V-ati cumpara un autoturism electric? sau macar cu propulsie hibrida..
Scris 05 May 2007 - 01:10 AM
Scris 05 May 2007 - 03:58 AM
ActorGrabit, la May 5 2007, 02:10 AM, a spus:
Cred că o astfel de discuţie ar putea fi "la obiect" abia peste vreo 5 ani. Nu ştiu dacă are cineva experienţe cu acest gen de automobile, subsemnatul - cu siguranţă, nu. Ca să poţi să te gāndeşti serios la acest aspect, ar trebui să poţi şti cum se comportă pe stradă.
Pe hidrogen, există BMW 750 HI, iar un motor de 5 litri probabil că se comportă remarcabil pe şosea. Dar nici la capitolul ăsta nu am experienţe.
Scris 15 May 2007 - 08:39 AM
ActorGrabit, la May 5 2007, 02:10 AM, a spus:
Intai de toate, ar trebui ca mai multi producatori auto sa aibe in oferta astfel de automobile, in asa fel incat concurenta sa determine reducerea preturilor. Dupa care, tot producatorii de automobile ar trebui sa investeasa masiv in promovoarea acestui tip de vehicul. In asa fel incat sa ma convinga si pe mine dar si pe multi altii ca si pe ei ii ingrijoreaza poluarea si nu sunt interesati doar maximizarea profitului. De exemplu, Toyota Prius cu motor actionat electric este mult mai scumpa decat
varianta normala si nu cred ca doar din cauza costurilor.
Scris 23 May 2007 - 01:49 PM
Alte modele: Honda Insight, dar si vehicule hibride derivate din modele normale de la Toyota, Honda, GM, Ford...
Prius nu este extraordinar de scump. In Romania costa cam 30000$. Exercitiu de imaginatie: ganditi-va cam cate masini mai scumpe de aceasta valoare circula prin tara! ...no comment.
Singura problema este mentalitatea oamenilor, care trebuie sensibilizati asupra principalei probleme actuale a umanitatii: poluarea si incalzirea globala, strans legate de consumul de combustibili fosili.
Scris 04 August 2007 - 09:18 PM
Scris 23 August 2007 - 02:26 PM
Dati-i click ca merita!
Aceasta postare a fost editata de ActorGrabit: 23 August 2007 - 02:27 PM
Scris 23 August 2007 - 03:24 PM
sunt astfel de automobile....problema lor ramane insa , autonomia,,,
iti mai trebuie si un generator electric in portbagaj pentru asta....
cele mai bune ar fi cele cu hidrogen....noxe 0..si elimini oxigen..
dar credeti voi ca americanii vor asta?
ar pierde controlul asup[ra zonelor din asia si implicit asupra exploatarii pretului petrolului
eu mi-as cumpara unul pe hidrogen....
Scris 29 December 2007 - 10:47 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Protest impotriva taxei auto si pretul combustibilului!
Boicot benzinarii |
Bloganul | 30 | 11.079 |
|
Drumurile tarii | sile_predeal | 2 | 5.552 |
|
Intrebare
Daca nu calci ambreiajul? |
Andreyvrj | 19 | 9.066 |
|
|
Larisa M. | 0 | 1.318 |
|