sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Dragoste vs. Pacat; Rai vs. Iad Sta iubirea intr-o bucata de hartie si o ceremonie la biserica? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Thunderstorm_TNT 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 24-March 07

Scris 27 April 2007 - 03:15 PM

Credezi ca daca faci DRAGOSTE cu prietenul tau pe care-l iubesti din tot sufletul e pacat?
Parca am citit undeva in Biblie ca "Dumnezeu este dragoste"; atunci nu mai inteleg nimic;
Deci;
Daca eu si prietenul meu ne iubim si locuim impreuna si ... avem contact sexual e pact, dar daca m-as marita cu o persoana pentru care nu simt acelasi lucru dar fac sex cu respectivul e O.K. in fata lui Dumnezeu?

Dupa parerea mea, PACATul este atunci cand faci ceva ce constiinta ta iti spune sa nu faci. Deci este o chestie subiectiva, la fel ca "Raiul" si "Iadul".

Pentru mine Raiul ar fi un loc cu un peisaj mirific unde sa ma pot destrabala pt. etrenitate cu prietenii mei, sa ascult Rock, sa ma simt libera si sa fac dragoste cu persoana ibita.

Credti ca ar fi posibil sa ajung acolo daca nu ma marit niciodata si daca nu merg la preot sa ma spovedesc? :lol:
0

#2 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 27 April 2007 - 07:01 PM

Vezi postareaThunderstorm_TNT, la Apr 27 2007, 04:15 PM, a spus:

Credezi ca daca faci DRAGOSTE cu prietenul tau pe care-l iubesti din tot sufletul e pacat?
Parca am citit undeva in Biblie ca "Dumnezeu este dragoste"; atunci nu mai inteleg nimic;
Deci;
Daca eu si prietenul meu ne iubim si locuim impreuna si ... avem contact sexual e pact, dar daca m-as marita cu o persoana pentru care nu simt acelasi lucru dar fac sex cu respectivul e O.K. in fata lui Dumnezeu?
Dupa parerea mea, PACATul este atunci cand faci ceva ce constiinta ta iti spune sa nu faci. Deci este o chestie subiectiva, la fel ca "Raiul" si "Iadul".

Pentru mine Raiul ar fi un loc cu un peisaj mirific unde sa ma pot destrabala pt. etrenitate cu prietenii mei, sa ascult Rock, sa ma simt libera si sa fac dragoste cu persoana ibita.

Credti ca ar fi posibil sa ajung acolo daca nu ma marit niciodata si daca nu merg la preot sa ma spovedesc? :lol:

Daca faci dragoste (sex) asa cum a lasat Dumnezeu, intre sot si sotie, nu este nici un pacat. Daca in schimb faci sex in afara casatoriei se numeste curvie sau preacurvie.
Ca sa intelegi bine lucrurile trebuie sa intelegi ca Dumnezeu ne-a lasat niste puncte de referinta pentru noi oamenii.Scriptura este Scrisoarea Lui pentru noi si in cazul relatiilor sexuale este un punct de referinta pentru noi!
Scriptura ne spune ca actul sexual este lasat pentru sot si sotie si orice alta forma de manifestare este pacat! Pacatul desparte omul de Dumnezeu si aduce consecinte dezastroase pentru fiinta umana si nu numai.
Dupa cate inteleg, pentru dumneata Raiul ar trebui sa arate cum vrei dumneata. Nu uita insa, ca Raiul este proprietatea lui Dumnezeu si va arata cum vrea El! Omul decazut si atins de pacat se revolta si doreste independenta, chiar sa fie deasupra lui Dumnezeu, mai mult doreste razvratirea, sa nu fie supus lui Dumnezeu. Este ca si un copil la varsta adolescentei care spre disperarea parintilor nu mai doreste sa asculte de nimeni, are impresia ca stie tot si nu mai da doi bani pe cuvintele parintilor si pe valorile puse in el de parintii lui. Acei parinti nu vor raul copilului si ar face tot posibilul sa-i faca bine, sa-l opreasca pe copil sa-si faca rau. De ce? Fiindca il iubesc pe copil, ei stiu mai bine ce este bine si rau, percep mai bine adevarul de minciuna! Sunt copii care neascultand de parinti si-au pierdut viata, in droguri, betie, curvie! A fost alegerea lor!
La fel alegi si dumneata! Dumnezeu ti-a pus inainte un punct de referinta: Scriptura! Daca ignori cuvantul lui Dumnezeu vei suporta consecintele! Raiul nu va fi presarat cu destrabalari si lucruri care sunt impotriva sfinteniei lui Dumnezeu. Nimic spurcat nu va intra in Cer.
0

#3 Utilizator offline   Berbecut 

• Primavara
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-April 07

Scris 27 April 2007 - 07:08 PM

Vezi postareacioanas, la Apr 27 2007, 08:01 PM, a spus:

Daca faci dragoste (sex) asa cum a lasat Dumnezeu, intre sot si sotie, nu este nici un pacat. Daca in schimb faci sex in afara casatoriei se numeste curvie sau preacurvie.
Ca sa intelegi bine lucrurile trebuie sa intelegi ca Dumnezeu ne-a lasat niste puncte de referinta pentru noi oamenii.Scriptura este Scrisoarea Lui pentru noi si in cazul relatiilor sexuale este un punct de referinta pentru noi!
Scriptura ne spune ca actul sexual este lasat pentru sot si sotie si orice alta forma de manifestare este pacat! Pacatul desparte omul de Dumnezeu si aduce consecinte dezastroase pentru fiinta umana si nu numai.
Dupa cate inteleg, pentru dumneata Raiul ar trebui sa arate cum vrei dumneata. Nu uita insa, ca Raiul este proprietatea lui Dumnezeu si va arata cum vrea El! Omul decazut si atins de pacat se revolta si doreste independenta, chiar sa fie deasupra lui Dumnezeu, mai mult doreste razvratirea, sa nu fie supus lui Dumnezeu. Este ca si un copil la varsta adolescentei care spre disperarea parintilor nu mai doreste sa asculte de nimeni, are impresia ca stie tot si nu mai da doi bani pe cuvintele parintilor si pe valorile puse in el de parintii lui. Acei parinti nu vor raul copilului si ar face tot posibilul sa-i faca bine, sa-l opreasca pe copil sa-si faca rau. De ce? Fiindca il iubesc pe copil, ei stiu mai bine ce este bine si rau, percep mai bine adevarul de minciuna! Sunt copii care neascultand de parinti si-au pierdut viata, in droguri, betie, curvie! A fost alegerea lor!
La fel alegi si dumneata! Dumnezeu ti-a pus inainte un punct de referinta: Scriptura! Daca ignori cuvantul lui Dumnezeu vei suporta consecintele! Raiul nu va fi presarat cu destrabalari si lucruri care sunt impotriva sfinteniei lui Dumnezeu. Nimic spurcat nu va intra in Cer.

Cu ce drept noi oamenii judecam ??? DUMNEZEU este IUBIRE ... VIATA este IUBIRE ... Afara sau inauntru casatoriei suntem aceasi oameni , cu bune si rele , cu lucruri drepte si cu greseli ... De ce sa aruncam cu pietre ??? Nu am citit SCRIPTURA ,dar ma ghidez dupa ce imi spune sufletul si bunul simt .
0

#4 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 April 2007 - 07:37 PM

Vezi postareaBerbecut, la Apr 27 2007, 08:08 PM, a spus:

Cu ce drept noi oamenii judecam ??? DUMNEZEU este IUBIRE ... VIATA este IUBIRE ... Afara sau inauntru casatoriei suntem aceasi oameni , cu bune si rele , cu lucruri drepte si cu greseli ... De ce sa aruncam cu pietre ??? Nu am citit SCRIPTURA ,dar ma ghidez dupa ce imi spune sufletul si bunul simt .

Pai dragul meu, sufletul spune unora sa ia pistolul si sa impuste oamenii din jurul lor. Poate fi ceea ce le spune sufletul oamenilor un sistem de referinta? Ne spune sufletul nostru adevarul? Nu cred!
Ar trebui sa avem cel putin 6 miliarde de constitutii pe acest pamant facute dupa sufletele oamenilor. Unele ar spune sa ne ucidem unii pe altii, altele sa violam femeile pe strada, altele sa violam copii si alte asemenea aberatii.
Dragul meu Adevarul este Cel revelat de Creatorul nostru si la acest Adevar trebuie sa ne raportam. Inima omului este rea si parsiva. Omul este egoist, egocentric si toate gandurile lui tintesc spre satisfacerea personala,chiar daca fac rau celor din jur!
Asa unele povesti de dragoste sau sfarsit tragic. Omul atunci cand ajunge sa faca sex, se implica sentimental, fiindca este mai mult decat un animal. In majoritatea cazurilor sexul in afara casatoriei nu intretine o relatie. Mai devreme sau mai tarziu intervine despartirea. Aceste despartiri duc de multe ori la razbunari, crime, ura, avorturi ectc.
Toate acestea deoarece unii nu au stiut despre Adevar si altii L-au ignorat!
Noi nu traim intr-o lume unde totul este Bine si raul nu exista. Ca sa definim cei doi termeni trebuie sa avem un sistem de referinta. Acest sistem nu poate veni din om, ci de la cineva perfect,care este Creatorul nostru: Dumnezeu!
Sfanta Scriptura ne releva Adevarul la care sa ne raportam, depinde de noi daca il respingem sau il acceptam!
Dumnezeu cu dumneata!
0

#5 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 27 April 2007 - 07:40 PM

Vezi postareaBerbecut, la Apr 27 2007, 07:08 PM, a spus:

Bravo berbecut !

