Buna ziua. Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare. Concilierea intrerupe prescrierea? Eu am avut un srl in care am atras ca asociat un cetatea roman/german in 2003.Acesta a imprumutat cu diverse sume de bani, in calitate de asociat, firma din noiembrie 2003 pana pe 5 mai 2004. Dupa 5 mai, nu ne-am inteles asa ca a iesit din firma. In septembrie 2006, prin executor, mi-a trimis o convocare la conciliere la care m-am dus insa am refuzat sa semnez procesul verbal. Si de atunci nu a mai dat nici un semn de viata; nici chemare in judecata, nici somatie de plata, tacere totala. Azi suntem in 16 mai.Fostul asociat mai are sanse, daca ma da in judecata, sa castige? Ma mai poate obliga sa-i restitui datoriile?
Va multumesc anticipat
Pagina 1 din 1
concilierea intrerupe prescrierea datoriilor?
Scris 22 May 2007 - 02:24 PM
Concilierea e o etapă premergătoare unui proces civil. Este necesară o invitaţie la conciliere directă, īnainte de a acţiona pe cineva īn judecată, pentru a demonstra că au existat demersuri pentru recuperarea datoriei.
Pānă la prescriere mai este.
Aceasta postare a fost editata de harald: 22 May 2007 - 02:25 PM
Scris 23 May 2007 - 05:04 PM
harald, la May 22 2007, 03:24 PM, a spus:
Concilierea e o etapă premergătoare unui proces civil. Este necesară o invitaţie la conciliere directă, īnainte de a acţiona pe cineva īn judecată, pentru a demonstra că au existat demersuri pentru recuperarea datoriei.
Cum adica, pana la prescriere mai este? Eu stiam ca dupa 3 ani este prescrisa datoria.
Scris 23 May 2007 - 06:25 PM
andreiionescu, la May 23 2007, 06:04 PM, a spus:
Cum adica, pana la prescriere mai este? Eu stiam ca dupa 3 ani este prescrisa datoria.
Dacă timp de 3 ani, nu a desfăşurat nici o acţiune pentru a-şi recupera datoria, se prescrie dreptul de a solicita īn instanţă această datorie. Dar nu datoria ca atare. Suma respectivă o datorezi īn continuare, numai că el, creditorul, nu se mai poate adresa justiţiei. Dar şi asta numai dacă nu a īntreprins nici o acţiune, īn acei 3 ani.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
dreptul comercial | adnana | 32 | 6.893 |
|
CEDO - avocat pro-bono
avem nevoie de sfaturile voastre |
Dary4na | 1 | 2.113 |
|