sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Porci/gaini in oras Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   mikininam 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-May 07

Scris 16 May 2007 - 01:38 PM

In urma cu citeva luni,onor ministrul sanatatii de atunci,Mr.Nicolaescu,a avut ca initiativa un proiect de lege care interzice cresterea animalelor in orase:porci,cai,capre,gaini,etc.Nu am mai auzit nimic in acest sens.Voi ce stiti,se aplica sau nu?E posibil sa fie adoptata numai la nivel local in anumite orase fara sa fie ceva general valabil?
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 16 May 2007 - 11:28 PM

Nu cred că se poate adopta o astfel de lege pe un criteriu atât de simplist ca "în oraş". Există oraşe de 20.000 de locuitori unde poţi găsi chiar şi două hectare de teren în spatele casei şi unde toată lumea creşte animale, chiar dacă localitatea are statut de oraş.

Presupun că fiecare Consiliu Local ar trebui să stabilească zone unde nu este permisă creşterea animalelor (tot în astfel de oraşe am văzut gospodării care au umplut complet spaţiul dintre două blocuri şi unde vaca şi porcul n-ar avea ce căuta, dar există). Dar nu cred că e treaba Guvernului sau a Parlamentului o astfel de lege. În cel mai rău caz, Guvernul ar putea solicita Consiliilor Locale să stabilească zonele respective, dar nu mai mult.

Vezi postareamikininam, la May 16 2007, 02:38 PM, a spus:

In urma cu citeva luni,onor ministrul sanatatii de atunci,Mr.Nicolaescu

Ministrul e acelaşi şi astăzi, fiind "tăricean" de încredere, din câte se pare. :o:
0

#3 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 16 May 2007 - 11:30 PM

Mie mi s-ar parea normal. As interzice orice fel de animal de companie in oras. Nu imi plac animalele.
0

#4 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 May 2007 - 11:34 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la May 17 2007, 12:30 AM, a spus:

Mie mi s-ar parea normal. As interzice orice fel de animal de companie in oras. Nu imi plac animalele.

Vaca şi porcul de care vorbeam nu sunt tocmai animale de companie :o: Iar dacă nu-ţi plac câinii, pisicile, peştii, ţestoasele, papagalii şi canarii, cred că ar trebui să găseşti o soluţie pentru a scoate şi vrăbiile, ciorile, guguştiucii şi rândunelele din oraşe :P

Orice măsură legislativă are sens dacă se poate efectiv aplica. Altfel devine ridicolă.

Aceasta postare a fost editata de harald: 16 May 2007 - 11:34 PM

0

#5 Utilizator offline   mikininam 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 17 May 2007 - 07:35 AM

Subscriu la ce a scris harald...ma refer in special la animale domestice care prin natura lor sint producatoare de mirosuri pestilentiale sau de galagie.Intr-adevar,animalele de companie nu intra in aceasta categorie,este absurd sa privezi omul in a avea pe linga casa/in apartament o pisica,un ciine,etc,atita timp cit se respecta regulile de convietuire sociala.Sint cazuri in care unii ciini latra la ora 3 dimineata cind stapinul vine acasa...de trezeste toata scara.
Asa este,fiecare Consiliu Local ar trebui sa hotarasca asta pe criteriile enumerate...in zone de blocuri nu au ce cauta,atita timp cit IN blocuri nu e permis acest lucru.
In bloc nu e voie dar la o curte la 5 metri de bloc se permite...caz concret,un vecin de-al meu are cotetul si cocina la 5 metri de un bloc turn de 10 etaje...cum or suporta acei oameni zgomotul si mirosurile?Cred ca se complac...
0

#6 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 17 May 2007 - 10:50 AM

Vezi postareaharald, la May 17 2007, 12:34 AM, a spus:

Vaca şi porcul de care vorbeam nu sunt tocmai animale de companie :pardon: Iar dacă nu-ţi plac câinii, pisicile, peştii, ţestoasele, papagalii şi canarii, cred că ar trebui să găseşti o soluţie pentru a scoate şi vrăbiile, ciorile, guguştiucii şi rândunelele din oraşe :crazy:

Eu am fost clar in exprimare, nu am spus ca vaca e pet (cine stie totusi?). Cu restul, sa nu incercam solutii utopice.
0

#7 Utilizator offline   mikininam 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 17 May 2007 - 11:12 AM

Nu va aprindeti fara sens...fiecare stie cum se incadreaza porcii si vacile...pe forum se mai tasteaza uneori insuficient si asta duce la nelamuriri.Daca fiecare ar fi vorbit si nu ar fi scris...
E clar ce a spus fiecare,ce solutie vedeti voi?
0

#8 Utilizator offline   mikininam 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 28 May 2007 - 03:33 PM

Chiar nu stie nimeni de acest lucru?In unele orase s-ar aplica o asemenea ordonanta...
0

#9 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 28 May 2007 - 09:45 PM

Vezi postareamikininam, la May 28 2007, 04:33 PM, a spus:

Chiar nu stie nimeni de acest lucru?In unele orase s-ar aplica o asemenea ordonanta...

Uite un exemplu concret, exact aşa cum presupuneam eu mai sus că se procedează:

http://www.satu-mare.ro/consiliul/proiecte...nicipiului.html

CONSILIUL LOCAL
MUNICIPIUL SATU MARE
PROIECT DE HOTĂRĂRE
privind creşterea animalelor pe teritoriul municipiului Satu Mare

În conformitate cu prevederile Ordinului nr.536/1997 art.6 lit.”b”; art.8; art.11; art.16 privind aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei şi a HG nr.188/2002 art.1, art.2, art.3 privind aprobarea unor Norme privind condiţiile de descărcare în mediul acvatic al apelor uzate;
În temeiul Legii Apelor nr.107/1996 art.86, pct.4, pct.12, art.88 pct.a şi b,şi a art.36 alin.1 şi art.46 alin.1 din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală,

Consiliul local al municipiului Satu Mare HOTĂRĂŞTE

Art.1 Activitatea de creştere a animalelor în intravilanul municipiului Satu Mare este reglementată de prevederile prezentei hotărâri.

Art.2
(1) Este strict interzisă creşterea următoarelor specii de animale:
- ovine,
- bovine
- cabaline
- porcine, în intravilanul municipiului Satu Mare.

(2) Excepţie de la punctual (1) fac următoarele cartiere de la periferia oraşului;
- Sătmărel
- Curtuiuş
- Balta Blondă

[.......]

Aceasta postare a fost editata de harald: 28 May 2007 - 09:50 PM

0

#10 Utilizator offline   marry02 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 29-March 07

Scris 28 May 2007 - 09:50 PM

Vezi postareamikininam, la May 16 2007, 02:38 PM, a spus:

In urma cu citeva luni,onor ministrul sanatatii de atunci,Mr.Nicolaescu,a avut ca initiativa un proiect de lege care interzice cresterea animalelor in orase:porci,cai,capre,gaini,etc.Nu am mai auzit nimic in acest sens.Voi ce stiti,se aplica sau nu?E posibil sa fie adoptata numai la nivel local in anumite orase fara sa fie ceva general valabil?

era buna legea aia... poate nu ma mai trezea si pe mine cocosul vecinului .... :| cum sa cresti un cocos in balcon ?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari