Singuratatea Cat e de bine sa fii singur/a
Scris 20 April 2007 - 11:48 AM
E drept ca mai tarziu... totul devine complicat.
Scris 20 April 2007 - 12:26 PM
Scris 20 April 2007 - 01:53 PM
Scris 20 April 2007 - 02:51 PM
Ideea era de singuratate in adevaratul sens al cunvantului, la asta ma refer exact si ma simt nevoit sa detaliez pentru ca am vazut ca pentru unii dintre voi poate crea confuzie ce am postat la inceputul topicului.
Ati fost intr-o relatie luuunga si v-ati desparti din motive mai mult sau mai putin reale si/sau stupide .
Cat timp ati stat singuri ? V-a prins bine singuratatea ?
Are efecte benefice sau distruge mai mult psihicul ?
E mai bine sa fii singur/a dupa sau sa sari direct in alta relatie ?
E clar ca in singuratate te cunosti mai bine si ca te simti oarecum confortabil pentru ca iti desfasori tabieturi care nu incurca pe nimeni sau care nu genereaza comentarii , insa nu lipseste ceva cand esti singur ? Aici ma refer la acel ceva care te determina sa fii alftel fata de atunci cand esti singur/a .
Suna aiurea, stiu, dar pe moment nu gasesc o comparatie mai buna.
V-a placut cu adevarat vreodata sa fiti singuri ? ( Nu se pune singuratatea in turma si/sau singuratatea dezvoltata in intelect langa persoana penrtu care nu mai simti nimic).
Scris 20 April 2007 - 03:51 PM
Scris 20 April 2007 - 04:04 PM
ni_co, la Apr 20 2007, 04:51 PM, a spus:
Un an dupa o realatie si jumatate dupa alta relatie....nu se poate numi singuratate, mai adauga cel putin inca 1-2 ani la aceasta jumatate si apoi mai vorbim despre senzatia de singuratate.
Scris 20 April 2007 - 04:56 PM
Aceasta postare a fost editata de mi_onutza: 20 April 2007 - 04:58 PM
Scris 20 April 2007 - 05:37 PM
StaticVoid, la Apr 20 2007, 05:04 PM, a spus:
Sper sa reusesc sa trec peste perioada asta confuza...sa nu mai dureze inca un an sau doi...
Scris 20 April 2007 - 05:43 PM
Nelinistita, la Apr 20 2007, 12:48 PM, a spus:
E drept ca mai tarziu... totul devine complicat.
Da,D-zeu a creat-o pe femeie pt ca barbatul sa nu fie singur.Omul nu trebuia sa fie singur,dar a gresit...a mancat din pomul oprit...a vrut SA CUNOASCA;si primul efect a fost indepartarea de sacru prin dobandirea unei ratiuni dihotomice...bine/rau , eu/tu...Armonia, intregul s-a scindat , s-a nascut alteritatea, iar cuvantul ca forma de exprimare a ratiunii e liant imperfect intre parti.Ratiunea face imposibila o reintoarcere la starea initiala de comuniune si ne tine in singuratate, cata vreme omul doar rationeaza (adica e perfect adaptabil socialului).Cand se aseaza in liniste langa un copac (e primul exemplu care mi-a venit in minte) descopera ca el e mai mult decat ratiune , iar cuvintele pe care le rosteste si pe care le aude (in cel mai fericit caz ,le asculta) printre oameni, nu fac altceva decat sa-l individualizeze ,sa-l izoleze...Langa acel copac nu are nevoie de cuvinte...se adanceste in solitudine...nu mai e parte ,ci intreg...
scuze daca mi-s considerate randurile offtopic,dar din punctul meu de vedere, din perspectiva asta ar fi bine sa ne punem problema singuratatii....si a relatiilor care dureaza sau nu
Scris 21 April 2007 - 12:27 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
cea mai grea alegere |
sereniti | 384 | 107.643 |
|
|
GLAMOURGIRL | 322 | 26.890 |
|