sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Site-urile de Freelance. Munca de acasa pe bani de afara ... Romanii fac legea si fac banu gros =)) Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Cornholio2 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-April 07

Scris 30 April 2007 - 03:04 AM

Mai peste tot se aude de site-urile de freelance. In general studentii priceputi cat de cat in ale calculatoarelor sunt inscrisi si lucreaza proiecte pentru oameni "de afara" care platesc bine. Sunt foarte multi romani care lucreaza pe acolo pentru ca sunt si priceputi si devotati si bineinteles au tarife mai mici.

Se cauta in special webdesign, editare foto prin photoshop, programare etc.

Siteuri de genul asta sunt multe insa principalele sunt :
GetAFreelancer.com
si
Rentacoder.com
Si eu ma numar printre cei ce lucreaza acolo si pot sa spun ca sunt destul de multumit ... am cam trecut de faza in care ma multumeam cand strangeam cateva sute de $ in 3-4 luni. Deja mi-am facut multe cunostiinte care imi baga pe gat proiecte tot timpul si am reusit chiar sa strang cateva mii. Bineinteles sunt astronomic pentru cei ca nu au facut-o pana acum. Prima data cred ca am scos vro 350$ dupa vro 4 luni ... doamne ce fericit eram ... erau primii mei bani munciti.

Care de pe aici faceti bani pe aceste site-uri care colcaie de romani printre altii ( indieni si alti coderi din tari sarace disperati sa faca un site pe 50$ ).

Eventual experiente si probleme care cine ce ati avut. Cate proiecte ati terminat acolo si in general cam care sunt parerile despre asemenea siteuri.

Obisnuiam sa lucrez pe RentaCoder.com insa de aproape un an lucrez doar pe GetAFreelancer.com unde mi se pare mult mai bine organizate proiectele ... le vad imediat in lista aia. Si cel mai important e ca se plateste mult mai bine ca la RAC unde se invatasera sa ofere maxim 30$ pe un site full sau chestii d-astea.

Sunt curios cati faceti bani pe aceste tipuri de siteuri si cam care e parerea generala ... eventual care se pricepe si vrea sa se apuce de facut vrun ban ... intrebati aici si va ajut ca sunt anumite secrete pe acolo.

Important e ca Romania are multi multi elevi/studenti care nu au nici o ocupatie si ar putea face bani cinstiti si frumosi. E nevoie de ambitie mai mult decat de munca :suicide:
0

#2 Utilizator offline   Spyder 

• Right here waiting for you
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-December 05

Scris 07 May 2007 - 09:18 AM

Vezi postareaCornholio2, la Apr 30 2007, 04:04 AM, a spus:

Mai peste tot se aude de site-urile de freelance. In general studentii priceputi cat de cat in ale calculatoarelor sunt inscrisi si lucreaza proiecte pentru oameni "de afara" care platesc bine. Sunt foarte multi romani care lucreaza pe acolo pentru ca sunt si priceputi si devotati si bineinteles au tarife mai mici.

Se cauta in special webdesign, editare foto prin photoshop, programare etc.

Siteuri de genul asta sunt multe insa principalele sunt :
GetAFreelancer.com
si
Rentacoder.com
Si eu ma numar printre cei ce lucreaza acolo si pot sa spun ca sunt destul de multumit ... am cam trecut de faza in care ma multumeam cand strangeam cateva sute de $ in 3-4 luni. Deja mi-am facut multe cunostiinte care imi baga pe gat proiecte tot timpul si am reusit chiar sa strang cateva mii. Bineinteles sunt astronomic pentru cei ca nu au facut-o pana acum. Prima data cred ca am scos vro 350$ dupa vro 4 luni ... doamne ce fericit eram ... erau primii mei bani munciti.

Care de pe aici faceti bani pe aceste site-uri care colcaie de romani printre altii ( indieni si alti coderi din tari sarace disperati sa faca un site pe 50$ ).

Eventual experiente si probleme care cine ce ati avut. Cate proiecte ati terminat acolo si in general cam care sunt parerile despre asemenea siteuri.

Obisnuiam sa lucrez pe RentaCoder.com insa de aproape un an lucrez doar pe GetAFreelancer.com unde mi se pare mult mai bine organizate proiectele ... le vad imediat in lista aia. Si cel mai important e ca se plateste mult mai bine ca la RAC unde se invatasera sa ofere maxim 30$ pe un site full sau chestii d-astea.

Sunt curios cati faceti bani pe aceste tipuri de siteuri si cam care e parerea generala ... eventual care se pricepe si vrea sa se apuce de facut vrun ban ... intrebati aici si va ajut ca sunt anumite secrete pe acolo.

Important e ca Romania are multi multi elevi/studenti care nu au nici o ocupatie si ar putea face bani cinstiti si frumosi. E nevoie de ambitie mai mult decat de munca :D

Da...eu vreau sa stiu mai multe! Astept...
0

#3 Utilizator offline   sz_arthur 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 20-June 07

Scris 20 June 2007 - 08:09 PM

Nu reusesc sa-ti trimit pm sau mail, dar sunt si eu interesat de site-ul respectiv getafreelancer.com si as vrea sa povestim cate ceva despre ce si cum se face...

ID-ul meu de messenger: sz_arthoor

Bafta
0

#4 Utilizator offline   clviu 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 11-July 07

Scris 11 July 2007 - 11:41 AM

Salut, eu am lucrat ca programator pe Scriptlance si chiar am scos niste bani frumosi, dar la fel ca tine in primele luni nu a mers deloc bine. Mai ales la primu proiect care am lucrat vreo 2 saptamani pentru 50$ si atunci chiar ma bucuram ca am scos si eu un ban la primu proiect. Acum am facut mai multe proiecte am mai multe cunostine si nu duc lipsa de proiecte. ;) In primu rand sunt nemultumit ca sunt multi indieni care vin si bideaza pe proiecte proiecte foarte putin si le scade pretu la proiecte foarte mult.
0

#5 Utilizator offline   enderium 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 16-July 07

Scris 16 July 2007 - 02:07 PM

Am incercat sa angajez un om bun sa colaborez pentru realizarea unor site-uri si proiecte, dar cu toate anunturile care le-am dat, au raspuns numai novici si am renuntat... Daca vrea cineva CAPABIL sa colaboreze poate sa ma contacteze la YM enderiumstudio.
0

#6 Utilizator offline   rofreelance 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 01-August 07

Scris 01 August 2007 - 07:05 AM

Eu am fost inscris pe getafreelancer.com, getacoder.com, rentacoder.com si altele, insa am ramas total nemultumit de ele. Ca si provider, de fiecare data cand bid-ul tau castiga aceste site-uri iti iau 10%, uneori 15% comision din suma biduita pana cand tu inca nu ai primit banii de la cel care a postat job-ul. Cu alte cuvinte, ai postat un bid de $300 si daca ai castigat site-ul iti trage automat din acountul tau $30. Daca nu ai bani, balanta iti este minus si cer sa-i platesti, asta pana cand tu inca nu ai facut nici un leu/dolar din job-ul acela. Dupa ce ajungi sa lucrezi cu partea cealalta, de multe ori realizezi ca job-ul este mult mai complex decat ai crezut initial, prin urmare regreti ca ai biduit prea putin. Te intelegi cu partea cealalta ca e mai bine sa abandonati proiectul, insa tie site-urile acestea ti-au luat deja 10% din buzunarul tau. In plus de asta, toate aceste site-uri nu te lasa sa comunici direct cu partea cealalta, prin telefon, e-mail, etc pentru ca nu cumva sa fii platit pe din spate si ei sa nu isi ia comisionul. Comunicarea este greoaie, si de cele mai multe ori lucrezi in paguba. Eu lucrez ca si freelancer de cca 5 ani. In urma cu 2 ani am venit in USA si in timpul liber am continuat sa lucrez ca si freelancer. Dupa esecurile repetate pe care le-am avut pe toate aceste site-uri, am hotarat sa nu le mai folosesc. Inainte de a va inscrie pe astfel de site-uri, uitati-va ATENT la Terms and Conditions. Va spun asta din experienta. Ai facut de exemplu $1000 pe getafreelancer.com si te prind aia ca ai comunicat cu partea cealalta? Iti inchid acountul si nu iti mai dau nici banii. Ai biduit $300 pe un job si la sfarsit realizezi ca este mult mai complez si te intelegi cu partea cealalta sa iti mai plateasca $200? Conform Terms and Conditions, trebuie sa anunti site-ul ca ai primit $200 in plus ca ei sa isi poata lua comisionul de 10% si din suma asta (pe $300 au luat la inceput). Nu i-ai notificat si te-au prins? Iti inchis acountul si iti iau si banii. Cititi atent termele lor si va veti convinge singuri. Eu m-am convins pe propria piele... :doh: Cum ziceam mai sus, astfel de site-uri nu voi mai folosi niciodata.

Oricum, am vizitat astazi un site recomandat de un prieten www.globaljobstrading.com pe care se posteaza freelance jobs, insa acest site nu ia nici un comision si te lasa sa comunici direct cu partea cealalta. M-am inscris si eu astazi si imi place cum lucreaza. Daca va uitati dupa freelance jobs, sfatul meu este sa cautati site-uri unde nu se percepe comision si unde te lasa sa comunici direct cu partea cealalta.

Parerea mea...

Aceasta postare a fost editata de rofreelance: 01 August 2007 - 07:08 AM

0

#7 Utilizator offline   xCosmi 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-May 07

Scris 01 August 2007 - 12:29 PM

conteaza varsta ? cum se plateste ?
0

#8 Utilizator offline   flavius rosu 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 30-August 07

Scris 30 August 2007 - 05:52 PM

Vezi postareaenderium, la Jul 16 2007, 03:07 PM, a spus:

Am incercat sa angajez un om bun sa colaborez pentru realizarea unor site-uri si proiecte, dar cu toate anunturile care le-am dat, au raspuns numai novici si am renuntat... Daca vrea cineva CAPABIL sa colaboreze poate sa ma contacteze la YM enderiumstudio.

salut, sunt interesat de o colaborare. Lucrez in domeniu si nu mi-ar strica un ban in plus ;) .... id-ul meu de mess este flavius_r2002, putem vb si pot sa-ti arat portofoliul meu, ma poti contacta fie pe mess fie imi trimiti un e-mail.
0

#9 Utilizator offline   scorps 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 31-August 07

Scris 02 September 2007 - 10:29 AM

Vezi postareaenderium, la Jul 16 2007, 02:07 PM, a spus:

pai nu cred ca o sa poti sa gasesti oameni cu multa experienta pentru ca aia lucreaza pe cont propriu sau pe bani buni la firme.
0

#10 Utilizator offline   vamapaull 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 15-November 07

Scris 15 November 2007 - 10:50 AM

Eu lucrez pe GAF de ceva timp.
Primul ban l-am luat pe 03/03/2006
Inceputul e greu... e greu pana iti dai seama de cateva treburi.. si ce tre sa faci sa nu-ti iei tzeapa (ca am luat si cateva tzepe de la cativa clienti)... dar apoi e bine.
Acum imi permit sa pun bid-uri mai mare pe proiecte pt ca am de unde alege :spiteful:
GetAFreelancer are chiar si card la payoneer... deci poti sa transferi banii mult mai rapid acum.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Vand www.adhd3.net