sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Distrofie Corneana orice se stie (tratament, vindecare, tra Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   SysRq 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 01-April 05

Scris 01 April 2005 - 11:24 AM

Salut! ma numesc Alina, am 28 de ani, si am fost diagnosticata cu distrofie corneana la ambii ochi (sau cornee degenerativa)
am fost si la profesorul Mihai Pop, care mi-a dat acelasi diagnostic [corneea isi pierde treptat transparenta] Colac peste pupaza, un alt medic, a observat si o opacifiere a cristalinului (inceput de cataracta) tot la ambii ochi. ;)
...pur si simplu nu-mi vine sa cred ca mi sa-a intamplat acest lucru.
...momentan, este in faza incipienta; Mihai Pop mi-a spus ca in aprox 8ani o sa fiu nevoita sa fac transplant de cornee. Fapt ce ma ingrozeste, intrucat am auzit ca exista pericolul de respingere a grefei.
..sunt total deprimata. daca poate careva sa ma ajute cu un sfat in acest sens, il rog sa-si acorde putin din timpul sau. Medicatie, Acupunctura, autosugestie... orice

pe.sa. mentionez ca am si miopie combinata cu astigmatism -1 / -1.50

Aceasta postare a fost editata de SysRq: 01 April 2005 - 11:27 AM

0

#2 Utilizator offline   narse 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 15-April 05

Scris 15 April 2005 - 09:55 AM

Servus,
Eu am fost diagnosticat cu caeratoconus (vezi lincaul http://www.novaoptic...ection06_8.html ) acum vreo 5 ani (tot de dr Mihai Pop) si mi sa-a spus ca voi ajunge la transplant de cornee...inca n-am ajuns dar boala a progresat putin...citeste lincaul si vezi dc ceea ce ai tu este acelasi lucru...eu am mai "sapat" putin pe internet si pe la doctori si mai putem vorbi pe tema aceasta...dc afectiunea ta este diferita nu prea am cum sa te ajut decat cu mici sfaturi...adica cauta denumirea bolii in engleza si www.google.com iti va fi un prieten bun...(de fapt asa am gasuit acest forum si anuntul tau) mai cauta si alti dr (nu neaparat ca sa-ti puna un alt diagnostic ci sa-ti mai prezinte alte variante de tratament...dc exista pe la noi..ideal dc ai posibilitatea si la clinici din alte tari)...oricum depresia si deznadejdea nu te ajuta...te inteleg deoarece am trecut prin aceleasi faze...ma dusesem ptr un banal consult deoarece am astigmatism (de fapt cac dar nu stiam) si mi sa-a spus despre transplant de cornee...Sanatate si ... speranta!
0

#3 Utilizator offline   narse 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 15-April 05

Scris 20 April 2005 - 09:01 AM

Servus,
"Sapand" pe internet ceva informatii despre afectiunea mea am descoperit pagina:
http://www.eyesite.org/corneahome.html , da clicca pe linca-ul FUCHS ...Fuchs' Endothelial Dystrophy ...banuiesc ca asta este boala ta....scrie ceva si despre o noua procedura de transplant cu risc de rejectie mai mic...poate mai gasesti si alte pagini... nu vreau sa te dezamagesc dar tratamente naturiste mai rar ptr. cornee -cel putin din ce am cautat/gasit eu...dar sunt din provincie si majoritatea cabinetelor de med naturista/bioenergie sunt prin Bucuresti....eu am sunat in timpul unei emisiuni la tv unde erau adunati f. multi bioenergoterapeuti etc si i-am intrebat dc poate careva sa ma trateze...unul singur a spus ca poate sa incerce dar mi-a spus ca rezultate sunt mai slabe pe cornee deoarece este un tesut nevascularizat si raspunde mai greu la astfel de tratamente...dar poti sa faci niste sedinte pentru energizarea organismului si sa incerci niste cure cu diverse vitamine...o alimentatie mai sanatoasa ....etc...si cei de la Hofigal mi-au zis sa trec sa-mi dea o cura de diverse extracte din plante dar tot cu mentiunea ca putin probabil sa aiba mari efecte eventual sa incetineasca procesul de degradare dar din pacate n-am ajuns inca la ei...Mare atentie la cei care iti ofera coliruri/picaturi care se aplica pe cornee (ma refer la cei care nu sunt medici oftalmologi)...gandeste-te de mai multe ori si eventual cere si sfatul unui oftalmolog ca sa-ti confirme faptul ca cel putin nu-ti va dauna....da un semn dc ai gasit vreun tratament mai mult sau mai putin naturist sau vreun medic mai deschis catre noi tratamente/proceduri...oricum medicina in vest/SUA cauta o alternativa la transplantul de cornee cu grad cat mai mic de rejectie...cornee artificiala(chiar se aplica) sau cornee "crescuta" dintr-o cultura de celule proprii -in faza de cercetare...
Bafta si Sanatate maxima!
0

#4 Utilizator offline   francezul31 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 24-June 05

Scris 24 June 2005 - 08:48 AM

Buna !Ma numesc Costin am 33 de ani.Sufar de caeratocaonus si astigmatismde 17 ani.In 1992 mi-am pus lentile de contact dure permeabile la oxigen care corecteaza perfect vederea si au stagnat evolutia bolii.Aceste lentile le poti procura de la clinica germana Optimed situata linga magazinul Unirea din Bucuresti.Fii optimista.
0

#5 Utilizator offline   geokar 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 10-February 07

Scris 10 February 2007 - 09:35 PM

Buna ziua! Si sotul meu sufera de aceeasi boala a ochilor de 11 ani si tocmai am gasit o clinica la CLUJ care face implant de inele ferrara,urmeaza sa mearga la o consultatie la aceasta clinica.
Intelegindu-va disperarea deoarece pentru transplant de cornee se asteapta foatrte mult cel putin la noi in tara,m-am gandit sa va las aici site-ul clinicii:www.optilens.ro
Am inteles ca acest implant la un ochi costa 43 mil. lei
Va doresc sanatate si nu va pierdeti speranta!!! :yahoo:
0

#6 Utilizator offline   adita@ 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 13-February 07

Scris 14 February 2007 - 02:27 PM

Vezi postareageokar, la Feb 10 2007, 09:35 PM, a spus:

Buna ziua! Si sotul meu sufera de aceeasi boala a ochilor de 11 ani si tocmai am gasit o clinica la CLUJ care face implant de inele ferrara,urmeaza sa mearga la o consultatie la aceasta clinica.
Intelegindu-va disperarea deoarece pentru transplant de cornee se asteapta foatrte mult cel putin la noi in tara,m-am gandit sa va las aici site-ul clinicii:www.optilens.ro
Am inteles ca acest implant la un ochi costa 43 mil. lei
Va doresc sanatate si nu va pierdeti speranta!!! :yahoo:

Buna si eu sufar de aceasta problema.Port lentile de contact dure,suptabile insa incomode la praf.Daca sotul a fost la un control scrie daca ai aflat mai multe detalii de operatie.Inelele cata vreme au garantie?Sunt o solutie definitiva sau pe o anumita perioada,dupa care urmeaza alte operatii? Multumesc.

Vezi postareafrancezul31, la Jun 24 2005, 08:48 AM, a spus:

Buna !Ma numesc Costin am 33 de ani.Sufar de caeratocaonus si astigmatismde 17 ani.In 1992 mi-am pus lentile de contact dure permeabile la oxigen care corecteaza perfect vederea si au stagnat evolutia bolii.Aceste lentile le poti procura de la clinica germana Optimed situata linga magazinul Unirea din Bucuresti.Fii optimista.Astept raspuns pe adresa constantin_ciuntu@yahoo.com

Cum suporti lentilele la praf.Port acest tip de lentile de 3 ani de la aceesi clinica.Dar praful ,vantul ma deranjeaza.Lucrez la birou.Altfel aceste lentile ar fi greu de suporatat.Intr-adevar fara ele nu m-as descurca.Cand le-am pus prima data nu mi-a venit sa cred ca asa vad oamenii sanatosi.Traiam in lumea mea.Multumesc.
0

#7 Utilizator offline   geokar 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 10-February 07

Scris 04 March 2007 - 08:06 PM

Vezi postareaadita@, la Feb 14 2007, 02:27 PM, a spus:

Buna si eu sufar de aceasta problema.Port lentile de contact dure,suptabile insa incomode la praf.Daca sotul a fost la un control scrie daca ai aflat mai multe detalii de operatie.Inelele cata vreme au garantie?Sunt o solutie definitiva sau pe o anumita perioada,dupa care urmeaza alte operatii? Multumesc.
Cum suporti lentilele la praf.Port acest tip de lentile de 3 ani de la aceesi clinica.Dar praful ,vantul ma deranjeaza.Lucrez la birou.Altfel aceste lentile ar fi greu de suporatat.Intr-adevar fara ele nu m-as descurca.Cand le-am pus prima data nu mi-a venit sa cred ca asa vad oamenii sanatosi.Traiam in lumea mea.Multumesc.

Buna ziua!A fost sotul meu la clinica OPTILENS,dar din pacate pentru el nu se poate face nimic altceva decat transplant de cornee,deoarece are grosimea corneei de 317 la un ochi si 352 la celalalt.Grosimea pentru care se poate face insertie de inele ferrara,trebuie sa fie minim de 400 mc.Aceste inele stopeaza doar evolutia bolii,fiind o solutie de moment,asadar tot transplantul este cea mai eficienta interventie, mai ales daca ochii sunt destul de afectati.Multa sanatate! :friends:

Aceasta postare a fost editata de Cristinick: 11 February 2011 - 12:40 PM
Motiv editare: nr tel sters

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Incadrare in grad de handicap
nistagmus congenital,miopie,hipermatropie,astigmatism,fotofobie
Vyvy678  0 1.091
Replici noi optica medicala-recomandare valium  2 3.035
Replici noi operatie hipermetropie la 3 ani?
despre dr. oftalmolog Ghe. COJOCARU - ploiesti
Danutzailie  1 2.686
Replici noi O noua simptoma!
OFOOFFFFF!
«Nsl»  0 1.580
Replici noi Vedere in relief pe monitor NASTYPRIMUL  8 4.042