EMIL BRUMARU? Etalon de cultura
Scris 14 April 2007 - 04:55 PM
Blues
In zori, la "Butoiul cu Sperma"
Stau singur, beau whisky si plang.
In van carabina eterna
Mi-atarna de-argint la oblanc.
Pianul mecanic mai canta
Un bleno-tango. Eu scuip rar
In propriu-mi pahar. Tu esti sfanta
In pozele din buzunar Din spleen cu o quinta royala,
I-am ras pe amigos de bani
si-apoi i-am ucis. Tu esti goala
In pat de o suta de ani
Sub paturi si-n brate c-o perna
Respiri tot mai clar, mai adanc.
In zori "La Butoiul cu Sperma",
Stau singur, beau whisky si plang...
Sunt etalon de cultura poeziile lui EMIL BRUMARU?
Scris 14 April 2007 - 06:56 PM
Sonet 9
Ti-s bucile frumose ca doua fenomene Ceresti ce se intampla o data-ntr-un mileniu, Pe hartile stelare ti le-a-nsemnat alene Cu mana lui buimaca de pofte dulci un geniu. Si sanii ti-s cu piscul in nori cand stai pe spate Intinsa in gradina din dosul casei vechi. Picioare lungi, in carne de trandafir lucrate, Cracesti, semeata nimfa, pana la sapte leghi! Si-n pizda ta se-aduna toti fluturii din lume, Bolnavi sa-ti soarba-n trompe nectarul ce-l secreti, Ti-o-mpotmoleste roua, ti-o bate-n groase brume O toamna-mbolnavita de-albeata pe pereti. Ci eu, sa te cutremur, iti picur din ibricul Cel falnic de alama, cu ceai rusesc, lindicul! (din "Infernala comedie")
Sonet XXVI (TAMARETA)
Oh, tu te-ai fute si cu ochii, Atat de alb si-aliotman Ti-e trupul cald scos lin din rochii Pe-al dup-amiezii blond divan. Oh, tu te-ai fute si-ntr-o nara Si in cealalta, atat de-adanc Doresti sa ma mirosi spre seara In iarba moale-a unui crang. Oh, tu te-ai fute si-n ureche, Suav timpanele sa-ti uzi C-un cantec fara de pereche Ce-atat de mult vrei sa-l auzi. Oh, tu te-ai fute si la ceafa, Prinzandu-ti parul buclucas In cea mai de safir agrafa... Ci eu te fut in pizda, las... (din "Infernala comedie")
Omul asta are orgasm intelectual cand scrie asa bizarerii
Scris 15 April 2007 - 09:47 AM
Pe Brumaru sa-l judece cei care nu si-au pierdut inocenta. Asta e cheia in care trebuie citit. Parerea mea.
Te-as invita sa te mai... des-crancenezi...
Numărătoare pentru puştoaice şi babalâci
fluturele
de
dulap
cu
parfum
de
crin
în
cap
zboară
peste
o
femeie
ce
capotul
şi-l
descheie
ca
să
i
se
vadă
ţâţa
cu
ochi
mari
se
uită
mâţa.
Scris 17 April 2007 - 01:34 PM
Tamaretă I
de Emil Brumaru
Dacă lui Lou vaginu-i cînta Apollinaire,
Tamáriuşka, eu ţie ce aş putea să-ţi cînt?
Piersica-nchisă-n flăcări de rouă şi piper
Păzită de un înger cu lancea tremurînd?
Trifoi-frăguţ cu patru petale de amor
Pluşate de-o femeie nostalgică şi şuie?
O, lasă-mă să-ţi mîngîi cu gura un picior
Pînă acolo unde piciorul geamăn suie.
Şi apără-mi cu trupul tău gol ca-n iarmaroc
Sufletul trist şi viaţa topită-n dulci păcate.
Şi dă-mi ca pe-o icoană cărnoasă, să mă rog,
Curul bîrfit zburdalnic de coapsele-ţi surate.
Scris 17 April 2007 - 02:45 PM
S-ar intampla ca m-as intreba de ce nu le-a citit Povestea povestilor de Ion Creanga sau niste versuri suculente de Eminescu; dupa care mi-as raspunde singura: "pentru ca ei sunt tabuuri". Si, desigur, m-as intreba cu ce a gresit bietul meu copil de trebuie sa aiba o profesoara atat de tampa...
Scris 17 April 2007 - 07:11 PM
Si, ca sa raspund intrebarii cu copilul : modernii nu se studiaza in clasa a sasea, abia la liceu pustiul are un minim de cunostinte si lecturi ce-i permite abordarea acestui curent. Ergo, intrebare ne-necesara
Daca spun acum ca imi place poezia lui, estetic vorbind, ma bagati la categoria obsedatilor sexuali?
Scris 18 April 2007 - 10:22 AM
Clinho, la Apr 14 2007, 08:56 PM, a spus:
Sonet 9
Ti-s bucile frumose ca doua fenomene Ceresti ce se intampla o data-ntr-un mileniu, Pe hartile stelare ti le-a-nsemnat alene Cu mana lui buimaca de pofte dulci un geniu. Si sanii ti-s cu piscul in nori cand stai pe spate Intinsa in gradina din dosul casei vechi. Picioare lungi, in carne de trandafir lucrate, Cracesti, semeata nimfa, pana la sapte leghi! Si-n pizda ta se-aduna toti fluturii din lume, Bolnavi sa-ti soarba-n trompe nectarul ce-l secreti, Ti-o-mpotmoleste roua, ti-o bate-n groase brume O toamna-mbolnavita de-albeata pe pereti. Ci eu, sa te cutremur, iti picur din ibricul Cel falnic de alama, cu ceai rusesc, lindicul! (din "Infernala comedie")
Sonet XXVI (TAMARETA)
Oh, tu te-ai fute si cu ochii, Atat de alb si-aliotman Ti-e trupul cald scos lin din rochii Pe-al dup-amiezii blond divan. Oh, tu te-ai fute si-ntr-o nara Si in cealalta, atat de-adanc Doresti sa ma mirosi spre seara In iarba moale-a unui crang. Oh, tu te-ai fute si-n ureche, Suav timpanele sa-ti uzi C-un cantec fara de pereche Ce-atat de mult vrei sa-l auzi. Oh, tu te-ai fute si la ceafa, Prinzandu-ti parul buclucas In cea mai de safir agrafa... Ci eu te fut in pizda, las... (din "Infernala comedie")
Omul asta are orgasm intelectual cand scrie asa bizarerii
Ar fi trebuit sa stii mai bine. http://www.jurnalul.ro/articol_38123/lecti...ui_brumaru.html
Si iti sugerez sa citesti nitica critica literara. Eu cred ca ai ramas cam in urma cu miscarile literare, cu modificarea acestora.
Da, prin liceu am dat si eu de Emil Brumaru, intr-un manual de Humanitas de clasa a IX-a sau a X-a. Mi-a placut. Am fost la biblioteca judeteana si-am cerut ceva de el, dar vacile alea nici nu auzisera de el si foarte revoltate imi ziceau ca nu exista un poet cu numele asta. Dar, in final, l-am gasit.
Scris 18 April 2007 - 12:48 PM
daemon, la Apr 17 2007, 08:11 PM, a spus:
Introducem si in literatura CURENTUL FUTURIST pentru Emil Etalon de Cultura. Brumaru a declarat intr-un interviu ca e avangardist...are si poezii in care cultiva cu mare finete lirismul subiectiv.Din poezia Astenie reiese un autor clasic-modern (gen Arghezi)
ASTENIE
VorbiÅ£i încet, sau poate chiar în ÅŸoaptă,
Azi sînt neputincios ca o mătasă,
Doar sufletul îmi lunecă prin casă
Pe marile covoare şi aşteaptă.
Intrarea lui în vis e-ngăduită
De mult. S-a pregătit cu sîrguinţă.
Hainele mele fragede palpită
Să-i înfăşoare lirica fiinţă.
Căci va pleca. Åži-n alba încăpere
O să rămîn cu faÅ£a mai frumoasă.
Åži fiecare lucru îmi va cere