sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

comportament ingrijorator Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Knut 

• Sense
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-December 06

Scris 13 May 2007 - 01:24 PM

Prietenul meu are un frate in varsta de 30 ani, sa-i zicem Paul. Dupa ce Paul a terminat liceul, a ramas acasa. Nu a mai facut scoala si nici nu a lucrat. Niciodata nu a lucrat nimic!! Acum 5 ani s-a inscris la facultate, anul trecut trebuia sa dea licenta, dar nu a vrut, nu stiu din ce motiv. Parintii sunt divortati -el locuieste cu tatal sau si cu prietena acestuia inca de la varsta de 9 ani. Nu are absolut nici un prieten, nu iese din casa cu saptamanile si cat e ziua de lunga sta in fata televizorului, mananca sau doarme. Am incercat sa il scoatem din casa, dar e foarte greu. Pe prietenul meu (fratele sau mai mic) nu il asculta, doar cand il rog eu sa vina cu noi pe afara mai iese. Dar si atunci am impresia ca o face doar ca sa nu ma refuze.
E un tip destept, a luat bursa la facultate si ii place mult domeniul pe care l-a studiat. De asemenea citeste mult (si carti, dar mai ales materiale de pe internet) si e interesat de multe lucruri care se intampla in lume. Pot discuta aproape orice cu el. Tot timpul rade si e aparent vesel si bine dispus. In rarele ocazii cand reusim sa-l scoatem din casa, socializeaza cu ceilalti si se implica in toate activitatile. Doar ca asta se intampla cam o data la 2 luni.
Din spusele prietenului meu, Paul a auzit foarte des inca de mic de la tatal sau amenintarea: "Atunci cand eu o sa mor, o sa mori si tu de foame si o sa ajungi pe strada, pentru ca nu esti in stare de nimic!" Iar restul lumii il bate tot timpul la cap sa-si dea ultimele examene si licenta, si sa se angajeze, ca are totusi 30 de ani.....
Cateodata, zile la rand, e suparat si nu vorbeste, manifesta chiar agresivitate verbala la adresa parintilor. Mai pleaca singur prin paduri, se plimba, citeste.
Care poate fi motivul acestui comportament si al izolarii sale si cum il putem ajuta? Parintii l-au dus pe la medici cand era mai mic, dar fara rezultate. Iar acum nici nu vrea sa auda de asa ceva. Eu nu-mi permit sa discut asa ceva cu el, mi -e frica de reactia lui si mi-e frica sa nu aiba impresia ca ii tradez cumva increderea.

PS: Imi cer scuze pentru incoerenta mesajului, dar se pare ca azi nu-mi iese nimic :stars:

Astept raspunsuri, sugestii, idei, intrebari..
Thanks!

Aceasta postare a fost editata de Knut: 13 May 2007 - 01:25 PM

0

#2 Utilizator offline   ColdEyes 

• Aley Cat
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-May 07

Scris 13 May 2007 - 01:29 PM

trezitii interesul cu o fata ... daca o sa prinda gustul usor usor o sa-si revina ...
0

#3 Utilizator offline   Knut 

• Sense
  • PipPipPipPip

Scris 13 May 2007 - 01:32 PM

Vezi postareacoldeyes, la May 13 2007, 02:29 PM, a spus:

trezitii interesul cu o fata ... daca o sa prinda gustul usor usor o sa-si revina ...

am incercat si asta, dar nu a functionat. Pur si simplu pare sa nu-l intereseze domeniul asta!
Am aflat chiar ca in trecut tatal sau i-a adus acasa o fata dispusa sa il initieze in arta amorului.....Dar a scos-o afara urland si s-a inchis in camera pt cateva zile.
0

#4 Utilizator offline   ColdEyes 

• Aley Cat
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 13 May 2007 - 01:35 PM

Vezi postareaKnut, la May 13 2007, 02:32 PM, a spus:

am incercat si asta, dar nu a functionat. Pur si simplu pare sa nu-l intereseze domeniul asta!
Am aflat chiar ca in trecut tatal sau i-a adus acasa o fata dispusa sa il initieze in arta amorului.....Dar a scos-o afara urland si s-a inchis in camera pt cateva zile.

continuati o sa fie una care o sa dea rezultate ,la fata ma refer si nu trebuie sa fie neaparat atras de ea ci numai sa se asocieze cu ea ,consider ca discuti mai usor cu o fata decat cu un barbat ,in situatia lui are un caracter fragil si o fata ar sti sa se ocupe cu finete
0

#5 Utilizator offline   Knut 

• Sense
  • PipPipPipPip

Scris 13 May 2007 - 01:45 PM

Vezi postareacoldeyes, la May 13 2007, 02:35 PM, a spus:

continuati o sa fie una care o sa dea rezultate ,la fata ma refer si nu trebuie sa fie neaparat atras de ea ci numai sa se asocieze cu ea ,consider ca discuti mai usor cu o fata decat cu un barbat ,in situatia lui are un caracter fragil si o fata ar sti sa se ocupe cu finete

intr-adevar, de mine s-a apropiat si e destul de deschis. Are insa ceva care ar scoate din sarite orice fata: are o atitudine protectoare exagerata, foarte foarte exagerata. Atat de exagerata incat nu ma lasa nici sa merg pe partea trotuarului dinspre strada, ca sa nu mi se intample ceva.... Ma face sa ma simt ca un copil neajutorat, ca un om foarte slab, care nu-si poate avea singur de grija.

Aceasta postare a fost editata de Knut: 13 May 2007 - 01:45 PM

0

#6 Utilizator offline   ColdEyes 

• Aley Cat
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 13 May 2007 - 01:53 PM

Vezi postareaKnut, la May 13 2007, 02:45 PM, a spus:

intr-adevar, de mine s-a apropiat si e destul de deschis. Are insa ceva care ar scoate din sarite orice fata: are o atitudine protectoare exagerata, foarte foarte exagerata. Atat de exagerata incat nu ma lasa nici sa merg pe partea trotuarului dinspre strada, ca sa nu mi se intample ceva.... Ma face sa ma simt ca un copil neajutorat, ca un om foarte slab, care nu-si poate avea singur de grija.

pai ramai "copil neajutorat" asta inseamna ca are o preocupare , asa ca lasa-l sa te protejeze
0

#7 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 13 May 2007 - 04:22 PM

Ai tu o afinitate pentru fratele prietenului tau. Vrei sa-l ajuti mai mult decat vor ceilalti apropiati lui?
Daca nu iese din "universul" tatalui lui, n-are sanse sa scape de abulie.
Daca s-a enervat ca ta-su i-a adus o tipa, inseamna ca nu-l intereseaza femeile? Reactia lui a fost absolut normala.
0

#8 Utilizator offline   Mmaja 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 07

Scris 13 May 2007 - 04:31 PM

Vezi postareaKnut, la May 13 2007, 01:24 PM, a spus:

"Atunci cand eu o sa mor, o sa mori si tu de foame si o sa ajungi pe strada, pentru ca nu esti in stare de nimic!"

daca-i spunea asta de mic e posibil un blocaj pt el, chiar la nivel inconstient (pentru alti oameni poate fi o motivatie excelenta, sa demonstreze contrariul, nu cred insa in acest caz).
un coach nlp ar putea fi de folos
0

#9 Utilizator offline   Knut 

• Sense
  • PipPipPipPip

Scris 14 May 2007 - 10:18 AM

Vezi postareaMmaja, la May 13 2007, 05:31 PM, a spus:

daca-i spunea asta de mic e posibil un blocaj pt el, chiar la nivel inconstient (pentru alti oameni poate fi o motivatie excelenta, sa demonstreze contrariul, nu cred insa in acest caz).
un coach nlp ar putea fi de folos

un..ce?

Vezi postareaelandi, la May 13 2007, 05:22 PM, a spus:

Ai tu o afinitate pentru fratele prietenului tau. Vrei sa-l ajuti mai mult decat vor ceilalti apropiati lui?
Daca nu iese din "universul" tatalui lui, n-are sanse sa scape de abulie.
Daca s-a enervat ca ta-su i-a adus o tipa, inseamna ca nu-l intereseaza femeile? Reactia lui a fost absolut normala.

Nu cred ca eu vreau sa-l ajut mai mult, ci vreau sa-l ajut in alt fel decat parintii lui, care mereu il critica si ii spun ca nu face nimic, ca nu-i in stare de nimic. Ma doare faptul ca oamenii aia nu fac nimic, desi vad ca fiul lor are o mare problema!!
Si cu mutatul....ar putea sta foarte bine in apartamentul prietenului meu, care sta mai mult pe la mine. Dar cand i s-a propus nici n-a vrut sa auda, pe motiv ca acolo nu-i face nimeni de mancare si nu e nimeni sa adune dupa el si sa-i spele hainele.....etc etc. Asa cred ca sunt copiii a caror parinti sunt divortati, pt ca fiecare parinte in parte vrea sa le ofere mai mult decat celalalt. Cel putin asa a fost la ei.
0

#10 Utilizator offline   Mmaja 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 07

Scris 14 May 2007 - 01:08 PM

nlp de la programarea neuro lingvistica. de obicei sunt cei care se ocupa cu terapia "scurta" si stiu cazuri vindecate, de la legastenie pana la depresii. sunt si foarte multi psihologi care fac asta, depinde si in ce oras sunteti. si coach pentru ca ei nu-si spun "terapeuti" sau alte cuvinte pompoase.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Ejaculare precoce, erectie... !?! Zburam  0 3.390
Topic inchis anticonceptionale
nu treceti peste va rog
just be  4 3.505
Replici noi sufocare
se poate sufoca o persoana din cauza stresului???
emmy_io  9 9.298
Topic inchis caut dar nu gasesc whistler  1 4.880
Replici noi cauta si vei gasi...JUMATATEA DE HCV
eventualul partener/pereche , cu HCV
zweistein  7 5.969