sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Corpuri care NU putrezesc despre cadavre descoperite aproape intacte.. Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Alepsik 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-April 07

Scris 03 May 2007 - 05:30 PM

Nu ma refer aici la sfinti, ci la corpurile unor oameni obisnuiti, care s-au gasit aproape INTACTE, chiar si la sute sau mii de ani, dupa ce acestia au decedat. Ma intreb cum isi alege stiinta corpurile asupra carora legile naturale nu vor actiona?? Aveti cunostinta de astfel de cazuri? Am gasit si eu ceva, intr-o stire de la BBC. Stiti cazuri si din Romania?

Două cadavre au fost descoperite la o distanţă de cca 40 de km unul de celălalt în smârcuri cu muşchi de turbă la vest de capitala Dublin. Primul a fost descoperit în timp ce se tăia turbă, al doilea în timpul curăţirii unui canal de drenaj.

Unul dintre cadavre era atât de bine conservat încât la început s-a crezut că este vorba de victima unei crime recente şi a fost chemată poliţia. De fapt ambii fuseseră ucişi- şi "omul din Croghan” şi “omul din Clonycavan” cum au fost numiţi după denumirea locurilor unde au fost descoperiţi.

Numai că cele două crime au avut loc în urmă cu circa 2300 de ani. (!!)
Smârcurile cu turbă contribuie la conservarea cadavrelor şi timp de un an şi jumătate ele au fost examinate de o echipă de specialişti de la Muzeul Naţional al Irlandei.

Organele lor interne erau intacte ( retineti, dupa 2300 de ani! ) şi oamenii de ştiinţă au putut constata că cei doi consumaseră produse cerealiere şi lactate. Cercetările au stabilit în detaliu şi uciderea lor rituală. Se crede că nu există o legătură directă între cele două crime dar calitatea descoperirii şi detaliile pe care le oferă i-au enuziasmat pe arheologi.

Fisier atasat  pic1.jpg (7.28K)
Number of downloads: 114Fisier atasat  pic2.jpg (9.76K)
Number of downloads: 112
0

#2 Utilizator offline   eddy1973 

• Torquemada gran inquisitor
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-January 07

Scris 03 May 2007 - 05:47 PM

pai raspunsul ar fi la incasi ..mayasi...sa descoperit la multe corpuri pietrificate ale lor...in cultura lor duceau ofrande- de obicei copii- pe munte sus la zei si aceste corpuri nu putrezeau si nici altceva,efectiv se pietrificau..si tot nu sa demonstrat inca de ce si cum.

Aceasta postare a fost editata de torquemada: 03 May 2007 - 05:49 PM

0

#3 Utilizator offline   adnana 

• Irezistibila
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-January 06

Scris 03 May 2007 - 05:53 PM

Este o legatura chimica,mlastinile 'imbalsameaza' trupurile ,adica contine niste bacterii care intrerupe descompunerea.
0

#4 Utilizator offline   eddy1973 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 03 May 2007 - 06:00 PM

Vezi postareaadnana, la May 3 2007, 06:53 PM, a spus:

Este o legatura chimica,mlastinile 'imbalsameaza' trupurile ,adica contine niste bacterii care intrerupe descompunerea.

parca pe discovery am vazut un reportaj si nu era vb de asa ceva ca incasii si mayasii traiau in mexic,peru naiba sa i ia pe munti!si de unde acolo mlastini?ei ziceau ceva de aerul tare si rarefiat,si ca art fi fost udati cu niste creme uleiuri sau ceva de genul pe romaneste ii imbalsamau de vii si in contact cu aerul...
0

#5 Utilizator offline   adnana 

• Irezistibila
  • PipPipPipPipPip

Scris 03 May 2007 - 06:07 PM

In primul rand nu ma refeream la postul tau ci la corpuri care nu se descompun in general,pentru ca in titlul topicului nu scrie de incasi sau mayasi
0

#6 Utilizator offline   eddy1973 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 03 May 2007 - 06:11 PM

Vezi postareaadnana, la May 3 2007, 07:07 PM, a spus:

In primul rand nu ma refeream la postul tau ci la corpuri care nu se descompun in general,pentru ca in titlul topicului nu scrie de incasi sau mayasi

pai e simplu ; in titlu te referi la corpuri descoperite intacte!nu specifici decat ca nu alea de sfinti..si eu ti am dat exemple...
0

#7 Utilizator offline   adnana 

• Irezistibila
  • PipPipPipPipPip

Scris 03 May 2007 - 06:13 PM

Si eu am dat exemple de alea descoperite in mlastini,nu aveam nicio treaba cu postul tau despre incasi si mayasi
0

#8 Utilizator offline   eddy1973 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 03 May 2007 - 06:21 PM

Vezi postareaadnana, la May 3 2007, 07:13 PM, a spus:

Si eu am dat exemple de alea descoperite in mlastini,nu aveam nicio treaba cu postul tau despre incasi si mayasi
ok atunci a fost chestie de interpretare din partea mea,scuze!pai atunci daca ai gasit raspunsul de ce ai mai dat tema asta?deci mlastinile au oarecare proprietati naturale care au reusit sa i imbalsameze...se pare

Aceasta postare a fost editata de torquemada: 03 May 2007 - 06:22 PM

0

#9 Utilizator offline   Clinho 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 03 May 2007 - 07:10 PM

Am vizionat acum cateva luni un documentar la Discovery despre mumiile descoperite intr-o mlastina din Olanda, la fel cadavrele erau bine conservate chiar daca a trecut peste ei mii de ani
0

#10 Utilizator offline   ChrisTinA_WhisperWind 

• Blood Elf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-March 07

Scris 03 May 2007 - 08:36 PM

trupurile au fost imbalsamate de cineva, sau daca au fost aruncate in mlastini, sau alte zone ce contin anumite substante ...nu au putrezit!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari