tristania, la Apr 12 2005, 01:28 PM, a spus:
etc.
Deasemenea "aceste evanghelii" pot fi interpretate ca fiind instrumente de manipulare pentru crestini ca sa se nasca o doza de neincredere in ceea ce priveste Scriptura.
Marca Twain a spus ca, "nu lucrurile din Biblie pe care nu le inteleg ma deranjeaza, ci acelea pe care le inteleg si nu le fac!"
Deci< imi propui sa am incredere in niste carti care contin informatii pe care nu le poti argumenta, pe cand Biblia nu a fost scrisa de oameni ea este revelatia lui Dumnezeu pentru oameni, despre care umanitatea are cunostinta de atatea mii de ani, inca pana la intemeierea Bisericii. Iar cartile si "evangheliile" despre care vorbesti - de unde au aparut? cand au aparut? cine este autorul lor?
In diversele religii ale lumii exista alte 30 sau 40 de carti, fiecare din acestea pretinzand a fi o revelatie superioara. Isus insa a spus ca, "cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece" [Mat.24:35].
[snapbacca]35333[/snapbacca]
Tu chiar iti dai seama ce ai zis? Ca biblia este "revelatia lui Dumnezeu" si nu este scrisa de oameni? Dar de cine este scrisa? De vreun arhanghel, sau cum? Daca nu insel cineva a numit biblia drept cea mai lunga cronica a lumii. Si din cate imi amintesc eu cronicile sunt crise tot de oameni. Deci si biblia este scrisa tot de oameni, numai ca nu pot fi verificate sursele.
Un singur exemplu: evanghelia dupa Iuda, scrisa in jurul anului 200 (datare cu carbon 14).
Si ca tot veni vorba: cele patru evanghelii de cine au fost scrise? Cele 4 din biblie.
Ca sa nu mai amintesc ca biserica recunoaste, in mod voalat, existenta si a altor evanghelii, doar ca ea le numeste "erezii". Poti sa-mi spui de ce? Cumva pentru ca nu descriu faptele cum vrea biserica sa le descrie?
Inteleg ca in biclie nu aveau loc toate evangheliile, dar de la asta si pana la a le interzice de tot, a le considera "erezii" si a arde pe rug pe cei care apucau sa citeasca un pic, e drum lung. Dar banuiesc ca toate astea au fost facute conform cuvantului divin.
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis