sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

invidia cum te poti apara de ea? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   lorelai1907 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-January 07

Scris 23 April 2007 - 07:43 AM

orice ati spune voi,invidia este un sentiment pe care il traieste toata lumea.problemele apar insa cand unii dintre noi nu stiu sa treaca de stadiul primar al acestuia si se manifesta in consecinta:rautati,nervi si uneori chiar ura.mie mi s-a intamplat uneori sa suport lucruri neplacute din partea unor "prieteni" sau "prietene",din acest motiv.si nu mi-a fost chiar usor.voi cum va descurcati cu invidia unor astfel de persoane?ce faceti pentru a para "loviturile"lor?
0

#2 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 23 April 2007 - 08:16 AM

Si pentru ce te-ar invidia cunoscutii, "prietenii"?

Tu recunosti mereu cand esti invidioasa pe cineva?
0

#3 Utilizator offline   lorelai1907 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 23 April 2007 - 08:28 AM

Vezi postareaelandi, la Apr 23 2007, 08:16 AM, a spus:

Si pentru ce te-ar invidia cunoscutii, "prietenii"?

Tu recunosti mereu cand esti invidioasa pe cineva?

bineinteles ca si eu am acest sentiment!insa il recunosc fata de mine si incerc sa fac tot posibilul de a evolua,ca persoana,pentru a il depasi.in nici un caz nu devin agresiva cu ceilalti,asa cum mi s-a intamplat mie.de ce ar fi alte persoane invidioase fata de mine este irelevant.sentimentul asta exista la toata lumea,fie ca recunosti fie ca nu,asa cum exista senzatia de foame sau de sete si este generat de niste necesitati interioare.
0

#4 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 23 April 2007 - 09:35 AM

Vezi postarealorelai1907, la Apr 23 2007, 09:28 AM, a spus:

de ce ar fi alte persoane invidioase fata de mine este irelevant.sentimentul asta exista la toata lumea, fie ca recunosti fie ca nu, asa cum exista senzatia de foame sau de sete si este generat de niste necesitati interioare.

Este important cu ce anume trezesti tu invidia.
Apoi foamea si setea le poti simti pe cont propriu, pe cand invidia apare in relatie cu altul.
0

#5 Utilizator offline   delia delia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-February 07

Scris 23 April 2007 - 10:59 AM

:lol2:
Invidia locuieste in casa unui complexat/a.
Nu e ceva organic!
:blink:
0

#6 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-January 07

Scris 23 April 2007 - 01:45 PM

Vezi postarealorelai1907, la Apr 23 2007, 09:28 AM, a spus:

bineinteles ca si eu am acest sentiment!insa il recunosc fata de mine si incerc sa fac tot posibilul de a evolua,ca persoana,pentru a il depasi.in nici un caz nu devin agresiva cu ceilalti,asa cum mi s-a intamplat mie.de ce ar fi alte persoane invidioase fata de mine este irelevant.sentimentul asta exista la toata lumea,fie ca recunosti fie ca nu,asa cum exista senzatia de foame sau de sete si este generat de niste necesitati interioare.

Frumoasa intentie. Ce anume faci in momentul de fata pentru a depasi sentimentul de invidie?
0

#7 Utilizator offline   lorelai1907 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 23 April 2007 - 02:39 PM

Vezi postareaelandi, la Apr 23 2007, 09:35 AM, a spus:

Este important cu ce anume trezesti tu invidia.
Apoi foamea si setea le poti simti pe cont propriu, pe cand invidia apare in relatie cu altul.

insist pe ideea ca invidia este un sentiment pe care il incearca absolut oricine.exemplele nu isi au rostul,penrtu ca pot fi diverse.insa nu toata lumea recunoste acest lucru.unii nu recunosc nici fata de ei insisi existenta acestui sentiment,care este absolut normal si care ne ajuta sa evoluam.insa exista teama fata de cuvintele acestea care ne pot pune intr-o lumina proasta fata de ceilalti.mie nu im e rusine sa recunosc:UNEORI SUNT INVIDIOASA DIN ANUMITE MOTIVE,INSA FAC TOT POSIBILUL SA MA "CORECTEZ",SA MA BUCUR ALATURI DE CEALALTA PERSOANA SI SA INVAT DE LA EA CUM POT FACE CA LUCRURILE SA MEARGA MAI BINE SI PENTRU MINE!mai greu este cand intalnesc sentimentul acesta la alte persoane si trebuie sa suport rautatile si agresivitatea lor.de aceea sunt curioasa cum fac altii sa treaca peste aceste lucruri,pentru ca sunt sigura ca se intampla oricui asa ceva.

Vezi postareaAmetist, la Apr 23 2007, 01:45 PM, a spus:

Frumoasa intentie. Ce anume faci in momentul de fata pentru a depasi sentimentul de invidie?

nu este doar o intentie.chiar reusesc. :lol2: :rot:
0

#8 Utilizator offline   Nelinistita 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 23 April 2007 - 02:41 PM

Ce faci ca sa nu simti invidia ta sau ce faci ca su simti invidia altora?
Pentru invidia ta - incerci sa fii fericit si atunci nu ai de ce sa fii invidios.
Cat priveste invidia altora -incerci sa-i ajuti sa fie fericiti si atunci nu vor mai fii invidiosi.
0

#9 Utilizator offline   lorelai1907 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 23 April 2007 - 03:30 PM

Vezi postareaNelinistita, la Apr 23 2007, 02:41 PM, a spus:

Ce faci ca sa nu simti invidia ta sau ce faci ca su simti invidia altora?
Pentru invidia ta - incerci sa fii fericit si atunci nu ai de ce sa fii invidios.
Cat priveste invidia altora -incerci sa-i ajuti sa fie fericiti si atunci nu vor mai fii invidiosi.

iti multumesc pentru sfat! :lol2:
0

#10 Utilizator offline   Fobosan 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 24-April 07

Scris 24 April 2007 - 06:56 PM

Invidia e o problema destul de complexa, dar rezolvarea ei depinde in general de cauza, de origine, de ceea ce o genereaza. O cale buna de a te apara de ea este ca atunci cand te uiti in afara si nu poti vedea decat un mediu care este cu mult superior celui pe care il ai sau lucruri care sunt in afara teritoriului tau, sa te uiti in oglinda si sa realizezi ce este in propria ta ograda, sa nu mai faci mereu bilantul si sa compari incontinuu pentru ca daca ne uitam mai bine la ce detinem cu totii, vom vedea ca valoarea este distribuita in mod egal. Iar daca simtim ca nu detinem aceleasi drepturi si ca meritam invidia pe care o avem, ar trebui sa invatam sa nastem noi valoarea si sa o dam lucrurilor pe care le avem deja.

Aceasta postare a fost editata de Fobosan: 24 April 2007 - 06:58 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Paranoia Spring in Paris  67 34.303
Replici noi Cum pot sau cum se poate verifica daca sint sanatos la cap. NASTYPRIMUL  9 2.351
Hot Topic (New) Frustrarea sexuala poate duce la sinucidere?
De la dorinta neimlinita la depresie e doar un pas!
Luminitap  47 3.064
Hot Topic (New) Inceptia Nemo!  44 5.342
Hot Topic (New) Secretele * * * * *
radacinile raului
Arcangelo  122 4.079