Am nevoie de ajutot! un sfat chiar doua nu ar strica..
Scris 16 April 2007 - 10:39 PM
mana de ajutor..am de facut un proiect..si anume am o schita dupa care
trebuie sa fac un program..niste senzori, de incendiu, de miscare si de
temperatura sunt conectati printr un controler la portul paralel al
unui pc ..eu trebuie sa fac un program care sa poata citi acesti
senzori in orice moment..si apoi sa fac cumva o legatura intre acel
program si o pagina web pe care o pun pe un server si sa pot citi
acesti senzori de pe acea pagina de net.
va rog care va pricepeti mai bine la pogramare..HELP ME!
Scris 17 April 2007 - 05:39 AM
Aceasta postare a fost editata de Argv: 17 April 2007 - 05:40 AM
Scris 17 April 2007 - 06:30 AM
Argv, la Apr 17 2007, 06:39 AM, a spus:
nu stiu daca conteaza asa mult sistemul de operare...microcontrollerul l-ai programat? daca nu, iti sugerez mplab, are interfata usoara si limbajul e apropiat de c. daca vrei sa afisezi valorile pe o pagina de net asta implica cateva lucruri:
1) domeniul+pagina de net
2) acum ajungem la limbajul in care scrii codu care iti ia de pe microcontroller si iti afiseaza ce vrei tu. poti folosi php, asp, asp.net, c#, java. in functie de limbaj conteaza si serverul - IIS/Apache/etc. oricare limbaj folosit trebuie sa poti lucra cu COM. de obicei la oricare limbaje de mai sus sunt dll-uri care te ajuta in accesarea com-ului
toate cele bune...
Scris 17 April 2007 - 08:06 AM
radu84, la Apr 17 2007, 06:30 AM, a spus:
1) domeniul+pagina de net
2) acum ajungem la limbajul in care scrii codu care iti ia de pe microcontroller si iti afiseaza ce vrei tu. poti folosi php, asp, asp.net, c#, java. in functie de limbaj conteaza si serverul - IIS/Apache/etc. oricare limbaj folosit trebuie sa poti lucra cu COM. de obicei la oricare limbaje de mai sus sunt dll-uri care te ajuta in accesarea com-ului
toate cele bune...
In primul rand va multumesc de raspunsuri..sistemul de operare este XP, dar nu stiu daca asta conteaza..astazi primesc schita finala si legaturile exact cum se fac la microcontroler..mai apoi acesta conectandu se pe portul paralel..ideea e ca eu trebuie sa i arat la prof un program facut care sa citeasca acesti senzori..eu stiu ceva C si f putin java php nici nu am facut..dar voi pune mana si voi invata php daca ma va ajuta..cred ca cu php e cel mai usor ..nu? sau..sunt alte pareri?
sunt dispus sa invat tot ce trebuie sa fac proiectul..ca daca nu ma mananca profu'
sa zicem ca incep cu programul care programeaza microc si citeste senzorii..recomandati C?..ca acolo mai stiu si io putin..si mai departe cred ca voi folosi php pt ca cred ca se poate sa incarc pagina de pe un calculator local asa ca o sa folosesc apache..cred ca e ok din cat m am uitat peste documentatia php..astept sa mi dati o mana de ajutor..si va multumesc mult..bem o bere..chiar o lada ..ca sunt tatic de doua luni si juma si sunt f. fericit..dar imi mananca tot timpul..dar e bine ca rau nu poate fi..
Argv, la Apr 17 2007, 05:39 AM, a spus:
..este Xp..concret nu stiu nici una nici alta..dar ma straduiesc sa le fac pe amandoua..
salutare
Scris 18 April 2007 - 06:35 AM
1)mplab - e strict pentru programarea microcontrollerului. adica ce sa faca microcontroller-ul ala si ce sa iti returneze pe anumite port-uri(pe pinii aia ai microcontrolerului) si implicit pe cablul ala care iti intra in calc pe portul com
2)limbajul de programare care il folosesti trebuie sa poata "citi" de pe portul com intelegi? din cate stiu si cu c++ poti sa faci code behind-ul din pagina. php-ul din cate stiu eu seamana la sintaxa cu c-ul. tot ce ai nevoie in php e sa gasesti un dll sau functiile care iti citesc sirurile de biti primite pe com.
3)sistemul de operare conteaza doar in privinta serverului. adica, daca serverul care tine domeniul(mai propriu spus cel spre care sunt pointate NS) e XP(desi ma indoiesc foarte tare de asta) sau 2003 server/2000/linux sau ce e pe el,atunci softul tau sa poate lucra pe el, intelegi? ok, ajungem la IIS sau Apache(astea sunt serviciile care fac pagina sa mearga) - trebuie sa citesti putin cum trebuie instalate dll-urile care le folosesti tu in c/php sau ce sa o folosesti ca sa citesti de pe com.
ma inclin,
Scris 20 April 2007 - 12:20 PM
radu84, la Apr 18 2007, 06:35 AM, a spus:
1)mplab - e strict pentru programarea microcontrollerului. adica ce sa faca microcontroller-ul ala si ce sa iti returneze pe anumite port-uri(pe pinii aia ai microcontrolerului) si implicit pe cablul ala care iti intra in calc pe portul com
2)limbajul de programare care il folosesti trebuie sa poata "citi" de pe portul com intelegi? din cate stiu si cu c++ poti sa faci code behind-ul din pagina. php-ul din cate stiu eu seamana la sintaxa cu c-ul. tot ce ai nevoie in php e sa gasesti un dll sau functiile care iti citesc sirurile de biti primite pe com.
3)sistemul de operare conteaza doar in privinta serverului. adica, daca serverul care tine domeniul(mai propriu spus cel spre care sunt pointate NS) e XP(desi ma indoiesc foarte tare de asta) sau 2003 server/2000/linux sau ce e pe el,atunci softul tau sa poate lucra pe el, intelegi? ok, ajungem la IIS sau Apache(astea sunt serviciile care fac pagina sa mearga) - trebuie sa citesti putin cum trebuie instalate dll-urile care le folosesti tu in c/php sau ce sa o folosesti ca sa citesti de pe com.
ma inclin,
iti multumesc pt raspuns..
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
eroare instalare visual studio 2008 | sebzero_w | 0 | 1.425 |
|
Un mic ajutor daca se poate acorda
In legatura cu un script php/AJAX (Phpxplorer3) |
Rilley | 2 | 1.549 |