sau Inregistrare

• 91 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Botezul: cum este corect botezul? Primim Duhul la botezul cu apa? orice despre botez Evaluare topic: * * * * -

#1 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 09 May 2007 - 05:40 PM

Auzim atitea pareri despre botez: cei care sustin ca botezul cu apa este simultan cu cel cu Duh Sfint, ignorind exemplele biblice unde se specifica foarte clar ca erau unii botezati cu apa si nu aveau Duhul si unii care aveau Duhul si nu fusesera botezati cu apa.

Care este de fapt adevarul? Nu poate fi adevarata decit o singura varianta, iar aceea nu va contrazice nimic din Biblie. Daca avem macar un vers contradictie, inseamna ca nu avem adevarul.

Ce parere aveti si ce versuri proba aduceti?

PS: daca este cineva care vrea sa ne spuna ca Isus este Lucifer, s-o faca altundeva..... nu aici.

Aceasta postare a fost editata de Enki: 22 March 2009 - 07:46 PM

0

#2 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 09 May 2007 - 06:03 PM

Matei3:6. Şi erau botezaţi de către el în râul Iordan, mărturisindu-şi păcatele.
7.Dar văzând Ioan pe mulţi din farisei şi saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiţi de mânia ce va să fie?
Deci si cel cu apa e bun ca altfel nu veneau aia de nebuni si pana la urma a venit chiar si iisus
3:14.Ioan însă Îl oprea, zicând: Eu am trebuinţă să fiu botezat de Tine, şi Tu vii la mine?
15.Şi răspunzând, Iisus a zis către el: Lasă acum, că aşa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea. Atunci L-a lăsat.
si singurul care boteaza cu duh si foc e iisus
3:11. Eu unul vă botez cu apă spre pocăinţă, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine; Lui nu sunt vrednic să-I duc încălţămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt şi cu foc.
0

#3 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 09 May 2007 - 06:14 PM

Vezi postareazexelica, la May 9 2007, 06:40 PM, a spus:

Auzim atitea pareri despre botez: cei care sustin ca botezul cu apa este simultan cu cel cu Duh Sfint, ignorind exemplele biblice unde se specifica foarte clar ca erau unii botezati cu apa si nu aveau Duhul si unii care aveau Duhul si nu fusesera botezati cu apa.

Care este de fapt adevarul? Nu poate fi adevarata decit o singura varianta, iar aceea nu va contrazice nimic din Biblie. Daca avem macar un vers contradictie, inseamna ca nu avem adevarul.

Ce parere aveti si ce versuri proba aduceti?

PS: daca este cineva care vrea sa ne spuna ca Isus este Lucifer, s-o faca altundeva..... nu aici.

Ma gandesc ce rost ar avea botezul cu apa , daca nu vine Duhul atunci? Ca, intr-adevar, la unii, Duhul venea la mult timp dupa ce fusesera botezati cu apa.
M-ar interesa citatele cu cei care aveau Duhul, dar nu erau botezati cu apa...
0

#4 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 09 May 2007 - 08:46 PM

:cheer: :D:haha:;):haha::jester::haha:=P~:haha:

Am ras sincer...

Botezul este clar un ritual...
0

#5 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 10 May 2007 - 12:10 AM

Vezi postareavali_, la May 9 2007, 07:03 PM, a spus:

Matei3:6. Şi erau botezaţi de către el în râul Iordan, mărturisindu-şi păcatele.
7.Dar văzând Ioan pe mulţi din farisei şi saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiţi de mânia ce va să fie?
Deci si cel cu apa e bun ca altfel nu veneau aia de nebuni si pana la urma a venit chiar si iisus
3:14.Ioan însă Îl oprea, zicând: Eu am trebuinţă să fiu botezat de Tine, şi Tu vii la mine?
15.Şi răspunzând, Iisus a zis către el: Lasă acum, că aşa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea. Atunci L-a lăsat.
si singurul care boteaza cu duh si foc e iisus
3:11. Eu unul vă botez cu apă spre pocăinţă, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine; Lui nu sunt vrednic să-I duc încălţămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt şi cu foc.

Da, versuri bune. Dar, uiti ca inca nu era abolita legea ceremoniala a spalarii. De-abia la cruce s-a implinit legea.

Vezi postareaArcadia2007, la May 9 2007, 07:14 PM, a spus:

Ma gandesc ce rost ar avea botezul cu apa , daca nu vine Duhul atunci? Ca, intr-adevar, la unii, Duhul venea la mult timp dupa ce fusesera botezati cu apa.
M-ar interesa citatele cu cei care aveau Duhul, dar nu erau botezati cu apa...

Desigur. "It's elementary", my dear.
Acts11
15Şi, cum am început să vorbesc, Duhul Sfînt S'a pogorît peste ei ca şi peste noi la început.

16Şi mi-am adus aminte de vorba Domnului, cum a zis: ,Ioan a botezat cu apă, dar voi veţi fi botezaţi cu Duhul Sfînt.`

Propovaduirea are treaba cu salvarea. Apa fizica reprezinta Cuvintul care este Hristos.

Acts10
44Pe cînd rostea Petru cuvintele acestea, S'a pogorît Duhul Sfînt peste toţi cei ce ascultau Cuvîntul.

45Toţi credincioşii tăiaţi împrejur, cari veniseră cu Petru, au rămas uimiţi cînd au văzut că darul Duhului Sfînt s'a vărsat şi peste Neamuri.

46Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis:

47,,Se poate opri apa ca să nu fie botezaţi aceştia, cari au primit Duhul Sfînt ca şi noi?``

48Şi a poruncit să fie botezaţi în Numele Domnului Isus Hristos. Atunci l-au rugat să mai rămînă cîteva zile la ei.

Vezi, deci ca botezul (curatirea) cu apa este simbolul fizic al curatarii cu apa vie, Cuvintul Domnului, spalarea cu foc, adica curatirea prin plata pacatelor indurata de Hristos pt ai Sai.

Vezi postareamarinaru, la May 9 2007, 09:46 PM, a spus:

:o: :flowers::haha::flowers::haha::flowers::haha::flowers::haha:

Am ras sincer...

Botezul este clar un ritual...

Buei, marinare... dar sunt atitea biserici, tata, care zic ca tre' sa te botezi cind esti infant, un fel de pseudo-circumcizie la 8 zile, zic ca tre' sa fii scufundat, ca altfel nu merge, etc...

Trebuiesc stabilite granitele, ca astia sunt aceia care n-au fundamentul corect si dupa aia te contrazic la subiecte grele, argumentind "versul se refera..". Scrie in Evrei 6:1, 2 ca tre' sa pui temelia doctrinei lui Hristos si DUPA aia treci la ce este perfect.

Te contrazici aiurea cu ei, cind, de fapt, la principiile doctrinei sta toata problema. Cum sa te contrazici despre dumnezeire cind nu se cunoaste botezul corect? Dumnezeu zice ca nu merge si El a scris Biblia, nu eu.
0

#6 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 10 May 2007 - 08:46 AM

din cate stiu eu ioan doar le turna apa din iordan nu ii scufunda. dar nu zice pe nicaieri ce fraze zicea pentru curatire important e ca fariseii au vazut asta ca o cale pentru iertarea pacatelor si se duceau la botez. si ceremonia spalarii a fost abolita mai devreme
0

#7 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 10 May 2007 - 01:28 PM

Auzim atitea pareri despre botez:
exact atatea cate traditii sunt

si toate sunt adevarate in interiorul traditiei respective

care sunt si placute in fata lui Dumnezeu? depinde de relatia comuniati cu Dumnezeu
(botez se face si in ritualurile satanice)

in orice caz, atat timp cat Dumnezeu nu a lasat instructiuni clare, toate practicile sunt la fel de bune precum sunt intentiile celor ce le practica
acesta este si mesajul lui Dumnezeu relativ la diversitatea ce ne inconjoara (incepand cu existenta a doua scenarii pentru Geneza...) - sa ajungem sa privim dincolo de geam cand privim pe fereastra
0

#8 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 10 May 2007 - 02:37 PM

Vezi postareaMariaB, la May 10 2007, 02:28 PM, a spus:

exact atatea cate traditii sunt

si toate sunt adevarate in interiorul traditiei respective

care sunt si placute in fata lui Dumnezeu? depinde de relatia comuniati cu Dumnezeu
(botez se face si in ritualurile satanice)
in orice caz, atat timp cat Dumnezeu nu a lasat instructiuni clare, toate practicile sunt la fel de bune precum sunt intentiile celor ce le practica
acesta este si mesajul lui Dumnezeu relativ la diversitatea ce ne inconjoara (incepand cu existenta a doua scenarii pentru Geneza...) - sa ajungem sa privim dincolo de geam cand privim pe fereastra

Nu au cum sa fie toate adevarate. Nu exista decit un singur adevar. Iar Biblia ar trebui sa fie autoritatea finala, nu traditia omeneasca.

Placut lui Dumnezeu este sa asculti poruncile, care sunt scris ein Biblie. Iar acolo scrie ca spalarea cu apa este un semn. Este schita, nu casa.
0

#9 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 10 May 2007 - 08:24 PM

Vezi postareazexelica, la May 10 2007, 01:10 AM, a spus:

Buei, marinare... dar sunt atitea biserici, tata, care zic ca tre' sa te botezi cind esti infant, un fel de pseudo-circumcizie la 8 zile, zic ca tre' sa fii scufundat, ca altfel nu merge, etc...

Trebuiesc stabilite granitele, ca astia sunt aceia care n-au fundamentul corect si dupa aia te contrazic la subiecte grele, argumentind "versul se refera..". Scrie in Evrei 6:1, 2 ca tre' sa pui temelia doctrinei lui Hristos si DUPA aia treci la ce este perfect.

Te contrazici aiurea cu ei, cind, de fapt, la principiile doctrinei sta toata problema. Cum sa te contrazici despre dumnezeire cind nu se cunoaste botezul corect? Dumnezeu zice ca nu merge si El a scris Biblia, nu eu.

Intrebarea ar fi...este un pacat sa botezi un bebelus ? Eu nu cred ca este pacat si ca urmare am lasat familia mea sa imi boteze baiatul la biserica ortodoxa. :think:
0

#10 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 11 May 2007 - 11:05 AM

Vezi postareazexelica, la May 10 2007, 03:37 PM, a spus:

Nu au cum sa fie toate adevarate.
ba da!
vom muri si vom vedea!

Vezi postareazexelica, la May 10 2007, 03:37 PM, a spus:

Nu exista decit un singur adevar.
corect
doar ca omul este limitat si deci nu poate vedea intregul adevar, ci doar parti din el

cam ca in parabola cu elefantul
(multi pipaie acelasi elefant real, dar parti diferite...)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 91 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari