sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Scutire de TVA ? Servicii consultanta externa intracomunitara - scutite de TVA? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   DanielaT 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-April 07

Scris 30 April 2007 - 09:01 PM

Am o firma cu 2 angajati si prestez servicii de consultanta in inginerie in afara tarii. Pana la 31 Dec. 2006 aceasta activitate era scutita de TVA iar eu emiteam facturi fara TVA. Acum, dupa aderare la UE, ce prevede noul cod fiscal? Am devenit peste noapte platitor de TVA? Mai exact as vrea sa stiu:

1. Daca am un contract si ofer consultanta unui client din Austria (membra UE), de acum inainte voi emite catre el facturi cu TVA?
2. Dar daca am un client din Brazilia (ne-membra UE)? Emit catre el facturi la fel ca inainte de aderare, adica fara TVA?

Multumesc pentru ajutor!
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 30 April 2007 - 09:27 PM

Ar trebui mai multe detalii. Firma trebuie să se declare plătitoare de TVA şi nu e obligată să facă asta decât dacă cifra de afaceri depăşeşte o anumită sumă (2 mld.?, 50.000 euro?).

Abia dacă firma e plătitoare de TVA, apare problema activităţii concrete pe care o desfăşoară, dar în cazul tău se încadrează la export, clientul fiind din altă ţară.

În ambele cazuri facturile sunt fără TVA, doar că pentru clientul din Austria îţi trebuie codul lui european de TVA.

Aceasta postare a fost editata de harald: 30 April 2007 - 09:29 PM

0

#3 Utilizator offline   CristinaHert 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-February 08

Scris 26 February 2008 - 11:24 PM

Prin UNITATEA PROTEJATA Hert - Bucuresti, se poate recupera varsamantul pentru persoane cu handicap neîncadrate (legea 448/2006 art 78 ).
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Trebuie neaparat inregistrare firma ? Marius_b2009  3 1.874
Hot Topic (New) Despre contabili
cum sunt si cum ar trebui sa fie
Broscuta_Fermecata  30 17.497