sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Brasov-Paris ..pe bicicleta Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   cpsthrume 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 20-January 06

Scris 14 May 2007 - 11:22 PM

Salut.. M-am hotarat impreuna cu tata sa facem aceasta excursie cu bicicleta, pana la Paris si inapoi.Nu stiu ca daca cineva de pe acest forum mai practica cicloturismul, sau cel putin nu pe distante asa mari incat sa intreb cam ce m-ar putea astepta :) Vreau sa plec imediat ce termin scoala, deci cam pe 15 iunie si sper sa ma pot i
toarce intr-o luna si ceva.Pentru asta e nevoie sa parcurgem cam 200 de km pe zi..ceea ce e destul de 
ult iar bicicleta va face diferenta intre chin si efort sustinut. Antrenament nu
stiu cat pot sa spun ca am..n-am mai mers de ceva timp(cu bicicleta, pentru ca in rest merg aproape zilnic cu 
olele<- stiu ca nu are relevanta). Doar anul trecut am facut traseul Brasov-Bucuresti si e drept ca m-am cam chinuit dar asta deoarece am fost pe un mtb si la dus nici nu aveam cauciucurile prea umflate..
Acum sunt mai multe probleme.. sunt multe pregatiri de facut pana atunci. In pri
ul rand mie imi trebuie o bicicleta.. :hi: :hi:  o (semi)cursiera in jur de vreo 300 de euro pe care trebuie sa o am cat mai curand ca sa ma pot a
omoda cu ea.Nu-mi permit una mai scumpa pentru ca e posibli ca si tata sa aiba nevoie de una si foarte multi bani vom cheltui pe echipamente, mancare si cazari. Sper sa ne tina si asa, dar trebuie sa ne putem asigura si service pe loc daca v
 fi cazul.De intors din drum nu prea am de gand. Fiind atat de importanta poate vom cumpara ceva mai bun, dar la o diferenta de pret nu prea mare totusi..
Traseul inca nu-l stim exact desi vom avea un dispozitiv gps cu noi astfel incat sa circulam pe unde este permis fara sa ne ratacim.Banuiesc ca cel putin in tara vom avea novoie de oameni care sa ne ajute in diferite localitati desi nu pentru asta scriu aici.. nu neaparat ;) .Totusi mai degraba dupa granita as fi bucuros sa intalnesc niste romani.Nu stiu daca poate fi vorba de sponsorizari sau o sustinere din partea federatie romane de ciclism desi asta ne-ar ajuta mult.
Scopul calatoriei nu este doar de a atinge performanta de a ajunge inapoi acasa, ar mai fi si o oarecare vizitare a oraselor importante prin care vom trece desi asta cere efort, timp si bani in plus deci va trebui sa ne limitam cat mai mult.Poate prea mult tinand cont ca vom merge relativ continuu in perioadele de veghe; poate n-o sa-mi mai arda, cel putin mie, sa ma mai si plimb prin orasle.
In principiu sper sa fie o experienta placuta si reusita, si daca va fi asa voi posta la intoarcere poze de pe traseu(+o recenzie cu privirea la calitatea drumurilor de dincolo.. le voi cunoaste indeaproape :P )
0

#2 Utilizator offline   Mmaja 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 07

Scris 15 May 2007 - 09:24 AM

wow foarte faina ideea! bravo :hi:

multe raspunsuri ai putea gasi la cluburi de genul couch surfing. (scuzati daca e reclama, neintentionat!!!)
e vorba de oameni care sunt inscrisi voluntari in cluburile respective din toata lumea si cand sunt la ei acasa ajuta turistii (se intalnesc la o cafea, le dau info despre regiunea lor, unii chiar ii invita sa innopteze la ei acasa etc), iar cand ei sunt plecati li se "intoarce" serviciul de la altii. e o metoda super de a cunoaste localnicii, lucrurile autentice...
0

