sau Inregistrare

• 39 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

A avut Iisus descendenti? Evaluare topic: - - - - -

Poll: A avut Isus descendenti? (130 membri au votat)

A avut Isus descendenti?

1. Da (46 voturi [35.38%])

Procentaj din vot: 35.38%

2. Nu (48 voturi [36.92%])

Procentaj din vot: 36.92%

3. Blasfemie (36 voturi [27.69%])

Procentaj din vot: 27.69%

Voteaza

#21 Utilizator offline   Moise 

• Fara titlu
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 31-March 05

Scris 12 April 2005 - 12:41 PM

tristania, la Apr 12 2005, 01:28 PM, a spus:

Despre ceea ce vorbesti tu, manuscrise etc. de asemenea pot fi catalogate drept
etc.
Deasemenea "aceste evanghelii" pot fi interpretate ca fiind instrumente de manipulare pentru crestini ca sa se nasca o doza de neincredere in ceea ce priveste Scriptura.
Marca Twain a spus ca, "nu lucrurile din Biblie pe care nu le inteleg ma deranjeaza, ci acelea pe care le inteleg si nu le fac!"

Deci< imi propui sa am incredere in niste carti care contin informatii pe care nu le poti argumenta, pe cand Biblia nu a fost scrisa de oameni ea este revelatia lui Dumnezeu pentru oameni, despre care umanitatea are cunostinta de atatea mii de ani, inca pana la intemeierea Bisericii. Iar cartile si "evangheliile"  despre care vorbesti - de unde au aparut? cand au aparut? cine este autorul lor?
In diversele religii ale lumii exista alte 30 sau 40 de carti, fiecare din acestea pretinzand a fi o revelatie superioara. Isus insa a spus ca, "cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece" [Mat.24:35].
[snapbacca]35333[/snapbacca]

Tu chiar iti dai seama ce ai zis? Ca biblia este "revelatia lui Dumnezeu" si nu este scrisa de oameni? Dar de cine este scrisa? De vreun arhanghel, sau cum? Daca nu insel cineva a numit biblia drept cea mai lunga cronica a lumii. Si din cate imi amintesc eu cronicile sunt crise tot de oameni. Deci si biblia este scrisa tot de oameni, numai ca nu pot fi verificate sursele.
Un singur exemplu: evanghelia dupa Iuda, scrisa in jurul anului 200 (datare cu carbon 14).
Si ca tot veni vorba: cele patru evanghelii de cine au fost scrise? Cele 4 din biblie.
Ca sa nu mai amintesc ca biserica recunoaste, in mod voalat, existenta si a altor evanghelii, doar ca ea le numeste "erezii". Poti sa-mi spui de ce? Cumva pentru ca nu descriu faptele cum vrea biserica sa le descrie?
Inteleg ca in biclie nu aveau loc toate evangheliile, dar de la asta si pana la a le interzice de tot, a le considera "erezii" si a arde pe rug pe cei care apucau sa citeasca un pic, e drum lung. Dar banuiesc ca toate astea au fost facute conform cuvantului divin.
0

#22 Utilizator offline   tristania 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 05

Scris 12 April 2005 - 01:16 PM

Vad ca nu prea reusesti sa intelegi si sa faci o delimitare dintre o scriere "mecanica" si "idee"
ca sa stii, revelatia este un fenomen prin care Dumnezeu isi dezvaluie in mod supranatural natura si vointa Sa anumitor persoane foarte credincioase.

Apropo, numai in scriptura intalnim preziceri si profetii adevarate ale viitorului
Numai in ea pot sa am incredere.

Citeaza

Un singur exemplu: evanghelia dupa Iuda, scrisa in jurul anului 200 (datare cu carbon 14).

cum a scris el evanghelia sa? evanghelie personala sau a avut revelatie de la Dumnezeu? Nu cred ca a avut pentru ca Scripturile indica limpede ca apostolia a fost o slujba limitata cu strictete numai la primul secol.
0

#23 Utilizator offline   Moise 

• Fara titlu
  • PipPipPipPip

Scris 12 April 2005 - 01:29 PM

Citeaza

revelatia este un fenomen prin care Dumnezeu isi dezvaluie in mod supranatural natura si vointa Sa anumitor persoane foarte credincioase.

Sunt de acord cu tine, dar atunci zi-mi si mie o asemenea persoana, care sa apara printre autorii bibliei. O persoana care a avut revelatii, si care a scris un capitol. Si eu tac din gura si nu mai zic nimic.

Citeaza

Apropo, numai in scriptura intalnim preziceri si profetii adevarate ale viitorului
Daca te aud cei din biserica, te baga la eretici rapid. Si nu imi zice de preziceri, ca ela care sunt in cripturi te ametesc de nu stii cine ce zice. Si de ce am impresia ca te referi la sfarsitul lumii, care, teoretic, este prevazut de scripturi?

Citeaza

cum a scris el evanghelia sa? evanghelie personala sau a avut revelatie de la Dumnezeu? Nu cred ca a avut pentru ca Scripturile indica limpede ca apostolia a fost o slujba limitata cu strictete numai la primul secol.

Din ce ai spus mai sus nu rezulta decat un singur lucru: ca tu nu crezi decat ce este oficial, ce a zis biserica ca este, si nu iei in calcul nici o alta ipoteza. Lucru care nu cred ca este bine. Dar nu mai conteaza. Si daca stau bine sa ma gandesc cele 4 evanghelii nu fac altceva decat sa povesteasca acelasi lucru, dar din perspective diferite. De ce este asa de imposibil sa fi scris toti cei 12 apostoli evanghelii, in care au povestit fiecare varianta sa? Cu ce drept a ales biserica care variante sa le credem?

PS Textul presupus original al Evangheliei dupa Petru este datat cu carbon 14 undeva intre 50-75 AD.
0

#24 Utilizator offline   tristania 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 15 April 2005 - 10:29 AM

Citeaza

Sunt de acord cu tine, dar atunci zi-mi si mie o asemenea persoana, care sa apara printre autorii bibliei. O persoana care a avut revelatii, si care a scris un capitol. Si eu tac din gura si nu mai zic nimic.

... Din ce ai spus mai sus nu rezulta decat un singur lucru: ca tu nu crezi decat ce este oficial, ce a zis biserica ca este, si nu iei in calcul nici o alta ipoteza. Lucru care nu cred ca este bine ...
[snapbacca]35348[/snapbacca]

Se are in vedere ceea ce a scris scriitorul in momentul revelatiei/

Iar referitor la profetii, de ex. caderea Romei sau a Babilonului. de asemenea profetiile mesianice (despre Isus) din vechhiul Testament care se implinesc in Noul Testament (apropo despre Isus ca lider al evreilor scrie si Tacit (un anticrestin din acele timpuri), Plinius (intr-o scrisoare catre imparatul Romei) - personalitati istorice).

Din ceea ce am spus rezulta ca ma conduc dupa Biblie - ea este sacra pentru mine.
daca in ea citim ca Biserica este "mireasa lui Hristos" inseamna ca asa si este.
sau ca vor veni timpuri cand vor aparea profeti falsi...
0

#25 Utilizator offline   Moise 

• Fara titlu
  • PipPipPipPip

Scris 15 April 2005 - 10:45 AM

tristania, la Apr 15 2005, 11:29 AM, a spus:

Se are in vedere ceea ce a scris scriitorul  in momentul revelatiei/

Iar referitor la profetii, de ex. caderea Romei sau a Babilonului. de asemenea profetiile mesianice  (despre Isus) din vechhiul Testament care se implinesc in Noul Testament (apropo despre Isus ca lider al evreilor  scrie si Tacit (un anticrestin din acele timpuri), Plinius  (intr-o scrisoare catre imparatul Romei)  - personalitati istorice).

Din ceea ce am spus rezulta ca ma conduc dupa Biblie - ea este sacra pentru mine.
daca in ea citim ca  Biserica este "mireasa lui Hristos" inseamna ca asa si este.
sau ca vor veni timpuri cand vor aparea profeti falsi...
[snapbacca]35843[/snapbacca]

Imi pare rau sa-ti spun, dar am vaga impresie ca esti un pic cam "indoctrinata". Sper sa numi-o iei in nume de rau, dar vad ca tu nu vrei sa accepti sub nici o forma alte idei.
Oricum, nu mi-ai spus cine a scris biblia? Exista un autor, sau este creatie populara? Si oare de ce scrie ca biserica este mireasa? Nu cumva ca sa confere si mai multa putere acesteia din urma? Ca sa stie lumea ca numai prin biserica ajungi la mantuire ? - foarte convenabil, nu am ce zice.
0

#26 Utilizator offline   tristania 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 15 April 2005 - 12:09 PM

Moise, la Apr 15 2005, 11:45 AM, a spus:

Imi pare rau sa-ti spun, dar am vaga impresie ca esti un pic cam "indoctrinata". Sper sa numi-o iei in nume de rau, dar vad ca tu nu vrei sa accepti sub nici o forma alte idei.
Oricum, nu mi-ai spus cine a scris biblia? Exista un autor, sau este creatie populara? Si oare de ce scrie ca biserica este mireasa? Nu cumva ca sa confere si mai multa putere acesteia din urma? Ca sa stie lumea ca numai prin biserica ajungi la mantuire ? - foarte convenabil, nu am ce zice.
[snapbacca]35846[/snapbacca]

nu iau in nume de rau, stai linistit sunt chiar foarte "indoctrinata"

ti-am spus deja este scrisa de mai multi autori in momentul revelatiei acestora (ex. Prorocul Daniil ...)

..daca cunosti o alta cale mai "convenabila" spre mantuire - chiar sunt curioasa sa aflu alte idei
0

#27 Utilizator offline   Moise 

• Fara titlu
  • PipPipPipPip

Scris 15 April 2005 - 12:51 PM

tristania, la Apr 15 2005, 01:09 PM, a spus:

nu iau in nume de rau, stai linistit sunt chiar foarte "indoctrinata"

Sa inteleg ca tu esti una dintre persoanele care au votat la Blasfemie?
0

#28 Utilizator offline   tristania 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 15 April 2005 - 02:22 PM

Moise, la Apr 15 2005, 01:51 PM, a spus:

Sa inteleg ca tu esti una dintre persoanele care au votat la Blasfemie?
[snapbacca]35872[/snapbacca]

nu inteleg la ce te referi
eu m-am referit lafaptul ca sunt foarte convinsa , ce are una cu alta?
0

#29 Utilizator offline   TZEP 

• om rau !
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-December 04

Scris 17 April 2005 - 02:06 PM

Ma bag si eu "ca musca in lapte "
Am mai vazut un topic referitor la codul lui Da Vinci si

Citeaza

PS Ai reusit sa o citesti?Daca nu vezi ca o atasez eu.

il vreau si eu

sa ma mai lumines putin mi se pare interesant subiectul
si inca ceva referitor la faptul ca Isus ar fi avut copii eu am votat blasfemie sper sa nu mi-o iei in nume de rau dar ... vezi biblia (nu ca as fi eu un mare cunoscator pe tema asta)
0

#30 Utilizator offline   AnMar 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-April 05

Scris 17 April 2005 - 02:18 PM

Nu-mi vine sa votez,pentru ca nu sunt convinsa de nici una din variante.Eu nu inteleg ce rol a avut Maria Magdalena in viata spiritula.Dragostea ei pentru Isus,mai presus de tot si toate,este o pilda pentru noi femeile?Nu vreau sa-la apropii pe Isus prea mult de cele pamantesti dar in acelasi timp nu mi se pare imposibil sa fi avut si EL o viata normala pana la plecarea Lui alaturi de Tatal sau ceresc.Sunt multe semne de intrebare!Nu consider o blasfemie dorinta de cunoastere. :cry:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 39 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente Crezi ca Dumnezeu exista?
Negarea existentei spirituale? Sau dementa totala?
Qnitrixx  898 63.630
Replici noi Sex Crimes and the Vatican sabina00  13 5.682
Topic inchis agnosticism
Doctrina filozofica
psihopatu  8 5.035
Topic inchis EVA
de ce si EA ?
Ravl  25 8.922
Hot Topic (New) Ce v-ar convinge sa deveniti ateu/credincios? Pixelut  74 14.944