[quote name='iosafat' date='Apr 12 2008, 06:08 PM' post='1059350875']
Opune-te, nu mai fa pe victima si te va agresa si fizic.
Sper sa nu. Suntem totusi oameni "cu carte".
[quote name='iosafat' date='Apr 12 2008, 06:08 PM' post='1059350875']
Eu zic altceva, vedeti voi o femeie gen Dana Savuica ( sau Romanita, sau Elena Udrea) in asemenea posturi? Eu vad doar femei naive, fara busola in viata (busola fiind respectul si dragostea de sine traita in familie, ceea ce userul Epilog spune ca nu a trait).
Eu sunt un fel de Romanita(celelalte sunt din alt film). Cei aflati mai la distranta de relatia noastra, nici nu si-ar imagina viata pe care o duc si compromisurile pe care le fac.Nu s-ar potrivi deloc cu ce sunt eu. La serviciu (sunt profesoara

)))) predestinat, nu?!, Iosafat?) le pastrez colegilor impresia etraordinara pe care o au despre mine, despre ce se vede asa, la prima privire. Sunt draguta, adolescentina, inteligenta, flexibila in gandire, ma pricep la o mie si una de chestii, copiii sunt innebuniti dupa mine si invata cu drag (si eficientza

)) - ca mai sunt si examene pe lumea asta!).
Am invatat fiindca tatal meu mi-a spus ca sunt urata si n-o sa reusesc in viata decat asa; cand baietii/fetele imi spuneau ca sunt frumoasa zambeam condescendent si-mi spuneam ca sigur se insala.Mi-am spus atat de mult timp ca toti cei care ma lauda gresesc si ca mai devreme sau mai tarziu vor sesiza eroarea!!!Pana acum. Anul acesta am trimis diverse articole pe la reviste si contrar previziunilor tatalui/sotului meu au fost publicate. M-am uitat in oglinda (chiar mi-am cumparat una mare "sa ma vad bine"-la propriu si la figurat). Am vazut o tipa super (scuze pentru lipsa modestiei) care nu si-a dat seama despre sine pana in acel moment.
Revin la teorie nu axata fix pe problema mea (sau axata...)-ce ezitanta sunt (ca in bancul despre culmea ezitarii: Sa ezit, sa nu ezit...)
Iosafat, se poate transforma o relatie victima-agresor in una normala? (daca ar fi un raspuns detaliat, ar fi cu atat mai bine)