sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

The Vitruvian Man Lucrarea lui da Vinci - cateva aspecte interesante Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Stranic 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-April 07

Scris 24 May 2007 - 03:22 PM

Fisier atasat  1.jpg (124.73K)
Number of downloads: 40

Now here’s an interesting drawing from Leonardo Da Vinci. What he is showing in this sketch is that the human body ‘squares the circle’. When man stretches his arms and holds them horizontally, man’s body will perfectly fit into the square. On the other hand, when he spreads his legs and raises his arms as in the sketch, man’s body can be perfectly circumscribed by a circle. The circumference of the square ‘equals’ that of the circle. A lot has been written about this sketch alone, it contains a whole lot of hidden sacred geometry. We will not go into all the details here, but I want to show you some very amazing things. Ancient wisdom, the Hermetic tradition tells us that the human body can be regarded as a blue print for the universe by means of all the ratios that are found within the body. This may indeed be true. Let’s have a
look at the following picture:

Fisier atasat  2.jpg (109.91K)
Number of downloads: 42

This is the same picture as above, in the picture there are now two red circles added. The biggest red circle fits perfectly and is inscribed by the square. The smaller red circle’s is centred between the outer circle and the inner red circle and
tangentially touches both. Much to our surprise, the upper red circle represents the moon and the lower red circle represents the Earth! In mathematical terms: The ratio of the diameter of the smaller red circle to the bigger red circle r / R equals the ratio of the diameter of the moon to the diameter of the Earth! Now let’s prove it:

Radius of the moon : r
Radius of the Earth : R
Side of the square is : 2R
The perimeter of the square is : 8 R
Radius of the outer circle is : r + R
The circumference of the outer circle is : 2 π ( r + R )

Now ‘squaring the circle’ makes the perimeter of the square equal to the circle:
8 R = 2 π ( r + R ) <=>
8 R - 2 π R = 2 π r <=>
R (8 – 2 π) = 2 π r <=>
r / R = (8 – 2 π) / 2 π = (4 – π) / π
Earth radius = 6,370,973 m
Moon radius = 1,738,000 m
Moon to Earth ratio = r / R = 0.27279977
r / R = (4 – π) / π = 0.273239544 (π = 3.14159265)

Quod Erat Demonstrandum!

There is another mysterious relation to be discovered in the sketch of the Vitruvian man by Leonardo Da Vinci. The Great Pyramid at the Giza plateau in Egypt called after the pharaoh that is supposedly buried there named Khufu (Cheops in Greek), holds a perfect geometrical relation to the squaring of the circle and the Vitruvian man as depicted by Leonardo Da Vinci! Look at the picture below:

Fisier atasat  3.jpg (107.43K)
Number of downloads: 27

Great Pyramid at Giza in relation to the Vitruvian man

The triangle in the picture is the exact geometrical proportion of the Great Pyramid at the Giza Plateau near Cairo, Egypt. The angles between the base and the apex (top) of the pyramid are exactly 51 degrees and 51 seconds. (51º 51’).
The Great Pyramid and in fact the complete layout of the Giza plateau with all its pyramids, sacred temples and the sphinx contains a lot of hidden sacred geometry of which we will reveal more in this book. The point I want to make here is that the Egyptians were aware of the art of sacred geometry and how it relates to the universe, as the Giza plateau and in particular the Great Pyramid proves.

Imi cer scuze ca informatiile sunt in limba engleza dar am considerat ca marea majoritate cunoasteti limba engleza asa ca o traducere ar fi costat doar timp.

Sunt fascinat de legaturile dintre diferitele puncte din schita si de diferitele proportii. Sunt interesat de punctele voastre de vedere vizavi de cele spuse mai sus. Poate daca ne unim eforturile putem sa scoatem ceva intelesuri/ concluzii.
0

#2 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 01 June 2007 - 07:53 PM

Mda, Da Vinci a fost un om complex, a observat mult, a studiat si ca atare a creat ceva care oglindeste acest fapt.
Proportiile exista in realitate, se poate vedea si cu ochiul liber ca natura nu e haotica... NIMIC NU E LA VOIA INTAMPLARII!
0

#3 Utilizator offline   subarah 

• ...Era Transformarii... si Matematica Iubirii
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 05-June 07

Scris 12 June 2007 - 07:08 PM

Inca un lucru legat de proportiile omului.......daca stai si analizezi geometria omului din reprezentarea Da Vinci.....iti dai seama ca deasupra Chakrei Sahasrara se afla Influenta Lunii......si vrem nu vrem Luna este un "obiect" negativ si artificial adus pe orbita Pamantului acum ceva vrem pentru a se comporta ca si centru de supraveghere a raselor de pe Pamant in special umanitatea si pentru a influenta sau intermedia legatura cu chakrele superioare , chakre ce integreaza aspecte mullllttt mai complexe si puternice ale sufletului incarnat.

Gurdjieff ..... zicea....si nu zicea degeaba......ca..."Ultimul obstacol in calea adevaratei iluminari este influenta nefasta a Lunii!!!"

Astrologii si ale lor cunostinte incomplete legate de influentele "stelelor" si planetelor......habar nu au ca Luna este un astru mort a carei singura influenta este cea controlataprin mijloacce tehnologice......si cei care controleaza nu sunt tocmai ingeri.....if you catch my drift!....:focus:
0

#4 Utilizator offline   Stranic 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 13 June 2007 - 12:08 AM

Vezi postareasubarah, la Jun 12 2007, 08:08 PM, a spus:

Inca un lucru legat de proportiile omului.......daca stai si analizezi geometria omului din reprezentarea Da Vinci.....iti dai seama ca deasupra Chakrei Sahasrara se afla Influenta Lunii......si vrem nu vrem Luna este un "obiect" negativ si artificial adus pe orbita Pamantului acum ceva vrem pentru a se comporta ca si centru de supraveghere a raselor de pe Pamant in special umanitatea si pentru a influenta sau intermedia legatura cu chakrele superioare , chakre ce integreaza aspecte mullllttt mai complexe si puternice ale sufletului incarnat.
Gurdjieff ..... zicea....si nu zicea degeaba......ca..."Ultimul obstacol in calea adevaratei iluminari este influenta nefasta a Lunii!!!"

Astrologii si ale lor cunostinte incomplete legate de influentele "stelelor" si planetelor......habar nu au ca Luna este un astru mort a carei singura influenta este cea controlataprin mijloacce tehnologice......si cei care controleaza nu sunt tocmai ingeri.....if you catch my drift!....;)

Interesanta teorie!!! :think:

Unde pot gasi mai multe informatii in legatura cu teoria asta???

Mi s-a parut intradevar extrem de ciudat cum proportia dintre Terra si Luna poate fi reflectata atat de exact de proportiile corpului omenesc.
0

#5 Utilizator offline   subarah 

• PipPipPipPipPip

Scris 13 June 2007 - 01:11 AM

Pai de ce crezi ca luna are exact proportia asta......ea a fost creata special pentru a influenta iesirea prin Sahasrara a constientului-subconstientului rasei umane catre Centrul Universal ( unii ii zic Dumnezeu-Tatal ) ..... si daca esti atent acelasi aranjament se afla si la picioarele Omului Perfect.....deci din nou.....Luna blocheaza si iesirea prin Muladhara si de acolo genunhi picioare , catre Vid/Eternitate ( altii ii zic Dumnezeu-Mama ).

Informatia asta am culkeso din mai multe parti....adik de la Drunvalo Melchizedek cea cu proportiile si geometria sacra , apoi de la Gurdjief cea cu iluminarea si obstacolul Luna .... si creatia artificiala a reptilienilor de la Steward Swerdlow si altii....

A.....si inca o chestie la fel de interesanta.....se pare ca piramidele au fost create ca si intermediar in ascensiunea Kundalini de la Muladhara la Sahasrara......si stiu sigur ca exista 7 zone cu piramide de-a lungul Nilului ce reprezinta cele 7 chakre.....

Chakra 7 / SAHASRARA = HELIOPOLIS sau orasul Soarelui
Chakra 6 / AJNA = platoul GHIZA
Chakra 5 / VISHUDA = SAKARA
Chakra 4 / ANAHATA = Akhenaton ( TEL EL AMaRK )
Chakra 3 / MANIPURA = TERNAK ( Templul lui AMUN RA )
Chakra 2 / SWADHISTANA = COMOMBO
Chakra 1/ MULADHARA = ASUAN

Fisier atasat  vitruvia3.jpg (130.16K)
Number of downloads: 11

Fisier atasat  image001.jpg (14.87K)
Number of downloads: 16
0

#6 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 13 June 2007 - 08:06 AM

Vezi postareasubarah, la Jun 12 2007, 08:08 PM, a spus:

ok, de acord cu asta...maestrul meu de tai chi ne-a povesti ca luna este doar energie yin...

daca luna e centru nebenefic pentru evolutia si viata omului atunci trebe sa indepartam influienta dumneaei din viata noastra...pai cum?...

pai hai sa ne gandim ce ne transmite luna: melancolie, tristele, umbra, noapte

... ce-a fi daca am elimina pur si simplu, neconditionat, starile astea si in loc sa ne impunem stari de contemplare pozitiva, activitate, veselie, lumina ... ce-ar mai face reptilienii atunci ? :think:

apropos, ati auzit de ceva evenimente in septembrie?;)
0

#7 Utilizator offline   ma-o 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-September 06

Scris 13 June 2007 - 08:59 AM

legate de ce?
0

#8 Utilizator offline   Stranic 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 13 June 2007 - 10:21 AM

Vezi postareaellla, la Jun 13 2007, 09:06 AM, a spus:

ok, de acord cu asta...maestrul meu de tai chi ne-a povesti ca luna este doar energie yin...

daca luna e centru nebenefic pentru evolutia si viata omului atunci trebe sa indepartam influienta dumneaei din viata noastra...pai cum?...

pai hai sa ne gandim ce ne transmite luna: melancolie, tristele, umbra, noapte

... ce-a fi daca am elimina pur si simplu, neconditionat, starile astea si in loc sa ne impunem stari de contemplare pozitiva, activitate, veselie, lumina ... ce-ar mai face reptilienii atunci ? :think:

apropos, ati auzit de ceva evenimente in septembrie?:friends:

Practic si la obiect.

Detalii te rog... care septembrie (fiecare an are cate unul ;) ) si ce evenimente?
0

#9 Utilizator offline   subarah 

• PipPipPipPipPip

Scris 13 June 2007 - 10:30 AM

Vezi postareaStranic, la Jun 13 2007, 11:21 AM, a spus:

Practic si la obiect.

Detalii te rog... care septembrie (fiecare an are cate unul :think: ) si ce evenimente?

Este normal sa ne asteptam la niste schimbari majore in grila planetara, avand in vedere ca Terra va trece de la o vibratie de 7-8 Hz la un a de 15 Hz. Sta implica mai multe schimbari drastice deci.....
0

#10 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 13 June 2007 - 10:31 AM

pai anul asta pe 15 septembrie incepe scoala :think: ... nu stiu nimic si nici nu mai vreau sa stiu...iertare , a fost o greseal fraza aia

no, mai bine ziceti de luna... ce ne facem, cu ea?

Vezi postareasubarah, la Jun 13 2007, 11:30 AM, a spus:

Este normal sa ne asteptam la niste schimbari majore in grila planetara, avand in vedere ca Terra va trece de la o vibratie de 7-8 Hz la un a de 15 Hz. Sta implica mai multe schimbari drastice deci.....

drastice fiind... ce gen?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse