Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Atit ceaiul verde, cit si cel negru sint folosite in scopuri terapeutice de peste 4 secole. Ele se numara printre cele mai apreciate si fine ceaiuri din lume. Putina lume cunoaste faptul ca aceste tipuri de ceai sint, de fapt, rezultate ale folosirii frunzelor unui singur arbore - Theea Sinesis (denumit si Camellia Sinesis), diferenta constind doar in procesul de fabricatie. Acest arbore a fost descoperit in China, prin anul 2.500 i.e.n., atunci incepind si fabricarea ceaiului.

 

 

Prima data a aparut ceaiul negru (chinezesc sau, cum mai este denumit, ceai rosu). La inceput, acest tip de ceai era preparat si folosit doar de catre chinezii. Mai tirziu, exportul lui catre populatiile din Vest sa-a facut pe Calea Matasii. Din cauza atacurilor banditesti desfasurate de arabi, in timpul domniei tarului Mihail, drumul a fost schimbat prin Mongolia, spre sudul Rusiei. Datorita faptului ca aici a avut un teren propice, arborele a fost cultivat si utilizat in Rusia la fel de mult ca in China. "In Rusia, tehnica de cultivare a acestui arbore a fost diferita, iar procesele de macerare si fermentare a frunzelor, existente in China, au fost evitate. Astfel a aparut ceaiul rusesc (verde), care are aceleasi calitati fitoterapeutice ca si "fratele" sau, ceaiul negru.

 

Daca ceaiul negru, chinezesc, este fermentat si apoi uscat, cel verde este uscat direct la o temperatura care nu degradeaza colorantii (clorofila). La prepararea ceaiului verde este deosebit de importanta folosirea apei la temperatura potrivita, sub cea de fierbere si a timpului de infuzare a frunzelor, pentru a se evita aparitia gustului amar", ne-a spus dl prof. dr. Constantin Milica, doctor in fiziologie vegetala, specialist in fitoterapie.

 

 

In prezent, ceaiul verde se mai cultiva in Brazilia, Argentina si, in principal, in zonele tropicale si subecuatoriale. In Europa, ceaiul verde a fost prima data consumat in Anglia, in anul 1665. In 1858, se importau in Marea Britanie 34 milioane cag de frunze uscate si reconditionate.

 

 

Ceaiul verde si ceaiul negru contin multe vitamine si saruri minerale, dintre care cea mai importanta este vitamina C, care stimuleaza si usureaza digestia. De asemenea, frunzele arborelui Theea Sinesis contin tanin, aminoacizi, glucide si uleiuri volatile. "Atit ceaiul verde, cit si cel negru au actiune diuretica, fiind folosite, in special, de persoanele care au probleme cu rinichii. Sint antiadipoase, laxative si stimulente respiratorii. Sint indicate persoanelor hipotensive, fiind excelente stimulatoare cardiace.

 

Ambele ceaiuri pot inlocui cu succes cafeaua, fiind foarte bune stimulente intelectuale si fizice. O cana de ceai negru, bauta zilnic, previne si vindeca ateroscleroza. Un studiu clinic efectuat in SUA arata ca un consum 4-5 cesti de ceai verde/zi previne si combate cancerul de piele.

 

Am uitat sa precizez ca cele scrise mai sus sunt preluate de aici. Va recomand sa-la vizitati, veti gasi multe lucruri interesante.

Editat de spider

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate nu pot consuma ceiul verde de nici un fel nu imi plac ceaiurile doar cafeaua si coca-cola si sucurile naturale atat.Sotul bea zilnic 3 cesti ceai verde si 4-5 cesti ceai negru plus foarte multa apa.....asi vori sa pot si eu dar nu pot.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sthiu ca ceaiurile sunt indicate pentru sanatate,mai ales cele preparate din florile culese de noi,ex flori de tei, sunatoare.etc.

De ceaiul verde am auzit multe, dar ce m-a mirat cel mai tare e ca ajuta mult la slabit....o fi adevarat?

Unele dintre colegele mele au incercat si au zis ca e bun.Voi ce parere aveti????

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Am uitat sa precizez ca cele scrise mai sus sunt preluate de pe site-ul http://www.terapii-naturiste.com. Va recomand sa-l vizitati, veti gasi multe lucruri interesante.

Am intrat si eu adineauri pe site-ul asta si e foarte interesant.De vro 2 zile incerc sa ma las de fumat si tot vreau sa inlocuiesc fumatul cu ceaiurile ptr ca unele dintre ele sunt adevarate izvoare de sanatate;si cum am gasit niste ceai verde prin casa mi-am propus sa caut informatii despre el pe net ;si am gasit niste lucruri foarte interesante;ca sa nu mai zic de faptul ca are si un gust bun cu lamaie si miere;este putin mentolat si in orice caz merita incercat;eu stiam ca ceaiul negru are efect energizant dar nu si de ceaiul verde;acum,ca tot sunt somnoroasa astept sa vad dc intr'adevar are acelasi efect ca si cafeaua;cica dc este consumat in cantitati mai mari(4-5 cani pe zi,previne cancerul,ateroscleroza,reumatismul si inca o gramada).Vi-l recomand cu caldura.Sanatate multa!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×