sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Oamenii de stiinta si credinta in Divinitate Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 23 May 2007 - 12:18 PM

Albert Einstein afirma:
„Emotia magnifica si cea mai profunda pe care noi o putem resimti este starea inefabila a misterului, acolo exista germenul oricarei stiinte veritabile. Acela caruia aceasta emotie ii este straina, care nu stie sa se scufunde pierdut in sine de extaz, lasandu-se cuprins de admiratie, este deja un om mort. A sti ca ceea ce ne este enigmatic si de nepatruns exista totusi, manifestandu-se ca cea mai inalta intelepciune si cea mai radioasa frumusete pe care facultatile noastre obtuze nu o percep decat sub o forma primitiva- aceasta certitudine, acest sentiment imbatator este in centrul oricarei stari sublime veritabile.
Experimentarea profunda si intima a sublimului infinit cosmic este cea mai puternica si cea mai straveche sursa a cercetarii stiintifice.
Trairea mea cea mai elevata consta dintr-o umila admiratie a Spiritului Superior fara margini care se dezvaluie in infimele detalii pe care pot sa le perceapa fragilele si slabele noastre spirite. Aceasta convingere de ordin profund emotional pe care o am despre prezenta unei puteri rationale superioare dezvaluita de incomprehensibilul nostru Univers este aceea ce formeaza ideea mea de Dumnezeu sau Constiinta Cosmica.”

Cercetatorul in fizica cuantica Fritjof Capra ne face cunoscut ca odata, cand era asezat la marginea oceanului, observand miscarea valurilor si simtind ritmul respiratiei, a constientizat ca in jur totul era angajat intr-un dans cosmic gigantic. El spune: „ Ca fizician am sesizat faptul ca nisipul, stancile, apa, aerul din jur, erau facute din molecule si din atomi si ca acestea constau din particule care interactionau unele cu altele, creand si distrugand alte particule....”. „Vad” cascade de energie coborand din spatiul exterior, in care particulele erau create si distruse in pulsiuni ritmice. „Vad” atomii elementelor si pe cei ai corpului meu participand la acest dans cosmic al energiei; ii simt ritmul si ii „aud” sunetul si in acea clipa, acolo, am stiut ca acesta era dansul lui Shiva, zeul dansurilor, venerat de hindusi.

Milne nu poate separa cosmologia de teologie. El mărturisea în lucrarea sa Modern Cosmology and the Christian Idea of God: “Am primit formaţia unui fizician matematician, dar şi pe cea a unui credincios al Bisericii anglicane. Chiar dacă am avut perioadele mele de agnosticism, mi-am revenit întotdeauna. Cred cu cea mai mare fervoare că universul a fost creat de un Dumnezeu atotputernic…Cercetătorul care lasă la o parte pe Dumnezeu, adică raţiunea de a fi a universului, este lamentabil handicapat în examinarea problemelor cosmologice”. 3
Cosmo-teologia lui Milne ne evidenţiază universul ca idee nu ca şi concept, situându-ne astfel la limita ştiinţei. În teoria cosmologică a lui Milne recunoaştem relativitatea cunoaşterii ştiinţifice, care nu are răspuns la problemele orginii universului. Armonia şi unicitatea universului sunt argumente pentru raţionalitatea şi unicitatea Dumnezeului Creator.
0

#2 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 23 May 2007 - 12:29 PM

stiinta e limitata, divinitatea never :roll:
0

#3 Utilizator offline   Kyu 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 08-May 07

Scris 23 May 2007 - 12:35 PM

Si oamenii de stiinta se abandoneaza in fata necunoscutului, a misterului si au trairi mistice ca si credinciosii, e un sentiment ce-l poate incerca orice om. Dar de aici pana la a crede ca o fiinta infinita, atotputernica ce e capabila sa creeze universuri ii pasa catusi de putin de una din cele 6 miliarde de fiinte infinitezimale ce-si duc efemera existenta pe o bucata de piatra (chiar daca faina) aproape la fel de infinitezimala pierduta in imensitatea greu imaginabila (numai galaxia noastra are 200 miliarde de sori/stele cu probabil tot atatea sisteme planetare, iar in univers pare ca ar exista 100 de miliarde de galaxii) ale universului mi se pare un orgoliu exacerbat.

Aceasta postare a fost editata de Kyu: 23 May 2007 - 12:38 PM

0

#4 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 May 2007 - 12:39 PM

ii pasa :roll: fii sigur
0

#5 Utilizator offline   Kyu 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 23 May 2007 - 12:40 PM

Vezi postareaellla, la May 23 2007, 12:39 PM, a spus:

ii pasa :roll: fii sigur

Mda, se vede ...

Ma intreb daca tie iti pasa de bacteriuta e-coli x (una din miliardele) ce-si duce existenta efemera in intestinul tau gros.

Aceasta postare a fost editata de Kyu: 23 May 2007 - 12:42 PM

0

#6 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 May 2007 - 12:45 PM

mie ca fiinta plina de ego si vanitati nu-mi pasa... dar corpului meu spiritual da

Dumnezeu salveaza putini dar buni se pare ... :yahoo: asta e

take it :roll: or leave it :pardon:
0

#7 Utilizator offline   Kyu 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 23 May 2007 - 12:49 PM

Vezi postareaellla, la May 23 2007, 12:45 PM, a spus:

mie ca fiinta plina de ego si vanitati nu-mi pasa... dar corpului meu spiritual da

Dumnezeu salveaza putini dar buni se pare ... :yahoo: asta e

take it :roll: or leave it :pardon:

Sincer raman la fel de stupefiat si intrigat ca un om de stiinta mai sus amintit in fata universului, cand constat extraordinara abilitatea a oamenilor de a se pacali pe ei insisi.

Aceasta postare a fost editata de Kyu: 23 May 2007 - 12:50 PM

0

#8 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 May 2007 - 12:56 PM

nu e pacaleala, e verificat, experimentat si parafat :roll:

calea e stramta , deh ...:pardon: stiu ca stii
0

#9 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 23 May 2007 - 01:27 PM

Si pana la urma ce vrea sa spuna topicul ca tot nu imi dau seama ?^^
0

#10 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 23 May 2007 - 01:54 PM

Vezi postareaKyu, la May 23 2007, 01:35 PM, a spus:

Dar de aici pana la a crede ca o fiinta infinita, atotputernica ce e capabila sa creeze universuri ii pasa catusi de putin de una din cele 6 miliarde de fiinte infinitezimale ce-si duc efemera existenta pe o bucata de piatra (chiar daca faina) aproape la fel de infinitezimala pierduta in imensitatea greu imaginabila (numai galaxia noastra are 200 miliarde de sori/stele cu probabil tot atatea sisteme planetare, iar in univers pare ca ar exista 100 de miliarde de galaxii) ale universului mi se pare un orgoliu exacerbat.

Ca tot ai adus discutia de "lumea" infinitezimala, te indrum sa citesti gandurile lui Gottfried Wilhelm Leibniz creatorul ( independent de Newton ) calculului infinitezimal. Se intreaba si el despre provenienta inteligentei care sta la baza legilor matematice ale materiei. Si la ce raspuns credeti ca ajunge ? La raspunsul care pe cei mai multi oameni de stiinta ii convinge insa le e rusine sa recunosca ! :roll:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari