Dumnezeu a fost sabotat despre credinta
Scris 28 May 2007 - 04:04 PM
lupini, la May 28 2007, 02:32 PM, a spus:
La fel este si in Romania de la revolutie incoace. Toti fac si dreg de mai ai putin si crezi ca ii ajungem pe americani din urma. Nu e asa simplu pe cat pare cu invatatura asta.........
Scris 29 May 2007 - 06:40 PM
lupini, la May 28 2007, 11:19 PM, a spus:
Oare e chiar asa simplu? Cine e aproapele? Si sa ajuti la ce?
Presupun ca si hotii cand dau o spargere la banca tot aceeasi filozofie o aplica, se ajuta intre ei pentru reusita jafului.
Si Hitler a fost ajutat de apropiatii lui (si el i-a ajutata la randul lui) si chiar de intreaga natie germana care se ajutau intre ei pentru a crea dezastrul din al doilea razboi mondial. Exemplele pot continua.
Scris 29 May 2007 - 10:41 PM
lupini, la May 29 2007, 12:19 AM, a spus:
Atata timp cat oamenii sufera de egoism ereditar nu o sa reusim niciodata sa punem in practica ceva bun pe termen llung. Suntem manati de dorintele cele mai parsive si mereu nutrim (constient sau inconstient ) sa fim peste "aproapele" nostru. De aici si toate neajunsurile care ni se trag. Nu functionam ca un grup ci mereu in grupuri , grupuri.....
Scris 29 May 2007 - 11:11 PM
Kyu, la May 29 2007, 07:40 PM, a spus:
Aproapele este cel care iti face tie un bine.
Kyu, la May 29 2007, 07:40 PM, a spus:
Presupun ca si hotii cand dau o spargere la banca tot aceeasi filozofie o aplica, se ajuta intre ei pentru reusita jafului.
Si Hitler a fost ajutat de apropiatii lui (si el i-a ajutata la randul lui) si chiar de intreaga natie germana care se ajutau intre ei pentru a crea dezastrul din al doilea razboi mondial. Exemplele pot continua.
Iubirea aproapelui este porunca a doua data de Isus si probabil si Hitler a urmat-o. Si totusi ce nu a facut bine ? Nu a respectat prima porunca ...ce spune :
MATEI 22 : 37 "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, si cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau."
Daca ar fi pus in practica acest prim indemn, s-ar fi gandit ca :
MATEI 7 : 12 "Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel.".
Insa Hitler nu si-a folosit cugetul.
Aceasta postare a fost editata de lupini: 29 May 2007 - 11:12 PM
Scris 31 May 2007 - 11:16 AM
Aproapele este cel care iti face tie un bine.
Atunci ce spui de cel care iti da o palma ? Nu ti-a facut un bine dar ii intorci si obrazul celalat cand dealtfel ai putea sa te razbuni .
Sunt situatii ( si toti trecem prin ele ) in care aproapele tau , pe care il iubesti , iti face un rau desi intentia lui a fost buna . Ce faci atunci , nu-l mai consideri aproapele tau , nu-l mai iubesti ? Pentru ca il cunosti , iti spui ca a gresit si il ierti . Dar cel pe care inca nu ai ajuns sa-l cunosti bine ? Pe el il consideri din start un om rau ? Asa se nasc dusmanii...Dusmanii mei ( desi nu cred ca am asa ceva , poate doar invidiosi ascunsi ) sunt si ei iubiti de cineva si iubesc pe cineva. Nu-i iubiti doar pe cei care va fac binele , incercati sa-i intelegeti si pe ceilalti ! Nu crezi ca e corect ?
Scris 01 June 2007 - 02:01 PM
Mirena, la May 31 2007, 12:16 PM, a spus:
Sunt situatii ( si toti trecem prin ele ) in care aproapele tau , pe care il iubesti , iti face un rau desi intentia lui a fost buna . Ce faci atunci , nu-l mai consideri aproapele tau , nu-l mai iubesti ? Pentru ca il cunosti , iti spui ca a gresit si il ierti . Dar cel pe care inca nu ai ajuns sa-l cunosti bine ? Pe el il consideri din start un om rau ? Asa se nasc dusmanii...Dusmanii mei ( desi nu cred ca am asa ceva , poate doar invidiosi ascunsi ) sunt si ei iubiti de cineva si iubesc pe cineva. Nu-i iubiti doar pe cei care va fac binele , incercati sa-i intelegeti si pe ceilalti ! Nu crezi ca e corect ?
Ba da , e corect. Dar trebuie sa ai o credinta in Dumnezeu mare, pentru a putea face asa ceva.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
ajutor | angeldeni | 10 | 5.764 |
|
Suntem Vesnici
Impreuna cu Tatal ~ impreuna cu ingerii |
Andrei Vlinder | 9 | 3.570 |
|
OMUL personaj Divin