#3 Utilizator offline   cpsthrume 

• Boboc
  • Pip

Scris 22 May 2007 - 11:54 PM

Vezi postareaMmaja, la May 15 2007, 10:24 AM, a spus:

wow foarte faina ideea! bravo :focus:

multe raspunsuri ai putea gasi la cluburi de genul couch surfing. (scuzati daca e reclama, neintentionat!!!)
e vorba de oameni care sunt inscrisi voluntari in cluburile respective din toata lumea si cand sunt la ei acasa ajuta turistii (se intalnesc la o cafea, le dau info despre regiunea lor, unii chiar ii invita sa innopteze la ei acasa etc), iar cand ei sunt plecati li se "intoarce" serviciul de la altii. e o metoda super de a cunoaste localnicii, lucrurile autentice...

hmm.. buna ideea:D multumesc. nu stiam ca exista asa ceva. Adica nu intr-un mod constient ca sa ma mai si gandesc ca ar fi bine sa ma inscriu. Acum ca am aflat m-am inscris pe site(nu dau adrese, fara reclame :sorry: ) si deja incep sa imi fac relatii.. sau asa am eu impresia insa oricum trebuie sa ma misc repede. Am gasit intre timp si modelul de bicicleta in care as putea avea incredere. De acum mai raman doar multe, alte pregatiri de facut:D

Aceasta postare a fost editata de cpsthrume: 22 May 2007 - 11:55 PM

0

#4 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 23 May 2007 - 10:44 PM

O vecina a facut turul europei de vest pe bicicleta dupa al Doilea Razboi Mondial, au fost in calatorie de nunta!!!
Parintii ei erau Italieni si s-au dus sa le viziteze pentru prima oara.
Cu bicicletele din acele timpuri n-au avut probleme doar amintiri foarte frumoase.

Sa bei Gatorade ca te va ajuta, in rest stii ce sa impachetezi!!! si sa repari bicicleta daca se intimpla ceva.

Pedalare placuta!
0

#5 Utilizator offline   Mmaja 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 07

Scris 24 May 2007 - 07:50 AM

Vezi postareacpsthrume, la May 22 2007, 11:54 PM, a spus:

hmm.. buna ideea:D multumesc. nu stiam ca exista asa ceva. Adica nu intr-un mod constient ca sa ma mai si gandesc ca ar fi bine sa ma inscriu. Acum ca am aflat m-am inscris pe site(nu dau adrese, fara reclame :bye: ) si deja incep sa imi fac relatii.. sau asa am eu impresia insa oricum trebuie sa ma misc repede. Am gasit intre timp si modelul de bicicleta in care as putea avea incredere. De acum mai raman doar multe, alte pregatiri de facut:D

excelent! :yes: pai cluburi de genul asta exista de secole (inainte era servas, insa ei nu sunt online decat slab reprezentati, fiecare membru nou e verificat personal etc). la celelalte se face o verificare (de membrii, sometimes, cu pasaportul). depinde de context.

vezi ca sunt si grupuri tematice, like biker's club etc. si oameni cu experienta care te ajuta mult.

da-mi pm cu profilul tau (ID)!

bafta la pregatiri si distractie multa pe drum :lol:
0

#6 Utilizator offline   cpsthrume 

• Boboc
  • Pip

Scris 24 May 2007 - 08:06 PM

Vezi postareaOlga Khan, la May 23 2007, 11:44 PM, a spus:

O vecina a facut turul europei de vest pe bicicleta dupa al Doilea Razboi Mondial, au fost in calatorie de nunta!!!
Parintii ei erau Italieni si s-au dus sa le viziteze pentru prima oara.
Cu bicicletele din acele timpuri n-au avut probleme doar amintiri foarte frumoase.

Sa bei Gatorade ca te va ajuta, in rest stii ce sa impachetezi!!! si sa repari bicicleta daca se intimpla ceva.

Pedalare placuta!

Nici de Gatorade nu auzisem.. eu ma gandeam la o combinatie intre apa plata si banane.. cred ca au acelasi efect:D dar daca nu e chiar scump poate imi iau 2 cutii sa ma dau mare cu ele :o:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Drumeţia
.. pe unde ?
.Goddess.  28 4.758
Hot Topic (New) Atasamente Cu ce calatorim? piwik`  53 8.097
Replici noi Turism pentru cei fara pereche
Pentru ca mai sunt si din astia pe lumea asta:)
LonelyM  7 2.707
Replici noi Ce tip de bagaj? Abc2009ro  7 2.318
Replici noi Agentii de turism Yayo20  2 6.605