As dori sa aflu ce semnificatie are hipertensiunea diastolica?
Am inteles ca hipertensiunea sistolica (care inseamna presiunea marita din vase atunci cind inima se contracta pentru a impinge singele in circulatie) are ca efect suprasolicitarea inimii.
Tensiunea Diastolica, creata de vasele de singe atunci cind inima se afla in pauza dintre 2 batai, poate fi si ea marita. Ce semnificatie are faptul ca aceasta tensiune este marita si la ce efecte negative duce aceasta marire?
Pun aceste intrebari deoarece eu am o tensiune sistolica normala de 120 dar tensiunea diastolica este de 100, valoare considerata ca o hipertensiune medie.
Cu multumiri,
George
Pagina 1 din 1
Hipertensiune diastolica Ce este hipertensiunea diastolica?
Scris 20 April 2005 - 09:25 PM
nu stiu care iti sunt cunostintele in acest domeniu, dar eu voi incerca sa iti explic ca si cum nu ai stii nimic
in momentul in care creste rezistenta periferica - adica scade elasticitatea vaselor apare o crestere a tensiunii diastolice care in timp va fii urmata de o crestere si a celei sistolice
in momentul in care creste rezistenta periferica - adica scade elasticitatea vaselor apare o crestere a tensiunii diastolice care in timp va fii urmata de o crestere si a celei sistolice
Scris 16 September 2006 - 03:00 PM
Diastolica e jumatate din sistolica plus unu.Deci la o sistolica de 12 ar trebui sa fie 7(cred ca ai inteles,am incercat sa ma fac cat mai bine inteleasa,dand un exemplu).
Intr-adevar 10 e prea mult,diastolica nu trebuie sa depaseasca 9.O tensiune maxima admisa este de 14 cu 9 la barbati,dupa deja se vorbeste de hipertensiune.
Intr-adevar 10 e prea mult,diastolica nu trebuie sa depaseasca 9.O tensiune maxima admisa este de 14 cu 9 la barbati,dupa deja se vorbeste de hipertensiune.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
colesterolul si trigliceridele | edi | 17 | 29.503 |
|
Regim alimentar postoperatoriu
Ce se poate minca in perioada de regim dupa operatie de apendicita? |
printzesaL | 0 | 6.536 |
|