VEMANS, la 26 April 2011 - 04:06 PM, a spus:
Biblia este o selectie de "carti" facuta de slujitori ai Bisericii sub obladuirea laiculului Constantin !
Inceputurile selectiei au fost facute de un alt slujitor al aceleiasi institutii , Irineu ,eliminindu-se TOT ce nu convenea doctrinar Bisericii primare . Chiar daca a existat rabinul Iesua -si eu ca ateu cred ca a existat- Isus Hristosul crestinitatii este o creatie artificiala in cea mai mare parte.
Si eu,evreul laic cred ca Iisus a existat dar ca inca un evreu in acele timpuri in care apareau cam des pretendenti la titlul de Mesiah. Fapt este ca Iisus a fost un evreu evlavios care se ruga la Marele Templu din Ierusalim si ca asa a fost rastignit. El nu a stiut si nu si-a inchipuit ca dupa moartea Sa se va infinta dupa cam 300 de ani o noua religie,departe de meleagurile unde a predicat,trait si murit. Iisus nu a fost crestin. Numai 300 de ani dupa Rastignire a fost scris Noul Testament,iar, in strainatate ,de catre persoane care au ales o parte din legendele care au trecut de la unu la altul nenumarate ori cu uneori exagerari si emotile probabile.
In teritoriul Israelului nu au fost gasite niciodata urme arheologice a Lui Iisus sau a primilor crestini. Primele urme a crestinilor in Israel au fost descoperite de arheologi straini care au sapat la Capernaum in nordul lacului Tiberiada unde au fost gasite ruinele a doua biserici crestine din secolul 3. Una este cladita absolut exact ca o sinagoga evreiasca si a doua o biserica unica in lume,cu pereti rotunzi in cerc si subterana. Sapaturile au fst facute pe pamanturile care depind de biserica.
Original in ebraica se traduce Capernaum in satul lui Nahum (proorocul).
http://www.sacred-de...srael/capernaum