sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

2% pentru alcool si droguri :) Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   stiri 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 01-September 05

Scris 18 April 2007 - 05:58 PM

Alcool si droguri – problemele de care nimeni nu vrea sa auda

In Romania se bea mult. Asta stim toti. Si toti cunoastem cel putin o persoana care bea prea mult si are probleme de pe urma alcoolului. Nici nu e greu, pentru ca 10% din populatia Romaniei bea prea mult. Se spune ca pentru fiecare astfel de persoane, alte 7 au de suferit: rude, prieteni, colegi.

Drogurile sunt mai recente la noi in tara. Auzim de ele la Stirile de la ora 5, dar pentru multi e problema prea indepartata. Pana te lovesti de ea. Numai in Bucuresti sunt intre 25 000 si 34 000 de consumatori de droguri.

ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor) este cea mai importanta organizatie non-profit care se ocupa de aceste probleme. Nu cu fluturasi, nu cu concursuri de dans si vedete, nu cu concerte si plimbari prin parc. Problemele serioase au nevoie de solutii serioase.

ALIAT a infiintat in 2004 primul si singurul centru din Romania unde se trateaza alcoolismul – centrul ambulator ALCOHELP (www.alcohelp.ro). De la infiintare, ALIAT a ajutat zeci de persoane sa rezolve o problema care le putea distruge viata si sanatatea.

ALIAT lanseaza anul acesta impreuna cu Crucea Rosie si Agentia Nationala Antidog, in premiera pentru Romania, primul program in care vom colecta seringile aruncate de consumatorii de droguri in spatii publice (parcuri, scari de bloc, trotuare, guri de metrou). Deocamdata doar in sectorul 4 din lipsa fondurilor. Astfel, va protejam de accidente care s-ar putea solda cu infectii mortale. Copiii care se joaca in parcuri sunt in special expusi.

ALIAT va cere ajutorul pentru a putea dezvolta mai departe aceste programe.

Codul Fiscal va permite sa directionati 2% din impozitul anual pe venit completand un singur formular. Acest demers nu presupune nici un cost din partea dumneavoastra. Cei 2% sunt bani pe care statul ii ia oricum.

Puteti gasi Formularul 230 la adresa www.alcohelp.ro. Formularul trebuie completat cu datele d-voastra si depus personal sau prin scrisoare recomandata la sediul administratiei financiare de care apartineti pana la data de 15 mai 2007. Pentru informatii suplimentare, puteti suna la 021/3348406 sau scrie la adresa de e-mail aliat@artelecom.net.

Daca statul roman nu doreste sa dea bani pentru a rezolva o problema majora de sanatate, il putem noi sili sa faca asta directionand 2% din impozitul pe banii nostri!

Cu multumiri,
Echipa ALIAT

http://www.alcohelp....p=directioneaza

Fisier atasat  leaflet_2_.jpg (393.35K)
Number of downloads: 14

Fisier atasat  Alcohelp_120x170.gif (11.36K)
Number of downloads: 9
0

#2 Utilizator offline   Andrii-Popa 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-April 07

Scris 15 May 2007 - 09:13 PM

N-ai cum sa ajuti pe oricine, daca nu se ajuta singur.
0

#3 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 10 June 2007 - 06:29 PM

Buna ideea. Din pacate, am multe cunostinte care au probleme cu drogurile.
0

#4 Utilizator offline   January 

• The Righteous Death Of Love
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-April 07

Scris 26 June 2007 - 02:06 PM

Cu toate astea, n-o sa dea cine stie ce rezultate spectaculoase. :flowers:
0

#5 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 30 June 2007 - 03:02 PM

Vezi postareaheidy_, la Jun 10 2007, 07:29 PM, a spus:

Buna ideea. Din pacate, am multe cunostinte care au probleme cu drogurile.

3 fosti prieteni - 2 baieti si o fata - sunt morti .toti au inceput cu fortral si au terminat cu heroina...urcam in bloc intre etajele 2 -3 - imi aduc aminte perfect desi au trecut ani - si ne rugau pe noi cei care nu ne dogam sa tragem de curea ...cand ajungea la parter erau alti oameni...nici macar de 1 minut nu avea nevoie drogul pentru a si face efectul...imediat dupa se cumpara un helas care se varsa intr o sticla de apa minerala...beau helas cu apa minerala ,mancau ff. mult in timp scurt si la nici jumatate de ora dupa vomau tot...asa se intampla de fiecare data...acum sunt morti iar de curand am aflat ca fratele ei e pe duca...mor pe capete ,doar ca nu se aude pe la tv si nu stiu de ce...

Aceasta postare a fost editata de SeqenenreTao: 30 June 2007 - 03:03 PM

0

#6 Utilizator offline   January 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 30 June 2007 - 08:01 PM

Si eu am avut prieteni care au murit din cauza supradozelor. Eu una, am incercat mai multe droguri dar nu am ajuns dependenta. Si de vina nu a fost anturajul, nimeni nu m-a obligat sa le incerc, eu am fost cea care a vrut. Dar nu am continuat (recunosc ca mai "fumez" din cand in cand cu prietenii, sa mai destindem atmosfera, dar m-am oprit aici). Si stiti de ce? Pentru ca am considerat ca am destula minte incat sa-mi rezolv singura problemele fara sa disper, pot lucra, pentru ca pot dansa toata noaptea si fara o nenorocita de pastila si pentru ca am stiut ca daca voi ajunge dependenta nu voi mai fi ceea ce mi-am dorit si ca tot ceea ce am "construit" se va prabusi. Pacat ca multi nu realizeaza asta...iar cei care se apuca "din cauza depresiilor" ar trebui sa se gandeasca la faptul ca nu le va fi mai bine, ci mult mai rau...in primul rand, cei ce se considera "singuri" vor ajunge si mai singuri, vor fi discriminati...iar problemele sociale si un psihic distrus sunt mai rele decat moartea.

De ce sunt oamenii indiferenti? De la "mici" pana la "mari", oamenii nu cauta sa patrunda in mintea unui dependent, totul se reduce la critica, marginalizare. Iar acum, se colecteaza seringile pentru ca macar cei "curati" sa fie in siguranta...este foarte trist ceea ce se intampla. Succes echipei ALIAT, desi nu cred ca va da prea mari rezultate campania lor.
0

#7 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 30 June 2007 - 08:44 PM

Vezi postareaXylia, la Jun 30 2007, 09:01 PM, a spus:

De ce sunt oamenii indiferenti? De la "mici" pana la "mari", oamenii nu cauta sa patrunda in mintea unui dependent, totul se reduce la critica, marginalizare. Iar acum, se colecteaza seringile pentru ca macar cei "curati" sa fie in siguranta...este foarte trist ceea ce se intampla. Succes echipei ALIAT, desi nu cred ca va da prea mari rezultate campania lor.

Pentru ca cei ce se drogeaza - nu numai ei,practic e un soi de discriminare - sunt dovada ca societatea in care traim este bolnava iar omul respinge instinctiv ideea ca normalitatea sa e una corupta.
0

#8 Utilizator offline   January 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 July 2007 - 08:50 PM

Se vede cat de "interesati" sunt oamenii si dupa numarul imeeeens de posturi legate de acest topic :cheer:
0

#9 Utilizator offline   academiadeafaceri 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 07-June 07

Scris 03 July 2007 - 01:06 PM

Vezi postareaSeqenenreTao, la Jun 30 2007, 04:02 PM, a spus:

3 fosti prieteni - 2 baieti si o fata - sunt morti .toti au inceput cu fortral si au terminat cu heroina...urcam in bloc intre etajele 2 -3 - imi aduc aminte perfect desi au trecut ani - si ne rugau pe noi cei care nu ne dogam sa tragem de curea ...cand ajungea la parter erau alti oameni...nici macar de 1 minut nu avea nevoie drogul pentru a si face efectul...imediat dupa se cumpara un helas care se varsa intr o sticla de apa minerala...beau helas cu apa minerala ,mancau ff. mult in timp scurt si la nici jumatate de ora dupa vomau tot...asa se intampla de fiecare data...acum sunt morti iar de curand am aflat ca fratele ei e pe duca...mor pe capete ,doar ca nu se aude pe la tv si nu stiu de ce...

Pai daca cei rugati ii ajutau, unde mai este interesul? prefer sa-l vad ca sufera decat sa-l ajut sa se drogheze! nimic bun nu poate iesi atunci cand este dependent de o substanta, de bautura si chiar de altcineva.
0

#10 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 03 July 2007 - 08:30 PM

Vezi postareaacademiadeafaceri, la Jul 3 2007, 02:06 PM, a spus:

Pai daca cei rugati ii ajutau, unde mai este interesul? prefer sa-l vad ca sufera decat sa-l ajut sa se drogheze! nimic bun nu poate iesi atunci cand este dependent de o substanta, de bautura si chiar de altcineva.

La concluzia asta am ajuns si eu insa mult mai tarziu...am gresit tragand de cureaua aia ajutandu i sa si gaseasca venele insa poti sa fi sigur ca o puteau face si singuri - se leaga si trag cu dintii de ea - ...binenteles ca nu e o scuza asta ...poate fi o scuza faptul ca eram copil si ca nici prin cap nu mi trecea ca vreunul din cei cu care imparteam tigarea va fi mort peste cativa ani...si eu am fost supus teribilismului varstei.
daca nu as fi avut oroare de ac poate acum as fi fost langa ei...frica de ac a fost cea care nu m a lasat sa ma droghez si nu o luciditate a mea,o inteligenta superioara sau ceva de genu...de fumat fumam de mi rupeam capu - cel putin de 2 ori pe saptamana in functie de banii pe care i aveam - dar la grele n am trecut.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic