sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Iubirea-Interes sau sentiment divin? ... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   menssana1984 

• menssana1984
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-December 06

Scris 13 May 2007 - 11:13 AM

Toata lumea se complace cu ideea iubirii, iar unii chiar cu ideea iubirii perfecte si fara sfarsit.
Dar in spatele iubirii, ce se ascunde, de fapt?
Toata lumea zice ca iubirea e neconditionata,dar cati dintre voi iubiti cu adevarat neconditionat?

NECONDIŢIONÁT, -Ă, necondiţionaţi, -te, adj. Care se acceptă fără condiţii, fără rezerve.

Deci?
Ce e in spatele iubirii voastre?
Toti pretindeti ca iubiti, dar daca partenerul vostru nu v-ar mai da acele lucruri care va fac sa stati langa el?
Daca nu va mai ofera protectia,tandretea, etc. ati mai sta langa el?
Eu nu cred...
In aceste conditii cum puteti vorbi de dragoste, suna mai degraba a afacere, eu iti dau intelegere si liniste, tu imi dai, tandrete si sprijin.
In clipa in care unul din ei nu mai acopera nevoile celuilalt...POOF!... nu mai e iubire, deja se cauta un inlocuitor.
Unde anume este dragostea perfecta si neconditionata cu care va laudati?
Eu nu pot sa vad decat interes si nevoi personale...
0

#2 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 13 May 2007 - 12:26 PM

Vezi postareamenssana1984, la May 13 2007, 12:13 PM, a spus:

Toata lumea se complace cu ideea iubirii, iar unii chiar cu ideea iubirii perfecte si fara sfarsit.
Dar in spatele iubirii, ce se ascunde, de fapt?
Toata lumea zice ca iubirea e neconditionata,dar cati dintre voi iubiti cu adevarat neconditionat?

NECONDIŢIONÁT, -Ă, necondiţionaţi, -te, adj. Care se acceptă fără condiţii, fără rezerve.

Nu toata lumea spune ca iubirea e neconditionata. Doar iubirea ADEVARATA este asa pentru ca multi doar traiesc cu iluzia iubirii. Daca spunem ca iubim doar pentru a primi ceva in schimb, atunci NU e iubire reala !
0

#3 Utilizator offline   hexa 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-April 07

Scris 13 May 2007 - 12:32 PM

probabil nu am fost educati pentru asa ceva, probabil vorba aia: ''Urmeaza turma'' a devenit lege. Instinctele cred ca sunt modelate dupa modelul societatii, dupa modelul celor din jurul nostru, inconstient. Suntem educati sa privim practic lucrurile, cu mintea, doar pentru a supravietui.

Aceasta postare a fost editata de hexa: 13 May 2007 - 12:33 PM

0

#4 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 13 May 2007 - 12:33 PM

Vezi postareahexa, la May 13 2007, 01:32 PM, a spus:

probabil nu am fost educati pentru asa ceva, probabil vorba aia: ''Urmeaza turma'' a devenit lege. Instinctele cred ca sunt modelate dupa modelul societatii, dupa modelul celor din jurul nostru, inconstient. Suntem educati sa privim practic lucrurile, cu mintea, doar pentru a supravietui.

Iubirea nu provine din educatie. Iubirea provine din suflet !

Aceasta postare a fost editata de lupini: 13 May 2007 - 01:11 PM

0

#5 Utilizator offline   fitzroy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-March 07

Scris 13 May 2007 - 12:37 PM

La modul absolut normal ca nu e "autentica" iubirea. Doar ca nu traim deloc "la modul absolut". Traim la modul... marunt, subiectiv, in care adevarul e definit automat in mod relativ la un punct/sistem de referinta, si diferenta dintre opuse e data doar de proportii. Deci e normal ca tot ceea ce facem sau simtim sa fie conditionat, la un anumit nivel definit individual, de niste impulsuri primite. Nu inseamna asta catusi de putin ca nu suntem sau nu putem fi autentici.

La modul absolut poti sa te raportezi doar alegand singur sa faci asta, in lipsa unei interactiuni directe cu acel adevar, care sa iti afecteze increderea in el. E usor sa spui ca il iubesti neconditionat pe Dumnezeu, pentru ca e in primul rand o constructie mentala, si nu ceva de la care astepti ceva concret (din moment ce dogma implica acceptarea lui Dumnezeu indiferent de ceea ce ti se intampla nu ai cum sa fii dezamagit de el, deci poti iubi la modul "absolut").
0

#6 Utilizator offline   menssana1984 

• menssana1984
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-December 06

Scris 13 May 2007 - 03:01 PM

atunci sa incetam sa mai zicem ca traim la modul absolut, si sa revenim cu picioarele pe pamant, acolo unde ne este locul.
0

#7 Utilizator offline   Anca/Maria 

• cold as ice
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 29-June 06

Scris 13 May 2007 - 03:33 PM

Iubirea mea a fost si este egoista. am nevoie de afectiune si atentie. daca nu le primesc... sufar. Asa ca prefer despartirea. Deci nu, nu am iubit neconditionat, dar am iubit cu foarte multa pasiune.
0

#8 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 13 May 2007 - 05:00 PM

Iubirea este o boala grava care ni se ofera frumos ambalata si gratuit.
0

#9 Utilizator offline   fitzroy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-March 07

Scris 13 May 2007 - 10:55 PM

Vezi postareamenssana1984, la May 13 2007, 04:01 PM, a spus:

atunci sa incetam sa mai zicem ca traim la modul absolut, si sa revenim cu picioarele pe pamant, acolo unde ne este locul.

Iegzactli :)
0

#10 Utilizator offline   Anca/Maria 

• cold as ice
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 29-June 06

Scris 13 May 2007 - 10:56 PM

Vezi postareafitzroy, la May 13 2007, 09:55 PM, a spus:

Iegzactli :crazy:

desi e tare demoralizant :)