lupini, la May 27 2007, 02:31 AM, a spus:
De unde stii ? Ne cunoastem ?

Binele primit de mine era imposibil sa-l fi primit fara rugaciune. IMPOSIBIL.
Din contra, prin venirea lui Isus, omul are o legatura directa cu Dumnezeu. Daca pana atunci era nevoie de un intermediar , adica preotul, acum omul il cunoaste direct pe Dumnezeu, si ii poate cere orice, direct, fara intermediari.
Nu am fost lasati. Isus ne spune cat se poate de clar :
MATEI 28 : 20
"...iată Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului."Nu te mai lua dupa Biblie habar nu ai cit a fost de prelucrata ,tocmai pentru a fi in acord cu ce credeau as zisi sfinti care au participat la soboarelede la Niceia,Calcedon etc.
Sti cum incepe o marturisire de credinta a lor:Noi credem si marturisim.Nu pot sa ma iau dupa ei sau inselat
In 1500 de ani de rabdare si folosinta nemiloasa toate documentele scrise au fost sistematic ascunse,sechestrate sau arse in Oriemtul Apropiat in Africa de Nord,Europa,Mexic si Peru.
Lipsita de nationalitatea sa ,de zei sai,de istoria sa intreaga Europa si Orientul Apropiat a fost colonizat si supus legilor Vechiului si Noului Testament
Pentru toate popoarele crestine,Adam a fost primul om civilizatia sa nascut in Sumerul lui Avraam:noi traim in sec. xxi,primul an debutind cu nasterea unui oarecare Isus despre care nu posedam nici o genealogie,nici un act notarial,nici un indiciu istoric de existenta.Si nici un savant,nici un istoric,nici un om nu poate angaja cea mai mica teza sau controversa fara sa se plece implicit unor imperative pe cit de obscure pe atit de fanteziste
the listener, la May 27 2007, 04:16 AM, a spus:
rimpoce,
rugaciunea mintii da doar "confort" psihic.....mai incolo insa devine altceva si ajuta mai mult........
multa iubire
Si budisti si yoghini au ceva asemanator.Chiar cred ca cei care au infiintat primele aszaminte monahale au fost in India inTibet,au copiat totul si au transpus intr-o noua forma totul.Doar budismul este mai vechi decit crestinismul
Si la ei este iubire.Si la ei devine alceva si ajuta.Tototul este psihic,totul este minte