vali_, la May 9 2007, 07:03 PM, a spus:
Matei3:6. Şi erau botezaţi de către el în râul Iordan, mărturisindu-şi păcatele.
7.Dar văzând Ioan pe mulţi din farisei şi saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiţi de mânia ce va să fie?
Deci si cel cu apa e bun ca altfel nu veneau aia de nebuni si pana la urma a venit chiar si iisus
3:14.Ioan însă Îl oprea, zicând: Eu am trebuinţă să fiu botezat de Tine, şi Tu vii la mine?
15.Şi răspunzând, Iisus a zis către el: Lasă acum, că aşa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea. Atunci L-a lăsat.
si singurul care boteaza cu duh si foc e iisus
3:11. Eu unul vă botez cu apă spre pocăinţă, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine; Lui nu sunt vrednic să-I duc încălţămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt şi cu foc.
Da, versuri bune. Dar, uiti ca inca nu era abolita legea ceremoniala a spalarii. De-abia la cruce s-a implinit legea.
Arcadia2007, la May 9 2007, 07:14 PM, a spus:
Ma gandesc ce rost ar avea botezul cu apa , daca nu vine Duhul atunci? Ca, intr-adevar, la unii, Duhul venea la mult timp dupa ce fusesera botezati cu apa.
M-ar interesa citatele cu cei care aveau Duhul, dar nu erau botezati cu apa...
Desigur. "It's elementary", my dear.
Acts11
15Şi, cum am început să
vorbesc, Duhul Sfînt S'a pogorît peste ei ca şi peste noi la început.
16Şi mi-am adus aminte de vorba Domnului, cum a zis: ,Ioan a botezat cu apă, dar voi veţi fi
botezaţi cu Duhul Sfînt.`
Propovaduirea are treaba cu salvarea. Apa fizica reprezinta Cuvintul care este Hristos.
Acts10
44Pe cînd
rostea Petru
cuvintele acestea,
S'a pogorît Duhul Sfînt peste toţi cei ce ascultau Cuvîntul.
45Toţi credincioşii tăiaţi împrejur, cari veniseră cu Petru, au rămas uimiţi cînd au văzut că
darul Duhului Sfînt s'a vărsat şi peste Neamuri.
46Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis:
47,,
Se poate opri apa ca să nu fie botezaţi aceştia, cari
au primit Duhul Sfînt ca şi noi?``
48Şi
a poruncit să fie botezaţi în Numele Domnului Isus Hristos. Atunci l-au rugat să mai rămînă cîteva zile la ei.
Vezi, deci ca botezul (curatirea) cu apa este simbolul fizic al curatarii cu apa vie, Cuvintul Domnului, spalarea cu foc, adica curatirea prin plata pacatelor indurata de Hristos pt ai Sai.
marinaru, la May 9 2007, 09:46 PM, a spus:

:haha:

Am ras sincer...
Botezul este clar un ritual...
Buei, marinare... dar sunt atitea biserici, tata, care zic ca tre' sa te botezi cind esti infant, un fel de pseudo-circumcizie la 8 zile, zic ca tre' sa fii scufundat, ca altfel nu merge, etc...
Trebuiesc stabilite granitele, ca astia sunt aceia care n-au fundamentul corect si dupa aia te contrazic la subiecte grele, argumentind "versul se refera..". Scrie in Evrei 6:1, 2 ca tre' sa pui temelia doctrinei lui Hristos si
DUPA aia treci la ce este perfect.
Te contrazici aiurea cu ei, cind, de fapt, la principiile doctrinei sta toata problema. Cum sa te contrazici despre dumnezeire cind nu se cunoaste botezul corect? Dumnezeu zice ca nu merge si El a scris Biblia, nu eu.