tribunale in proces cu nepoata ta?
Rezolva problema fara sa o excluzi pe ea.
Nu stiu ce probleme ati avut in familie dar sunt aproape sigura ca nepoata ta nu are nicio vina ca a ramas orfana...nu o priva de mostenirea care i se cuvine din partea tatalui.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) suveranitate personala GagaMania  37 6.645
Replici noi furtul/ pierderea buletinului