sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Hipertensiune diastolica Ce este hipertensiunea diastolica? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   gmarba 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 06-April 05

Scris 06 April 2005 - 07:23 AM

As dori sa aflu ce semnificatie are hipertensiunea diastolica?

Am inteles ca hipertensiunea sistolica (care inseamna presiunea marita din vase atunci cind inima se contracta pentru a impinge singele in circulatie) are ca efect suprasolicitarea inimii.

Tensiunea Diastolica, creata de vasele de singe atunci cind inima se afla in pauza dintre 2 batai, poate fi si ea marita. Ce semnificatie are faptul ca aceasta tensiune este marita si la ce efecte negative duce aceasta marire?

Pun aceste intrebari deoarece eu am o tensiune sistolica normala de 120 dar tensiunea diastolica este de 100, valoare considerata ca o hipertensiune medie.

Cu multumiri,
George
0

#2 Utilizator offline   ari 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 19-April 05

Scris 20 April 2005 - 09:25 PM

nu stiu care iti sunt cunostintele in acest domeniu, dar eu voi incerca sa iti explic ca si cum nu ai stii nimic
in momentul in care creste rezistenta periferica - adica scade elasticitatea vaselor apare o crestere a tensiunii diastolice care in timp va fii urmata de o crestere si a celei sistolice
0

#3 Utilizator offline   adriana10 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-July 06

Scris 16 September 2006 - 03:00 PM

Diastolica e jumatate din sistolica plus unu.Deci la o sistolica de 12 ar trebui sa fie 7(cred ca ai inteles,am incercat sa ma fac cat mai bine inteleasa,dand un exemplu).
Intr-adevar 10 e prea mult,diastolica nu trebuie sa depaseasca 9.O tensiune maxima admisa este de 14 cu 9 la barbati,dupa deja se vorbeste de hipertensiune.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi colesterolul si trigliceridele edi  17 29.503
Replici noi Regim alimentar postoperatoriu
Ce se poate minca in perioada de regim dupa operatie de apendicita?
printzesaL  0 6.536
Replici noi RED BULL iti da aripi, pentru ... moarte ! Whispersss  8 1.778
Hot Topic (New) Artrita okochea  23 48.060
Replici noi tremur esential miana  2 7.149