sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Romanii, tziganii shi rasismul. Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-February 05

Scris 24 March 2005 - 07:43 PM

Observ ceva ingrijorator. Daca pui intrebarea "esti rasist?" oricui azi, in Romania, putini sunt cai care vor raspunde "da!" foarte putini. si totusi destul de multi ii privesc pe tigani ca pe o pleava a societatii de care aproape a reusit sa scape Antonescu.

Am vorbit cu destul de multi pe tema asta si multi au o atitudine foarte ostila fata de ei. si ce ma mira mai mult esta ca notiunea de "rasism", pentru multa lume pare sa se refere doar la negri, evrei si asiatici, tolerati de minune la noi, tiganii raman o... rasa aparte. Xenofobie in toata regula!

Nu este asta ipocrizie si gandire primitiva???
0

#2 Utilizator offline   orvo 

• Orvo
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-December 04

Scris 24 March 2005 - 10:46 PM

poate cand vor exista si tigani cinstiti se va schimba mentalitatea. Adica sigur exista, cand vor predomina am vrut sa spun.
0

#3 Utilizator offline   Shazza 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 13-February 05

Scris 24 March 2005 - 11:23 PM

aLat, eu incerc foarte mult sa imi schimb parerea fata de tigani. Dar inca mai am tendinta sa judec o persoana pentru ca e tigan... poate de vina este faptul ca majoritatea imiigrantilor ilegali sunt tigani, poate pentru ca multi tigani cersesc/fura. Nu stiu. Am cunoscut persoane care sunt tigani, si am purtat conversatii normale cu ei, ca si cu orice alta persoana. Dar repet, nu pot zice ca in totalitate sunt toleranta fata de tigani...
0

#4 Utilizator offline   TZEP 

• om rau !
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-December 04

Scris 24 March 2005 - 11:44 PM

ma retin sa raspund ca daca dau drumul la vb imi dati ban de pe roportal

Am si prieteni tigani oameni normali .
Da astia care iti dau in cap , fura si care sunt 90% imi provoaca scarba

Aceasta postare a fost editata de crs_tzep: 24 March 2005 - 11:47 PM

0

#5 Utilizator offline   Dj Hestia 

• Corrs lover
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-October 04

Scris 25 March 2005 - 12:31 PM

Trebuie sa recunosc si eu ca am o oarecare retinere fata de rromi :) , dar asta nu pentru ca ma incapatanez eu sa-i consider "pleava societatii" ci pentru ca asta e imaginea pe care ne-o creeaza ei... si sincer, pana nu se vor schimba ( :blinca: ) nici macar campaniile televizate nu vor avea succes!
Oricum, nu cred ca este vorba neaparat de xenofobie. Multa lume pur si simplu se teme de rromi, din motive lesne de inteles... :)
0

#6 Utilizator offline   pufuletz 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-December 04

Scris 25 March 2005 - 02:34 PM

sunt si tigani romanizati...pe care nu mi-a fost dat sa ii intalnesc sincer inca...dar stiu ca exista...
dar....daca o tiganca vine la tn si te ameninta ca, daca nu ii dai 5000 te scuipa(si caiar te scuipa/am un exemplar-vedeta in oras)...ce impresie iti face?totusi sa nu generalizam...poate nu toti rromii sunt la fel...dar nu i-am intalnit inca pe cei cinstiti...
nu e rasism....caci sunt destui romani care fac ceea ce fac si "unii" rromi(deci..nu vr sa generalizez).....si atunci ii pun ion aceeasi oala...noi(probabil) privim tiganii cum sunt priviti romanii in Italia....
0

#7 Utilizator offline   Dj Hestia 

• Corrs lover
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-October 04

Scris 25 March 2005 - 02:43 PM

Si din ce cauza sunt romanii priviti asa de italieni? Din cauza imigrantilor de etnie rroma, care isi practica si acolo aceleasi indeletniciri ca si aici si tipa sus si tare ca sunt din Romania. E pacat... :)
0

#8 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 25 March 2005 - 07:12 PM

Sunt de acord cu voi: tiganii din Romania nu au educatie, fura, strica imaginea tarii, etc. Iar cei care au ales alt stil de viata sunt putini.

Vreau sa zic insa ca este o mare greseala sa iti doresti sa scapi de ei expulzandu-i undeva sau mai rau aruncandu-i pe toti in inchisori sau in ghetouri. Chiar daca cultura lor este una de provenienta nomada ei pot fi adaptati la societatea moderna, pentru asta exista scoli.

De ce am postat topicul asta de fapt? Pentru ca am vazut ca sunt multi ipocriti care declara sus si tare ca nu sunt rasisti, dau din cap pe muzica negrilor si isi doresc lagare de exterminare pentru tigani. Asta m-a deranjat.
0

#9 Utilizator offline   cjsonix 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 08-December 04

Scris 25 March 2005 - 07:18 PM

aLat, la Mar 25 2005, 07:12 PM, a spus:

Sunt de acord cu voi: tiganii din Romania nu au educatie, fura, strica imaginea tarii, etc. Iar cei care au ales alt stil de viata sunt putini.

Vreau sa zic insa ca este o mare greseala sa iti doresti sa scapi de ei expulzandu-i undeva sau mai rau aruncandu-i pe toti in inchisori sau in ghetouri. Chiar daca cultura lor este una de provenienta nomada ei pot fi adaptati la societatea moderna, pentru asta exista scoli.

De ce am postat topicul asta de fapt? Pentru ca am vazut ca sunt multi ipocriti care declara sus si tare ca nu sunt rasisti, dau din cap pe muzica negrilor si isi doresc lagare de exterminare pentru tigani. Asta m-a deranjat.
[snapbacca]32619[/snapbacca]

De acord! Exista si reglementari speciale in Ministerul Educatiei cu privire la integrarea romilor in scoli, licee si facultati. Dar iti spun despre un caz televizat, īn care fiica unei familii de romi a devenit un fel de renegata pentru ca a ales sa continue scoala generala cu liceul. Daca se intampla astfel de lucruri, atunci e o problema cu ei, si nu cu noi.
0

#10 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 25 March 2005 - 07:32 PM

cjsonix, la Mar 25 2005, 08:18 PM, a spus:

De acord! Exista si reglementari speciale in Ministerul Educatiei cu privire la integrarea romilor in scoli, licee si facultati. Dar iti spun despre un caz televizat, īn care fiica unei familii de romi a devenit un fel de renegata pentru ca a ales sa continue scoala generala cu liceul. Daca se intampla astfel de lucruri, atunci e o problema cu ei, si nu cu noi.
[snapbacca]32621[/snapbacca]

O problema exista cu certitudine.
Deci tu crezi ca rezolvarea cu scolarizarea nu e una suficienta. Care este atunci, dupa parerea ta, cea mai potrivita rezolvare? O sa-ti zic opinia mea imediat dupa raspunsul tau.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Revelion..... crystyann  24 16.060