sau Inregistrare

• 40 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Divortul din perspectiva biblica Teme combinate Evaluare topic: * * * - -

#21 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 21 May 2007 - 02:06 PM

Vezi postareared2shoes, la May 21 2007, 03:04 PM, a spus:

da mai,asta e precum miorita...se pregateste de sacrificiu ,iar mireasa lui e ...moartea ...:blink:
ma rog si invierea in cazul lui ..:P

Nu ai studiat in limba originala, pt ca nu este cuvintul mireasa, ci "gune"=femeie.
0

#22 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 21 May 2007 - 02:08 PM

Vezi postareazexelica, la May 21 2007, 01:23 PM, a spus:

Avram si cu Sara se hirjoneau si se dragaleau la 100 de ani. Erau ambii salvati. Dumnezeu devine garantul. Ei vor sta impreuna, pt ca El ii face sa stea.

Auzi, dar Sara aia a lui Avram nu intrase in haremul faraonului in Egipt? Nu se chema asta adulter?

Si chiar asa, barbatul adulter nu pateste nik?
0

#23 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 May 2007 - 02:14 PM

Vezi postareaEnki, la May 21 2007, 03:08 PM, a spus:

Auzi, dar Sara aia a lui Avram nu intrase in haremul faraonului in Egipt? Nu se chema asta adulter?

Si chiar asa, barbatul adulter nu pateste nik?

Unde scrie ca s-a culcat cu ea?

2Avraam zicea despre Sara, nevastă-sa: ,,Este sora-mea!`` S'a temut să spună că este nevastă-sa, ca să nu -l omoare oamenii din cetate din pricina ei. Abimelec, īmpăratul Gherarei, a trimes şi a luat pe Sara.

3Atunci Dumnezeu S'a arătat noaptea īn vis lui Abimelec, şi i -a zis: ,,Iată, ai să mori din pricina femeii, pe care ai luat -o, căci este nevasta unui bărbat.``

4Abimelec, care nu se apropiase de ea, a răspuns: ,,Doamne, vei omorī Tu oare chiar şi un neam nevinovat?

5Nu mi -a spus el că este soră-sa? Şi n'a zis ea īnsăş că el este frate-său? Eu am lucrat cu inimă curată şi cu mīni nevinovate.``

6Dumnezeu i -a zis īn vis: ,,Ştiu şi Eu că ai lucrat cu inimă curată: deaceea te-am şi ferit să păcătuieşti īmpotriva Mea. Iată de ce n'am īngăduit să te atingi de ea.
0

#24 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-November 06

Scris 21 May 2007 - 02:17 PM

Vezi postareazexelica, la May 21 2007, 03:14 PM, a spus:

2Avraam zicea despre Sara, nevastă-sa: ,,Este sora-mea!`` S'a temut să spună că este nevastă-sa, ca să nu -l omoare oamenii din cetate din pricina ei. Abimelec, īmpăratul Gherarei, a trimes şi a luat pe Sara.

3Atunci Dumnezeu S'a arătat noaptea īn vis lui Abimelec, şi i -a zis: ,,Iată, ai să mori din pricina femeii, pe care ai luat -o, căci este nevasta unui bărbat.``

4Abimelec, care nu se apropiase de ea, a răspuns: ,,Doamne, vei omorī Tu oare chiar şi un neam nevinovat?

5Nu mi -a spus el că este soră-sa? Şi n'a zis ea īnsăş că el este frate-său? Eu am lucrat cu inimă curată şi cu mīni nevinovate.``

6Dumnezeu i -a zis īn vis: ,,Ştiu şi Eu că ai lucrat cu inimă curată: deaceea te-am şi ferit să păcătuieşti īmpotriva Mea. Iată de ce n'am īngăduit să te atingi de ea.

ah,apropos ,sa nu uitam de DAVID ....a facut mai mult decat adulter ,a facut in asa fel incat sa fie ucis sotul femeii ...si ce a patit ? nik ....a plans si s-a rugat pentru iertare din tot sufletul ...si femeile o pot face ..:blink:
0

#25 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 May 2007 - 02:26 PM

Vezi postareared2shoes, la May 21 2007, 03:17 PM, a spus:

ah,apropos ,sa nu uitam de DAVID ....a facut mai mult decat adulter ,a facut in asa fel incat sa fie ucis sotul femeii ...si ce a patit ? nik ....a plans si s-a rugat pentru iertare din tot sufletul ...si femeile o pot face ..:cry:

Da, a facut pacat. Dar asta nu inseamna ca a pierdut salvarea.

Ala era exemplul fizic al realitatii spirituale ca Israelul (reprezentat de David) l-a omorit pe Hristos, sotul de drept al bisericii.
0

#26 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 21 May 2007 - 02:26 PM

Vezi postareazexelica, la May 21 2007, 03:14 PM, a spus:

Bai, a plecat sau nu de la barbat-su ca sa intre in haremul altuia? SI daa intra in harem, tu ce crezi ca face acolo, tricoteaza? :cry:
0

#27 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 May 2007 - 02:28 PM

Vezi postareaEnki, la May 21 2007, 03:26 PM, a spus:

Bai, a plecat sau nu de la barbat-su ca sa intre in haremul altuia? SI daa intra in harem, tu ce crezi ca face acolo, tricoteaza? :cry:

Nu scrie ca nu s-a atins de ea? Iti mai arat odata.

Citeaza

n'am īngăduit să te atingi de ea

Citeaza

nu se apropiase de ea

0

#28 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 21 May 2007 - 02:34 PM

Vezi postareazexelica, la May 21 2007, 03:28 PM, a spus:

Nu scrie ca nu s-a atins de ea? Iti mai arat odata.

e ca si cum m-as casatori ,spun tuturor ca inca sunt virgina ,desi certificatul de casatorie afirma contrariul ....odata ce e acolo ....vorba ei ...si pe urma cine a stat sa-i urmareasca ......si fiind imparat ,doar nu era sa se spuna cineva altfel ...ca ,ramanea fara ..cap :cry:
0

#29 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 May 2007 - 02:46 PM

Vezi postareared2shoes, la May 21 2007, 03:34 PM, a spus:

e ca si cum m-as casatori ,spun tuturor ca inca sunt virgina ,desi certificatul de casatorie afirma contrariul ....odata ce e acolo ....vorba ei ...si pe urma cine a stat sa-i urmareasca ......si fiind imparat ,doar nu era sa se spuna cineva altfel ...ca ,ramanea fara ..cap :cry:

A fost rapita si nu este divort. Unde scrie ca se desface casatoria din acest motiv? Daca scrie, e OK. Daca nu scrie....
0

#30 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 21 May 2007 - 02:51 PM

Vezi postareazexelica, la May 21 2007, 03:46 PM, a spus:

A fost rapita si nu este divort. Unde scrie ca se desface casatoria din acest motiv? Daca scrie, e OK. Daca nu scrie....

ti-am mai spus te ghidezi dupa o carte scrisa acum sute de ani ...divortul ,poate nu e o optiune biblica ,insa e necesar ...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 40 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic