sau Inregistrare

• 39 Pagini +
  • « Prima
  • 37
  • 38
  • 39
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Isus Cristos - dovezi istorice !? Dovezi istorice despre existenta lui Isus Cristos Evaluare topic: - - - - -

#381 Utilizator offline   Nemeton 

• sweet poison
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-January 10

Scris 28 April 2011 - 09:22 AM

Vezi postareaMarinel, la 27 April 2011 - 01:41 PM, a spus:

Şi cum să dovedeşti că este mormāntul lui? Prin probe ADN de la Sfāntul Duh?

prin analizele ADN voiau sa dovedeasca faptul ca daca exista ceva grad de rudenie.ei voiau sa dovedeasca prin trraducerea textelor de pe osuarii, plus ca unnul era marcat cu un x, si multu s-au grabit sa spuna ca ar fi o cruce, si plus ca aparea numele de jeshua prin acele texte din mormant.
0

#382 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 28 April 2011 - 09:43 AM

Jeshua/Ieshua era , dupa cite stiu eu , un nume destul de raspindit in onomastica iudaica.
0

#383 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-March 10

Scris 28 April 2011 - 12:50 PM

Vezi postareaMariaB, la 17 May 2007 - 07:45 AM, a spus:

chiar conteaza fix anul?
nici acum 200 de ani nu prea se tineau oamenii de calendar...
cu ce scop ne intrebam aici despre dovezi istorice?

Te pacalesti, unii se tin zdravan de calendarul lor. Poporul hebreu se crede īn anul 4000, chiar daca statul lor nu are decīt 60 de ani. Sunt asa de avansati īn construirea zidurilor īntre popoare, īncīt īi depasesc pe cei ce le-au darīmat īn europa de est. Zidul chinezesc tot de poporul hebreu o fi fost construit, pe timpul faraonului.

:frusty: Lamentatie īn fata zidului istoric !
0

#384 Utilizator offline   Nemeton 

• sweet poison
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-January 10

Scris 29 April 2011 - 09:03 AM

Vezi postareaVEMANS, la 28 April 2011 - 09:43 AM, a spus:

Jeshua/Ieshua era , dupa cite stiu eu , un nume destul de raspindit in onomastica iudaica.

da asa este, dar o parte dintre cercetatori via cu prea mare ardoare sa descopere mormantul lui iisus. si s-au folosit de asta. este un nume raspandit, dovada este chiar in acel studiu, cand se incearca descifrarea corecta a numelui, care aparea si pe alte osuarii.
0

#385 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 10 May 2011 - 09:57 PM

Vezi postareapatch, la 29 April 2011 - 09:03 AM, a spus:

da asa este, dar o parte dintre cercetatori via cu prea mare ardoare sa descopere mormantul lui iisus. si s-au folosit de asta. este un nume raspandit, dovada este chiar in acel studiu, cand se incearca descifrarea corecta a numelui, care aparea si pe alte osuarii.

Acest osuar da intr-adevar batai de cap crestinilor.
Israelul nu a sustinut niciodata ca e vorba de acel Iesua din Nazaret.Desi se pot face foarte multe speculatii.
Cred ca in scurt timp am sa cer voie sa le vizitez si eu ca sint aici aproape .
Apoi am sa va spun mai multe.
Am fost la locul unde au fost descoperite ,dar nu m au lasat sa ma apropii.Au spus ca cu alta ocazie.Eu trec des prin apropiere.
0

#386 Utilizator offline   Evreul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-July 09

Scris 22 October 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaVEMANS, la 26 April 2011 - 04:06 PM, a spus:

Biblia este o selectie de "carti" facuta de slujitori ai Bisericii sub obladuirea laiculului Constantin !
Inceputurile selectiei au fost facute de un alt slujitor al aceleiasi institutii , Irineu ,eliminindu-se TOT ce nu convenea doctrinar Bisericii primare . Chiar daca a existat rabinul Iesua -si eu ca ateu cred ca a existat- Isus Hristosul crestinitatii este o creatie artificiala in cea mai mare parte.

Si eu,evreul laic cred ca Iisus a existat dar ca inca un evreu in acele timpuri in care apareau cam des pretendenti la titlul de Mesiah. Fapt este ca Iisus a fost un evreu evlavios care se ruga la Marele Templu din Ierusalim si ca asa a fost rastignit. El nu a stiut si nu si-a inchipuit ca dupa moartea Sa se va infinta dupa cam 300 de ani o noua religie,departe de meleagurile unde a predicat,trait si murit. Iisus nu a fost crestin. Numai 300 de ani dupa Rastignire a fost scris Noul Testament,iar, in strainatate ,de catre persoane care au ales o parte din legendele care au trecut de la unu la altul nenumarate ori cu uneori exagerari si emotile probabile.
In teritoriul Israelului nu au fost gasite niciodata urme arheologice a Lui Iisus sau a primilor crestini. Primele urme a crestinilor in Israel au fost descoperite de arheologi straini care au sapat la Capernaum in nordul lacului Tiberiada unde au fost gasite ruinele a doua biserici crestine din secolul 3. Una este cladita absolut exact ca o sinagoga evreiasca si a doua o biserica unica in lume,cu pereti rotunzi in cerc si subterana. Sapaturile au fst facute pe pamanturile care depind de biserica.
Original in ebraica se traduce Capernaum in satul lui Nahum (proorocul).
http://www.sacred-de...srael/capernaum
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 39 Pagini +
  • « Prima
  • 37
  • 38
  • 39
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Orice despre relatia de curvie dintre religie si politica.
Pareri despre Sfantul Gadea.
hans  105 9.524
Hot Topic (New) Atasamente Ce a venit sa ne invete Isus? CavalerulJedi  375 16.155
Hot Topic (New) Cel mai blestemat nume de pe pamant:ISUS&JESUS
Oare de ce?
Gelupanda  337 25.104
Hot Topic (New) Arsenie Boca
persoane care ne-au impresionat.
vali_  29 6.730
Hot Topic (New) Atasamente Despre Isus Cristos * * * - -
teme combinate
cioanas  1.973 100.848