sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

As vrea Ateism Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Lil Crisa 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-May 07

Scris 09 May 2007 - 01:22 AM

Sunt curioasa...
Ce parere aveti despre atei?:P
Sunt vinovati de crime impotriva umanitati din cauza comunismului sau sunt doar oameni care nu cred in zei....
Just asking....
0

#2 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 09 May 2007 - 01:32 AM

Si eu am fost ateu. Insa a intervenit ceva in viata mea si ...cu timpul am vazut ca nu era adevarat ce "stiusem" eu pana atunci ! Prin urmare....orice om isi raporteaza viata la un domeniu de valori. Eu si multi altii, ni le raportam la domeniul de valori morale numite ...crestinism.
0

#3 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 09 May 2007 - 07:16 AM

Vezi postareaLil Crisa, la May 9 2007, 02:22 AM, a spus:

Sunt curioasa...
Sunt vinovati de crime impotriva umanitati din cauza comunismului sau sunt doar oameni care nu cred in zei....
Just asking....

eu am crescut intr-o familie atee
cu toate acestea, tatal meu este cel mai bun om pe care l-am cunoscut: ajuta pe oricine, oricand si cu bucurie (din acest punct de vedere se apropie mai mult de imaginea de crestin decat multi care isi spun crestini)

trebuie facuta totusi deosebirea inte "atei", "comunisti" si "vinovati de crime impotriva umanitatii"
- "vinovati de crime impotriva umanitatii" sunt si multi crestini (daca ne gandim numai la perioada Inchizitiei...)
- "comunisti" au fost de toate felurile - mai ales daca numim comunisti pe toti cei care au trait in periada respectiva si nu s-au impotrivit sistemului (de exemplu: tata, eu...)
- "atei" au fost precum ceilalti, si mai buni si mai rai - asta depinde de om, nu de apartenenta sau neapartenenta lui religioasa (cei mai ferventi atei au fost evreii - si asta a spus-o un evreu sustinand o conferinta in fata studentilor de la Studii ebraice)

deci, ce parere am despre atei? amestecata - precum sunt si ateii
dar nu am deloc o parere buna despre cei care spun ca ateii sunt intr-un anumit fel sau credinciosii sunt intr-un anumit fel, indiferent daca se spune ca sunt rai sau buni
0

#4 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 09 May 2007 - 09:15 AM

Sunt curioasa...
Just asking....

Ateu, crestin, evreu sau musulman.... nu sunt decat etichete... ce conteaza cu adevarat este ce e in inima omului. Nu te poti uita la o eticheta pentru afla despre omul din fata ta.... uita-te la ce e in inima lui!

Un ateu umanist respecta mai fidel indrumarile lui Cristos decat un crestin doar cu numele.
0

#5 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 09 May 2007 - 09:49 AM

si totusi oricata fapta buna ai face daca nu o faci cu dragoste de Dumnezeu ... nu stiu zau daca ajungi la El :P
0

#6 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 09 May 2007 - 11:43 AM

Definitia cuvantului ateu este relativa si variaza de la caz la caz. Ca sa sustii ca nu exista ceva de oridn superior inseamna sa fii ori prea prost, ori sa suferi de frustrari si complexe.....
0

#7 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 09 May 2007 - 01:32 PM

Vezi postareaellla, la May 9 2007, 10:49 AM, a spus:

si totusi oricata fapta buna ai face daca nu o faci cu dragoste de Dumnezeu ... nu stiu zau daca ajungi la El :cheer:

ce conteaza pentru tine mai mult "ce e facut" sau "cum e facut?"...
daca cineva iti intinde o mana de ajutor... conteaza daca e stanga sau dreapta? Daca esti flamand si cineva iti da de mancare... conteaza daca e carne sau doar o bucata de paine? Daca iti e frig si cineva iti da o patura sa te incalzeasca... conteaza daca patura e rosie sau albastra?

Daca pentru tine nu conteaza detaliile.... ce te face sa crezi ca pentru Dumnezeu ar conta?

Iubirea pentru aproapele este moneda cu care se cumpara intrarea in rai. Iubirea pentru cel de langa tine (vizibil) este modul in care iti arati iubirea pentru Dumnezeu (invizibil). Iubirea e semnul dinstinctiv al celor care urmeaza invatatura lui Cristos. "Ioan 13:34-35: Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sīnteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii."

Eu cred ca ateii practicanti de iubire... au un loc asigurat...
0

#8 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 09 May 2007 - 01:34 PM

Vezi postarealupini, la May 9 2007, 02:32 AM, a spus:

Si eu am fost ateu. Insa a intervenit ceva in viata mea si ...cu timpul am vazut ca nu era adevarat ce "stiusem" eu pana atunci ! Prin urmare....orice om isi raporteaza viata la un domeniu de valori. Eu si multi altii, ni le raportam la domeniul de valori morale numite ...crestinism.

A nu se intelege ca ateii nu au valori morale.
0

#9 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 09 May 2007 - 01:40 PM

Vezi postareaCavaleru, la May 9 2007, 02:32 PM, a spus:

ce conteaza pentru tine mai mult "ce e facut" sau "cum e facut?"...
daca cineva iti intinde o mana de ajutor... conteaza daca e stanga sau dreapta? Daca esti flamand si cineva iti da de mancare... conteaza daca e carne sau doar o bucata de paine? Daca iti e frig si cineva iti da o patura sa te incalzeasca... conteaza daca patura e rosie sau albastra?

Daca pentru tine nu conteaza detaliile.... ce te face sa crezi ca pentru Dumnezeu ar conta?

Iubirea pentru aproapele este moneda cu care se cumpara intrarea in rai. Iubirea pentru cel de langa tine (vizibil) este modul in care iti arati iubirea pentru Dumnezeu (invizibil). Iubirea e semnul dinstinctiv al celor care urmeaza invatatura lui Cristos. "Ioan 13:34-35: Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sīnteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii."

Eu cred ca ateii practicanti de iubire... au un loc asigurat...

conteaza atitudinea, nu detaliile ... :cheer:

ca sa faci ceva cu dragoste trebuie sa fii in primul rand in dragostea pentru divin ... altfel dragostea e altceva decat dragoste :D
0

#10 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 09 May 2007 - 03:14 PM

Sunt curioasa...
Ce parere aveti despre atei?:cheer:
Just asking....

Ateu este cineva care nu este salvat, care nu-l are pe Dumnezeu in suflet.
Rom8
9Voi īnsă nu mai sīnteţi pămīnteşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte īn adevăr īn voi. Dacă n'are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

2Ioan
9Oricine greşeşte, şi nu rămīne īn īnvăţătura lui Hristos, n'are pe Dumnezeu. Cine rămīne īn īnvăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul.

Deci, ateu este cine nu are doctrina lui Hristos. Asta poate fi si un popa care se roaga zilnic si citeste Biblia, dar are o doctrina falsa.
13Oamenii aceştia sīnt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători īnşelători, cari se prefac īn apostoli ai lui Hristos.

14Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface īntr-un īnger de lumină.

15Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac īn slujitori ai neprihănirii. Sfīrşitul lor va fi după faptele lor.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) subtila cadere in pacat reloaded ellla  25 4.800
Replici noi Atasamente Cum percepeti sufletul allyssa_19  6 6.502
Topic inchis Biblia- o carte unica? Island River  1 1.742
Hot Topic (New) Cerurile mlg  59 14.183
Hot Topic (New) Atasamente Cum citim in Sfanta Scriptura
pentru Sykarian, zexelica si nu numai ;)
Inger Sedat  465 28.229