Aceasta postare a fost editata de ConteleDrakula: 17 June 2005 - 06:29 PM
Paulo Coelho
Scris 26 March 2005 - 05:22 PM
Scris 26 March 2005 - 06:34 PM
Scris 27 March 2005 - 01:16 PM
Scris 27 March 2005 - 06:08 PM
Scris 27 March 2005 - 06:13 PM
Nu este un scriitor de valoare beletristica, stilistica etc. Dar, dupa a mea opinie, e scriitorul secolului 21. Nu in sensul ca e cel mai bun, ci ca reuseste foarte bine sa fie actual, sa se adapteze la realitatea momentului, la publicul caruia i se adreseaza.
Un alt capitol la care Coelho sa-a descurcat foarte bine este marcaetingul. El scrie pentru publicul lui, pe care il cunoaste foarte bine, cu care este in comuniune pe durata lecturii. De ce se vand atat de bine cartile lui? Pentru ca isi cunoaste foarte bine publicul si stie sa se faca inteles de toti.
Iar mie unul, mi-a deschis apetitul pentru lectura. Si daca ma gandesc la generatia mea care nu prea mai citeste, Coelho face o treaba buna, daca reuseste sa convinga atatea persoane sa il citeasca.
Scris 27 March 2005 - 10:54 PM
Moda asta de a citi anumite carti nu se refera numai la Cohelo ci la orice se citeste usor, primul exemplu care-mi vine in minte este Dan Brown, dar mai sunt multe altele.
De ce? Pentru ca lumea nu are rabdare sa citeasca ceva ce nu e extrem de captivant. Dar nu e ceva rau. Dupa cum a zis si cjsonix, deschide apetitul pentru lectura, ceea ce e minunat. Un om care nu citeste din placere (caz foarte des intalnit) e normal sa inceapa cu ceva mai usor de digerat. De aici vine moda asta. si noi ceilalti, in loc sa-la incurajam sa citeasca in continuare, il luam peste picior.
Iar o carte trebuie apreciata pentru ce e nu pentru cata lume o citeste sau nu. Cohelo nu trebuie renegat numai pentru ca este citit de multa lume. Asta e o absurditate! Unde mai pui ca Alchimistul se citeste in cateva ore (cel mult). Deci e chiar asa de mare "pacatul"?
Ma alatur lui spiridus si recomand tuturor sa citeasca Cohelo, si multe alte carti minunate.
Scris 29 March 2005 - 12:45 PM
Scris 29 March 2005 - 03:34 PM
aLat, la Mar 27 2005, 10:54 PM, a spus:
Moda asta de a citi anumite carti nu se refera numai la Cohelo ci la orice se citeste usor, primul exemplu care-mi vine in minte este Dan Brown, dar mai sunt multe altele.
De ce? Pentru ca lumea nu are rabdare sa citeasca ceva ce nu e extrem de captivant. Dar nu e ceva rau. Dupa cum a zis si cjsonix, deschide apetitul pentru lectura, ceea ce e minunat. Un om care nu citeste din placere (caz foarte des intalnit) e normal sa inceapa cu ceva mai usor de digerat. De aici vine moda asta. si noi ceilalti, in loc sa-la incurajam sa citeasca in continuare, il luam peste picior.
Iar o carte trebuie apreciata pentru ce e nu pentru cata lume o citeste sau nu. Cohelo nu trebuie renegat numai pentru ca este citit de multa lume. Asta e o absurditate! Unde mai pui ca Alchimistul se citeste in cateva ore (cel mult). Deci e chiar asa de mare "pacatul"?
Ma alatur lui spiridus si recomand tuturor sa citeasca Cohelo, si multe alte carti minunate.
[snapbacca]33056[/snapbacca]
Stiu ca poate sunt putin rautacios acum, dar tot Coelho te invata sa scrii cu te si sa ? Profesorul de romana ..stie ?
Scris 07 April 2005 - 02:32 PM
Imi este suficient sa ma gandesc la jurnalul "eroinei" din 11 minute si imi trece de toate.
E bine sa citesti Coelho ca sa iti poti face o parere cat de cat obiectiva. Dar dupa asta... exista pe undeva, in mod sigur, o particica interesanta a vreunei biblioteci care te asteapta....
Scris 07 April 2005 - 03:10 PM
ConteleDracaula, la Mar 29 2005, 04:34 PM, a spus:
[snapbacca]33364[/snapbacca]
Scriu asa ca sa evit confuziile. Majoritatea chaturilor si forumurilor nu-ti permit sa folosesti diacritice. Nu e un americanism, pur si simplu m-am obisnuit asa pentru ca de multe ori nu stii daca e sa sau ş, si e cam greu sa dai copy/paste din Word la fiecare litera
Profa de romana :
Daca ai vreo sugestie cum as putea sa folosesc diacritice mai usor, ti-as fi recunoscator.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Harry Potter
Fan-fic |
mikeyy | 24 | 6.671 |
|
Ioan Grosan | val2009 | 4 | 1.947 |
|
sa vorbim despre balzac | Ghijoi | 3 | 425 |