E un tip destept, a luat bursa la facultate si ii place mult domeniul pe care l-a studiat. De asemenea citeste mult (si carti, dar mai ales materiale de pe internet) si e interesat de multe lucruri care se intampla in lume. Pot discuta aproape orice cu el. Tot timpul rade si e aparent vesel si bine dispus. In rarele ocazii cand reusim sa-l scoatem din casa, socializeaza cu ceilalti si se implica in toate activitatile. Doar ca asta se intampla cam o data la 2 luni.
Din spusele prietenului meu, Paul a auzit foarte des inca de mic de la tatal sau amenintarea: "Atunci cand eu o sa mor, o sa mori si tu de foame si o sa ajungi pe strada, pentru ca nu esti in stare de nimic!" Iar restul lumii il bate tot timpul la cap sa-si dea ultimele examene si licenta, si sa se angajeze, ca are totusi 30 de ani.....
Cateodata, zile la rand, e suparat si nu vorbeste, manifesta chiar agresivitate verbala la adresa parintilor. Mai pleaca singur prin paduri, se plimba, citeste.
Care poate fi motivul acestui comportament si al izolarii sale si cum il putem ajuta? Parintii l-au dus pe la medici cand era mai mic, dar fara rezultate. Iar acum nici nu vrea sa auda de asa ceva. Eu nu-mi permit sa discut asa ceva cu el, mi -e frica de reactia lui si mi-e frica sa nu aiba impresia ca ii tradez cumva increderea.
PS: Imi cer scuze pentru incoerenta mesajului, dar se pare ca azi nu-mi iese nimic
Astept raspunsuri, sugestii, idei, intrebari..
Thanks!
Aceasta postare a fost editata de Knut: 13 May 2007 - 01:25 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis