onania de ce este onania considerata pacat?
Scris 16 April 2007 - 03:52 PM
Scris 16 April 2007 - 04:49 PM
lorelai1907, la Apr 16 2007, 04:52 PM, a spus:
Onania a ajuns un pacat din interpretarea aiurea a unui pasaj din biblie... De fapt Onan nici macar nu practica masturbarea ci coitus interruptus.
Folosirea sexului doar pentru procreiere iar e o interpretare aiurea... un extremism ce incearca sa combata alt extremism (hedonismul) si in final poate ajunge sa fie mai un leac mai rau decat boala.
Cumpatarea este recomandata si sunt si eu de accord cu ea atunci cand este inteleasa cum trebuie.
Daca cei 2 doar se abtin de la relatiile sexuale nu au realizat nimic, mai mult rau fac, in schimb daca prin renuntarea asta incearca sa tranfere ceva din senzualitatea actului de a face dragoste in interactiunea de zi cu zi, daca raresc partidele dar le fac mai speciale, daca fac din uniunea de trupuri si o uniune de suflet, ceva savurat cum trebuie, atunci poate ca respecta spiritul indrumarilor.
Daca e doar o infranare chioara... cei 2 nu obtin decat frustrare si resentimente... eventul infidelitate daca unul dintre soti e mai slab la capitolul vointa.
Scris 16 April 2007 - 04:50 PM
Scris 16 April 2007 - 07:03 PM
Nelinistita, la Apr 16 2007, 05:50 PM, a spus:
am mai intalnit aceasta opinie, ca Biserica pune in randul pacatelor actul sexual pentru a culpabiliza omenirea. Aceasta idee, dupa mintea mea, e falsa. In primul rand ca exista persoane care nu au deloc activitate sexuala, si acestia ar scapa de sub 'ghearele' Bisericii. Si daca Biserica avea cu adevarat aceasta intentie, atunci stabilea ca "pacate" lucrurile valabile pentru absolut toti oamenii, cum ar fi somnul, mancatul, excretiile - ceea ce vedem ca nu se intampla. In realitate, se considera pacate relatiile intre persoane NE-unite prin TAINA CASATORIEI, precum si autosatisfacerea. De fapt, granita de unde incepe pacatul trupesc a fost fixata chiar de IIsus Hristos - incepand de la gandul spurcat incolo, intram in zona pacatului "Cine se uita cu pofta la femeie, face curvie cu ea in inima lui" [Matei 5,28].
Daca nu va convine "onanie", atunci folositi malahie, si asta e condamnata de Pavel [I Corinteni 6,9]. Si zicand "Pavel", zic si "Hristos".
Am mai scris si in alta parte. Dumnezeu ne da voie sa ne impreunam, in cadrul binecuvantat al casatoriei. Tot DUmnezeu a vorbit prin Pavel si a pus regulile pentru soti: sa se abtina numai cu invoire reciproca, sa "nu va lipsiti unul de altul decat pentru o vreme", "stapan pe trupul femeii e barbatul si stapana pe trupul barbatului e femeia". Si raporturile sa fie normale, nu toate blestematiile nerusinate. In rest, tot ce nu se face in cadrul casatoriei, e pacat, si inca pacat mare. De blestematia homosexualilor nu are rost sa mai vorbim. Iar autosatisfacerea e si ea pacat, nu la fel de mare dar totusi pacat. Pentru ca se risipesc aiurea energiile omului. Pentru ca aproape tot ce provoaca placere trupului duce la degradarea sufletului. Si mai sunt si alte motive, dar sunt suficiente astea
Aceasta postare a fost editata de Hyouma: 16 April 2007 - 07:05 PM
Scris 16 April 2007 - 07:48 PM
Hyouma, la Apr 16 2007, 08:03 PM, a spus:
mda... stiam eu ca Dumnezeu e un sadic ce vrea sa ne traim viata in genunchi pe coji de nuca... nu de alta dar... daca ne-am relaxa putin.... pufff se pateaza sufletul....
Citeam undeava ceva de genul... Dupa ce mori e posibil sa ajungi in rai si sa descoperi cu stupoare o gramada de persoane cunoscute... Dumnezeu are o slabiciune pentru pacatosi.
Aceasta postare a fost editata de Cavaleru' Jedi: 16 April 2007 - 08:03 PM
Scris 19 April 2007 - 06:57 AM
Cavaleru, la Apr 16 2007, 07:48 PM, a spus:
Citeam undeava ceva de genul... Dupa ce mori e posibil sa ajungi in rai si sa descoperi cu stupoare o gramada de persoane cunoscute... Dumnezeu are o slabiciune pentru pacatosi.
dar autostimularea(ca preludiu doar) in cadrul cuplului cum e?e pacat sau nu?
Scris 19 April 2007 - 07:15 AM
lorelai1907, la Apr 16 2007, 04:52 PM, a spus:
lorelai1907, la Apr 19 2007, 07:57 AM, a spus:
ce vrei sa intrebi de fapt? sau ce raspuns cauti?
de ce te peocupa pozitia Bisericii in aceasta problema?
te referi la ce spunea "o persoana foarte credincioasa"..., dar ceea ce spun aceste persoane nu este neaparat pozitia Bisericii...
te simti vinovata ca simti placerea sexuala sau ca nu o simti?
...
spune-ne clar ce te deranjeaza de fapt - daca vrei sa te ajutam cumva
Nelinistita, la Apr 16 2007, 05:50 PM, a spus:
cati preoti sau calugari ti-au spus tie personal ceva despre aceasta vinovatie si cate vecine sau matusi, sau colege ti-au vorbit despre asta?
biserica vorbeste despre "sentimentul de vinovatie" celor care trec pe acolo si cer sa li se vorbeasca
in schimb, la tot pasul auzi pe cate cineva vorbind in numele credintei despre vinovatii reale sau imaginare, dar cu acelasi patos...
Scris 19 April 2007 - 08:06 AM
MariaB, la Apr 19 2007, 07:15 AM, a spus:
de ce te peocupa pozitia Bisericii in aceasta problema?
te referi la ce spunea "o persoana foarte credincioasa"..., dar ceea ce spun aceste persoane nu este neaparat pozitia Bisericii...
te simti vinovata ca simti placerea sexuala sau ca nu o simti?
...
spune-ne clar ce te deranjeaza de fapt - daca vrei sa te ajutam cumva
oare?
cati preoti sau calugari ti-au spus tie personal ceva despre aceasta vinovatie si cate vecine sau matusi, sau colege ti-au vorbit despre asta?
biserica vorbeste despre "sentimentul de vinovatie" celor care trec pe acolo si cer sa li se vorbeasca
in schimb, la tot pasul auzi pe cate cineva vorbind in numele credintei despre vinovatii reale sau imaginare, dar cu acelasi patos...
vreau sa ma bucur de placerea sexuala,vreau sa ma simt implinita ca femeie.din cate am citit,pentru a ajunge aici este necesara autocunoasterea.iar autocunoasterea presupune si onania,la un moment dat.dar mereu aud ca este un lucru rau,ca nu trebuie sa il facem etc.si ma simt vinovata.baietii nu ptrea acorda mare importanta acestor lucruri,de acceea ei sunt mai maturi sexuali decat multe fete,de aceeasi varsta.vreau sa stiu:e pacat sau nu?
Scris 19 April 2007 - 12:21 PM
lorelai1907, la Apr 19 2007, 09:06 AM, a spus:
Scris 19 April 2007 - 12:50 PM
lorelai1907, la Apr 19 2007, 09:06 AM, a spus:
Si fetele si baietii se simt "vinovati"...Rau si pacat este daca devine o obsesie...
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
CINE E IN MASURA SA NE LAMUREASCA
Unii intreaba si altii raspund |
georgetta | 21 | 5.226 |
|
Exprimarea religiosilor
Minciuna gogonata ascunsa dupa straie aurite? |
Soimos | 145 | 20.857 |
|
Care este biserica ce urmează standardul Bibliei ?
Dovediți-o cu Biblia, cu istoria și cu modelul personal ! |
holy fire | 131 | 11.497 |
|
Ce este sacru? | tota_puri | 1 | 1.308 |
|
Crestinismul pentru atei
Crestinismul nu ca o religie mistica ci ca un nou mod de viata |
CavalerulJedi | 102 | 19.940 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS