sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

DIAMANTELE ĪNVĂŢĂTURILOR RELIGIOASE fara polemica si pareri personale, va rog! Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-February 07

Scris 15 May 2007 - 02:27 PM

Propun un topic īn care nu vom judeca pe nimeni şi nimic, unde nu ne vom contrazice şi nu vom arunca cu te miri ce, unul īn altul. Regula este să culeagă fiecare din īnvăţăturile religioase ale religiei pe care o reprezină, citate pe care să le posteze ca atare fără adăugiri şi comentarii. Va fi menţionat numai autorul, lucratea si curentul religios căreia īi aparţine.
Las pentru īnceput doar citatul din semnătura mea,care este atribuit lui Solomon fiul lui David regele iudeilor, preluat din "ECLESIASTUL"/ TESTAMENTUL VECHI

Aceasta postare a fost editata de marinaru: 21 May 2007 - 06:22 PM

0

#2 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 16 May 2007 - 08:00 AM

Am ajuns pānă acolo că m-a apucat o mare deznădejde de toată munca pe care am făcut-o sub soare. Căci este cāte un om care a muncit cu īnţelepciune, cu pricepere şi cu izbāndă, şi lasă rodul muncii lui unui om care nu s-a ostenit deloc cu ea. Şi aceasta este o deşertăciune şi un mare rău. Căci, drept vorbind, ce folos are omul din toată munca lui şi din toată străduinţa inimii lui, cu care se trudeşte sub soare?Toate zilele lui sunt pline de durere, şi truda lui nu este decāt necaz: nici măcar noaptea n-are odihnă inima lui. Şi aceasta este o deşertăciune. Nu este altă fericire pentru om decāt să mănānce şi să bea, şi să-şi īnveselească sufletul cu ce este bun din agoniseala lui! Dar am văzut că şi aceasta vine din māna lui Dumnezeu.

ECLESIASTUL/ TESTAMENTUL VECHI

Aceasta postare a fost editata de CONSTANTIN*: 16 May 2007 - 08:02 AM

0

#3 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 16 May 2007 - 07:40 PM

Iată ce am văzut: este bine şi frumos ca omul să mănānce şi să bea, şi să trăiască bine īn mijlocul muncii lui, cu care se trudeşte sub soare, īn toate zilele vieţii lui, pe care i le-a dat Dumnezeu; căci aceasta este partea lui. Dar dacă a dat Dumnezeu cuiva avere şi bogăţii, şi i-a īngăduit să mănānce din ele, să-şi ia partea lui din ele, şi să se bucure īn mijlocul muncii lui, acesta este un dar de la Dumnezeu.

0

#4 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 17 May 2007 - 10:12 AM

Tot felul de lucruri am văzut īn zilele deşertăciunii mele. Este cāte un om fără prihană, care piere īn neprihănirea lui, şi este cāte un nelegiuit, care o duce mult īn răutatea lui. Nu fi prea neprihănit şi nu te arăta prea īnţelept: pentru ce să te pierzi singur? Dar nu fi nici peste măsură de rău şi nu fi fără minte: pentru ce vrei să mori īnainte de vreme? Bine este să ţii la aceasta, dar nici pe cealaltă să n-o laşi din mānă; căci cine se teme de Dumnezeu, scapă din toate acestea. Īnţelepciunea face pe cel īnţelept mai tare decāt zece viteji, care sunt īntr-o cetate.

0

#5 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 17 May 2007 - 06:52 PM

Există poruncă mare repetată de Iisus Hristos, īncāt insistă: "Să vă iubiti unul pe altul." Vedeti, cu orice chip trebuie să fim controlati, dacă avem acest sentiment de iubire pentru toti. Practic e greu. Nu poti chiar să iubesti pe toti. Bine, asta se īntelege. Dar, cu nici un chip să nu urāti! Dacă nu urăsti, nu mai esti īn apă, esti pe scară, pe prima treaptă. Dar esti pe uscat! Si sigur că treptele merg pānă la treapta dragostei de sus. Esti liber si ai posibilitatea de a urca, dacă nu urăsti.
PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC

0

#6 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 18 May 2007 - 08:22 AM

"O vorbă cuviincioasă şi de iertere, este mai bună decāt o milostenie după care urmează necăjirea (umilirea)"
Profetul Mahomed/CORANUL

Aceasta postare a fost editata de CONSTANTIN*: 18 May 2007 - 08:23 AM

0

#7 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 18 May 2007 - 07:15 PM

Toate universurile care exista sunt expresia vietii. Toate efectele au si cauze iar caracterul unei persoane este rezultatul actiunilor sale. Fiecare fiinta umana isi creaza situatii de viata, fie ca intelege acest lucru sau nu. Prin ganduri bune si actiuni corecte se poate purifica sinele interior. Intelegerea naturii interioare va duce in timp la eliberare. Fiintele omenesti care petrec multe vieti pe Pamant pot atinge in cele din urma iluminarea.
4/"12 Principii budiste"

0

#8 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 21 May 2007 - 01:33 PM

Căci El dă omului plăcut Lui īnţelepciune, ştiinţă şi bucurie; dar celui păcătos īi dă grija să strāngă şi s-adune, ca să dea celui plăcut lui Dumnezeu! Şi aceasta este o deşertăciune şi goană după vānt.

0

#9 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 21 May 2007 - 02:01 PM

PROVERBE 15 : 18 "Un om iute la mīnie stīrneste certuri, dar cine este īncet la mīnie potoleşte neīnţelegerile".
0

#10 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 21 May 2007 - 07:19 PM

"18.Cine ascunde ura, are buze mincinoase, şi cine răspāndeşte bārfelile este un nebun.
19 Cine vorbeşte mult nu se poate să nu păcătuiască, dar cel ce-şi ţine buzele, este un om chibzuit.
20 Limba celui neprihănit este argint ales; inima celor răi este puţin lucru. "
Proverbe CAP.10

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Biblia sau Biserica
ce este biblia si ce este biserica?
Pixelut  81 17.668
Topic inchis cu sau fara dumnezeu viata merge inainte,sau nu?
tu in ce sau in cine crezi?
urmarita  10 6.771
Hot Topic (New) Legamant
Despre vechiul si noul legamant
marinaru  29 8.117
Hot Topic (New) preluari gresite in greaca din ebraica
precum pluralul "sabbaton"
MariaB  25 4.547
Topic inchis Atasamente Manifestarile publice ale pocaitilor jtr188  361 35.986