Romanii, tziganii shi rasismul.
Scris 24 March 2005 - 07:43 PM
Am vorbit cu destul de multi pe tema asta si multi au o atitudine foarte ostila fata de ei. si ce ma mira mai mult esta ca notiunea de "rasism", pentru multa lume pare sa se refere doar la negri, evrei si asiatici, tolerati de minune la noi, tiganii raman o... rasa aparte. Xenofobie in toata regula!
Nu este asta ipocrizie si gandire primitiva???
Scris 24 March 2005 - 10:46 PM
Scris 24 March 2005 - 11:23 PM
Scris 24 March 2005 - 11:44 PM
Am si prieteni tigani oameni normali .
Da astia care iti dau in cap , fura si care sunt 90% imi provoaca scarba
Aceasta postare a fost editata de crs_tzep: 24 March 2005 - 11:47 PM
Scris 25 March 2005 - 12:31 PM
Oricum, nu cred ca este vorba neaparat de xenofobie. Multa lume pur si simplu se teme de rromi, din motive lesne de inteles...
Scris 25 March 2005 - 02:34 PM
dar....daca o tiganca vine la tn si te ameninta ca, daca nu ii dai 5000 te scuipa(si caiar te scuipa/am un exemplar-vedeta in oras)...ce impresie iti face?totusi sa nu generalizam...poate nu toti rromii sunt la fel...dar nu i-am intalnit inca pe cei cinstiti...
nu e rasism....caci sunt destui romani care fac ceea ce fac si "unii" rromi(deci..nu vr sa generalizez).....si atunci ii pun ion aceeasi oala...noi(probabil) privim tiganii cum sunt priviti romanii in Italia....
Scris 25 March 2005 - 02:43 PM
Scris 25 March 2005 - 07:12 PM
Vreau sa zic insa ca este o mare greseala sa iti doresti sa scapi de ei expulzandu-i undeva sau mai rau aruncandu-i pe toti in inchisori sau in ghetouri. Chiar daca cultura lor este una de provenienta nomada ei pot fi adaptati la societatea moderna, pentru asta exista scoli.
De ce am postat topicul asta de fapt? Pentru ca am vazut ca sunt multi ipocriti care declara sus si tare ca nu sunt rasisti, dau din cap pe muzica negrilor si isi doresc lagare de exterminare pentru tigani. Asta m-a deranjat.
Scris 25 March 2005 - 07:18 PM
aLat, la Mar 25 2005, 07:12 PM, a spus:
Vreau sa zic insa ca este o mare greseala sa iti doresti sa scapi de ei expulzandu-i undeva sau mai rau aruncandu-i pe toti in inchisori sau in ghetouri. Chiar daca cultura lor este una de provenienta nomada ei pot fi adaptati la societatea moderna, pentru asta exista scoli.
De ce am postat topicul asta de fapt? Pentru ca am vazut ca sunt multi ipocriti care declara sus si tare ca nu sunt rasisti, dau din cap pe muzica negrilor si isi doresc lagare de exterminare pentru tigani. Asta m-a deranjat.
[snapbacca]32619[/snapbacca]
De acord! Exista si reglementari speciale in Ministerul Educatiei cu privire la integrarea romilor in scoli, licee si facultati. Dar iti spun despre un caz televizat, īn care fiica unei familii de romi a devenit un fel de renegata pentru ca a ales sa continue scoala generala cu liceul. Daca se intampla astfel de lucruri, atunci e o problema cu ei, si nu cu noi.
Scris 25 March 2005 - 07:32 PM
cjsonix, la Mar 25 2005, 08:18 PM, a spus:
[snapbacca]32621[/snapbacca]
O problema exista cu certitudine.
Deci tu crezi ca rezolvarea cu scolarizarea nu e una suficienta. Care este atunci, dupa parerea ta, cea mai potrivita rezolvare? O sa-ti zic opinia mea imediat dupa raspunsul tau.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Revelion..... | crystyann | 24 | 16.060 |
|
Cat va mai trai vecinul?!
.....dar capra vecinului? |
Artemis_Dida | 1 | 3.123 |
|
Ce inseamna om puternic/slab? | aLat | 19 | 11.937 |