sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Poze de la muntele sfant Athos Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Clinho 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 25 April 2007 - 11:28 PM

Vezi postareamarinmarin, la Apr 22 2007, 02:12 PM, a spus:

cateva poze facute de cativa tineri care au participat la slujba de Paste, la manastirile Vatoped si Sf.Pavel, de pe muntele Athos.

Oameni buni trezirea, muntele Athos e o mina de aur ;
acei calugari umili in fata enoriasilor si impulsionati la culme de euroi principelui Becali, construiesc lacase de cult in scop comercial (anual ajung milioane de euro mai marilor de la Athos, dar tot timpul vor spune NU AVEM BANI) transforma religia ca pe un bun , inca o data: nu mergem la Athos ca sa pompam bani, la muntele pseudosfant mergem sa vedem METEORELE

Aceasta postare a fost editata de Clinho: 25 April 2007 - 11:30 PM

0

#12 Utilizator offline   tudorel666 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 07

Scris 25 April 2007 - 11:35 PM

Vezi postareaHyouma, la Apr 25 2007, 09:50 PM, a spus:

Nu inteleg unde e problema de fapt. Logica Fecioarei Maria este inatacabila. Femeile se pot plimba unde vor pe suprafata de x milioane metri patrati ai Pamantului, si ea a oprit pentru calugari numai un mic spatiu unde monahii sa nu fie tulburati de grija femeilor. Poate am folosit gresit acest termen "blestem" desi el este valabil intr-un anumit context. Mai corect femeia este Persona Non Grata acolo, si daca intra isi asuma raspunderea. Am auzit de niste turcoaice curiose acum cateva sute de ani care s-au imbolnavit subit de cum au intrat. In loc sa ma contraziceti mai bine interesati-va si vedeti daca a reusit vreo femeie sa intre acolo si sa ramana zdravana. Dumnezeu si Maica Domnului nu vor raul nimanui, evident, dar cand omul si-o cauta cu lumanarea atunci e pedepsit, vezi Sodoma si Gomora. A da pe cineva in stapanirea satanei este lucru dumnezeiesc, nu omenesc. Ia deschide la 1 Corinteni 5,5 "Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea trupului, ca duhul să se māntuiască īn ziua Domnului Iisus" unde vezi ca apostolii, dar si ierarhii preotii ba chiar si sfintii ne-preoti, si Maica DOmnului, au autoritatea aceasta, si vezi de asemenea ca indracirea se face spre folosul oamenilor. Daca vrei deschide si la 1 Timotei 1,20 unde ii da ANATEMEI pe 2 insi. Anatema e cel mai infricosator blestem. Si apropo, toti sectarii se afla din oficiu sub Anatema datorita celor 7 Sinoade Ecumenice

Ioan 19
26 Cānd a văzut Isus pe mama Sa, şi lāngă ea pe ucenicul, pe care-l iubea, a zis mamei Sale: "Femeie, iată fiul tău!"

1 Corinteni 14
34 Femeile să tacă īn adunări, căci lor nu le este īngăduit să ia cuvāntul īn ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea.
35 Dacă voiesc să capete īnvăţătură asupra unui lucru, să īntrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească īn Biserică.

Din primul verset vad ca Isus afirma clar ca si mama Sa este tot o femeie, din al doilea vad la fel de clar ca este rusinos pentru o femeie sa si vorbeasca in biserica si cu atat mai putin sa dea porunci sau sa blesteme! Nu este posibil ca tocmai femeia ce l-a nascut pe Hristos sa fi facut o asa fapta de rusine in biserica Fiului ei!!!

Decat sa consider ca femeia ce l-a nascut pe Isus s-a facut de rusine, prefer sa consider ca cei care au scos zvonul asta sunt ori nebuni, ori prosti, ori mincinosi! Eu unul optez pentru ultima varianta, ca religia mea nu-mi permite sa-i fac nebuni sau prosti!!!
0

#13 Utilizator offline   Clinho 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 25 April 2007 - 11:55 PM

Eu va indic ca un liber cugetator sa lasa-ti preocuparile sterile si sa va urmariti cu atentie orientarile, nu de alta ,dar religia a ajuns sa fie dusa pe culmile disperarii, sa interzici intrarea femeii intr-un loc pentru ca zice :crazy: Baba Elefteria si Hodorogul Calic :lol:

Si daca o femeie cu un curaj nebun intra in taramul acestor calugari, incepe sa tremure ca o Dacie la 200 de km ??

P.S VESNICA POMENIRE INTR-UN SUFLETUL ADORMITILOR NOSTRI ELEFTERIA SI CALIC :D

Aceasta postare a fost editata de Clinho: 25 April 2007 - 11:56 PM

0

#14 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 26 April 2007 - 12:09 AM

Citeaza

Dumnezeu si Maica Domnului nu vor raul nimanui, evident, dar cand omul si-o cauta cu lumanarea atunci e pedepsit, vezi Sodoma si Gomora. .

Superb , daca omul face un pas gresit face brusc combustie spontana. Sodoma si Gomora nu au fost decat niste "exemple" . D-zeu ne iubeste pe toti , dar daca cineva face un pas gresit moare. Cred ca are multe in comun cu iubirea crestina :lol:

Citeaza

A da pe cineva in stapanirea satanei este lucru dumnezeiesc, nu omenesc

Haha unde este Soimos sa va explice el. Eu daca as fii d-zeu nu as putea sa arunc nici pe cel mai hain om satanei, dar lasa ca poate al vostru. Adevarat ca va inchinati la duhuri necurate si nici macar nu va dati seama...sau va prefaceti.....
0

#15 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 26 April 2007 - 06:03 AM

Vezi postareaHyouma, la Apr 25 2007, 09:50 PM, a spus:

Nu inteleg unde e problema de fapt. Logica Fecioarei Maria este inatacabila. Femeile se pot plimba unde vor pe suprafata de x milioane metri patrati ai Pamantului, si ea a oprit pentru calugari numai un mic spatiu unde monahii sa nu fie tulburati de grija femeilor. Poate am folosit gresit acest termen "blestem" desi el este valabil intr-un anumit context. Mai corect femeia este Persona Non Grata acolo, si daca intra isi asuma raspunderea. Am auzit de niste turcoaice curiose acum cateva sute de ani care s-au imbolnavit subit de cum au intrat. In loc sa ma contraziceti mai bine interesati-va si vedeti daca a reusit vreo femeie sa intre acolo si sa ramana zdravana. Dumnezeu si Maica Domnului nu vor raul nimanui, evident, dar cand omul si-o cauta cu lumanarea atunci e pedepsit, vezi Sodoma si Gomora. A da pe cineva in stapanirea satanei este lucru dumnezeiesc, nu omenesc. Ia deschide la 1 Corinteni 5,5 "Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea trupului, ca duhul să se māntuiască īn ziua Domnului Iisus" unde vezi ca apostolii, dar si ierarhii preotii ba chiar si sfintii ne-preoti, si Maica DOmnului, au autoritatea aceasta, si vezi de asemenea ca indracirea se face spre folosul oamenilor. Daca vrei deschide si la 1 Timotei 1,20 unde ii da ANATEMEI pe 2 insi. Anatema e cel mai infricosator blestem. Si apropo, toti sectarii se afla din oficiu sub Anatema datorita celor 7 Sinoade Ecumenice

1COR 5: 1 Din toate partile se spune ca intre voi este curvie; si inca o curvie de acelea, cari nici chiar la pagini nu se pomenesc; pina acolo ca unul din voi traieste cu nevasta tatalui sau.
1COR 5: 2 Si voi v'ati falit! Si nu v'ati mihnit mai degraba, pentruca cel ce a savirsit fapta aceasta, sa fi fost dat afara din mijlocul vostru!
1COR 5: 3 Cit despre mine, macar ca n'am fost la voi cu trupul, dar fiind de fata cu duhul, am si judecat, ca si cind as fi fost de fata, pe celce a facut o astfel de fapta.
1COR 5: 4 In Numele Domnului Isus, voi si duhul meu, fiind adunati la olalta, prin puterea Domnului nostru Isus,
1COR 5: 5 am hotarit ca un astfel de om sa fie dat pe mina Satanei, pentru nimicirea carnii, ca duhul lui sa fie mintuit in ziua Domnului Isus.
1COR 5: 6 Nu va laudati bine. Nu stiti ca putin aluat dospeste toata plamadeala?
1COR 5: 7 Maturati aluatul cel vechi, ca sa fiti o plamadeala noua, cum si sinteti, fara aluat; caci Hristos, Pastele noastre, a fost jertfit.

Versetele vorbesc de unul care traia in curvie si nu de oameni in care intra dracii daca calca intr-un anumit loc fiindca cineva a viasat asta! Noi nu suntem chemati sa-i dam pe oameni lui Satana. Noi suntem chemati sa ne rugam pentru oameni si sa-i aducem la Cristos Domnul.In momentul in care cineva ignora chemarea si hotaraste sa traiasca in pacat, atunci il poti lasa pe acel om pe mana Satanei. Cum il lasi? Nemairugandu-te pentru el, nemaiinvitandu-l la manture , lasandu-l in voia mintii lui blestemate!

1TIM 1: 17 A Imparatului veciniciilor, a nemuritorului, nevazutului si singurului Dumnezeu, sa fie cinstea si slava in vecii vecilor! Amin.
1TIM 1: 18 Porunca pe care ti-o dau, fiule Timotei, dupa proorociile facute mai inainte despre tine, este ca, prin ele sa te lupti lupta cea buna,
1TIM 1: 19 si sa pastrezi credinta si un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, si au cazut din credinta.
1TIM 1: 20 Din numarul lor sint Imeneu si Alexandru, pe cari i-am dat pe mina Satanei, ca sa se invete sa nu huleasca.

La fel si acest verset ne spune ca unii si-au pierdut cugetul curat,deci traiesc in pacat si s-au despartit de Dumnezeu.Este normal ca datul pe mana satanei nu inseamna sa incepi sa-i blestemi pe acei oameni, sau sa te rogi lui Dumnezeu sa-i dea lui Satana. Dimpotriva inseamna sa-i lasi in pace, fiindca ei au ales acest stil de viata!

Anatema nu inseamna sa blestemi, inseamna ca acel lucru este blestemat! Noi crestinii suntem chemati la a binecuvanta si nu sa blestemam!
Sensul original al cuvantului anathema (greaca) este "ceva ridicat" (intr-un templu), adica o jertfa votiva, o forma si un sens care sunt pastrate in Luca 21:5 ("daruri").
Cuvantul grecesc anathema (cu e scurt) este mai recent; cele doua forme sunt considerate distincte de lexicografi cum este Hesychius, dar au inteles inrudit si deseori sunt confundate in uzanta practica.
Anatema mai este folosita pentru a traduce cuvantul evreiesc herem,blestem, "lucru inchinat", lucru care trebuie interzis, intelegand prin aceasta nimicire totala. (Lev 27:28, Num 21:23, Deut 7:26 ectc)
Textele ce cuprind blesteme pagane arata ca acest cuvant era folosit ca o formula de blestem in afara iudaismului (vezi Deissmann, LAE, Pag. 95).
Pavel spune despre predicatorii "oricarei altei Evanghelii" (Gal 1:8-9) sa fie Anatema, adica, sa sa fie pusi sub interdictie, intelegand prin aceasta abolirea recunoasterii lor ca si crestini. In toate aceste cazuri cuvantul grec este transliterat anatema.
In Cor 16:22 cei care il urasc pe Cristos sunt pusi sub blestem, sub anatema, si imediat dupa aceea urmeaza cuvantul maranata. S-ar putea ca aceasta asociere sa confere sensul general: "Fie ca Domnul nostru sa aduca in curand judecatile Sale". Dar se poate ca Maranata sa fie o propozitie separata. Avand in vedere continutul 1Cor, aceste cuvinte din contextul salutarilor pline de afectiune, sunt adecvate, fara a exista vreo legatura speciala a cuvantului anatema, cu demiterea dinaintea Eucharistului, cum cred unii.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Biblia si stiinta Pixelut  10 7.862
Hot Topic (New) Divinitatea versus Dumnezeu din Biblie