Nu te lua dupa niste habotnici aberati care nici macar atat nu vor sa priceapa ca Biblia lor este o "murdarie intelectuala" nefiind altceva decat un text furat si insusit ca fiind propriu de la o alta religie (cea mozaica)

Dumnezeu este Iubire ....iar Dumnezeu se afla in inimile voastre ...iar iubirea care vi se naste in inima de la EL vine!
Aceasta este adevarata binecuvantare!

Credeti ca un porcar care in timpul liber e predicator la pocaiti va poate binecuvanta dragostea?

Sau curvarul de preot cu gandul mereu la bani va transmite binecuvantare divina?

:lol: :lol2: :lol2:
0

#6 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 27 April 2007 - 07:57 PM

Deci;

Se numeste concubinaj...Este pacat din punct de vedere biblic...Nu esti singura care il practica...si eu il practic... :lol2:
0

#7 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 April 2007 - 08:15 PM

Vezi postareamarinaru, la Apr 27 2007, 08:57 PM, a spus:

Se numeste concubinaj...Este pacat din punct de vedere biblic...Nu esti singura care il practica...si eu il practic... :lol:

1COR 6: 16 Nu stiti ca cine se lipeste de o curva, este un singur trup cu ea? Caci este zis: ,,Cei doi se vor face un singur trup``.
1COR 6: 17 Dar cine se lipeste de Domnul, este un singur duh cu El.
1COR 6: 18 Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savirsit afara din trup; dar cine curveste, pacatuieste impotriva trupului sau.
1COR 6: 19 Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfint, care locuieste in voi, si pe care L-ati primit dela Dumnezeu? Si ca voi nu sinteti ai vostri?
1COR 6: 20 Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, cari sint ale lui Dumnezeu.
0

#8 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 27 April 2007 - 08:29 PM

Vezi postareacioanas, la Apr 27 2007, 08:15 PM, a spus:

1COR 6: 16 Nu stiti ca cine se lipeste de o curva, este un singur trup cu ea? Caci este zis: ,,Cei doi se vor face un singur trup``.

Oare care curva este mai ordinara decat cea care isi vinde pe langa trup .... si sufletul?

Adica renunta la viata asta pentru a se vinde celui care a ajuns stapanul mortii: "Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor."

Si in plus de asta recunoaste in Apocalipsa 22.16 ca e Lucifer?

Are dreptul moral ....un om care si-a vandut cuiva trupul si sufletul...pe baza unor texte izvorate din minciuna ... sa condamne pe altii care isi vand doar trupul?
0

#9 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 27 April 2007 - 08:36 PM

NU ! ... atata timp cat o faci cu sufletul , nimeni cu exceptia Bisericii nu te poate condamna !
iubirea chiar si transpusa intr-o noapte pasionala, e unul dintre cele mai frumoase sentimente umane !

Vezi postareacioanas, la Apr 27 2007, 08:01 PM, a spus:

mda... sau se mai numeste ipocrizie !

la ce varsta ti-ai inceput activitatea sexuala ?
dar tinerii de azi ?
sa nu fim ipocriti, poate tu te-ai casatorit dupa 20 de ani virgin, insa ... n-as crede :lol:

Aceasta postare a fost editata de Ravl: 27 April 2007 - 08:37 PM

0

#10 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 April 2007 - 08:44 PM

Vezi postareaRavl, la Apr 27 2007, 09:36 PM, a spus:

la ce varsta ti-ai inceput activitatea sexuala ?
dar tinerii de azi ?
sa nu fim ipocriti, poate tu te-ai casatorit dupa 20 de ani virgin, insa ... n-as crede :lol:

Nu are importanta cand am inceput activitatea sexuala. Atunci nu-l cunosteam pe Dumnezeu si am suportat consecintele.Consecintele unor relatii care mi-au faramitat sufletul si am incetat sa-mi pierd orice incredere in femeie si in mine deasemenea!
Noroc ca in disperarea mea, L-am gasit pe Dumnezeu si mi-a luat sufletul facut cioburi si i-a dat o noua forma, o forma dupa Chipul Sau!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente Brhadâranyaka Upanişad tota_puri  0 743
Topic inchis Sfarsitul lumii materiale va coincide cu a doua venire a lui Isus sau nu?
Cum ramane cu imparatia de 1000 de ani a lui Hristos?
Cleric Prestřn  21 27.243
Hot Topic (New) Ce precede revenirea lui Isus
omenirea se va apropia treptat de sfârsitul ei
cioanas  35 13.435
Hot Topic (New) Cum este posibil?
intr-o manastire a fost ucisa o femeie
Victor Apostu  99 17.035
Topic inchis Asupra textelor biblice
sa ne exprimam nelamuririle
MariaB  50 14.637