sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Legea 448/2006 norme de aplicare la legea 448/2006 Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   yo2leo 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 14 April 2007 - 03:27 PM

Buna!
As avea si eu o intrebare referitoare la legea 448. Sunt in concediu de crestere a copilului pina in virsta de 3 ani(copilul fiind cu handicap gradul 1). Am fost insiintata de directia de munca ,solidaritate sociala si familie a jud.Hunedoara, conform art.12 din legea 448, pot beneficia de concediu platit pina la implinirea de catre copil a virstei de 7 ani.
Am luat legatura cu D.M.S.S.F. Hunedoara, si am cerut lamuriri, insa nu puteau sa-mi dea nici un raspuns ,pentru ca nu sunt norme de aplicare a acestei legi. Nu stiau cine ma va plati, unde se depune dosarul, si ce anume trebuie sa fac exact.
Va intreb daca stiti ceva despre legea 448 ,respectiv art.12, si unde se depune dosarul, si daca aceste norme de aplicare a legii exista?
Am inteles ca legea 448 /2006 a intrat in vigoare din 1.01.2007, se poate ca pina in prezent sa nu existe normele de aplicare la legea 448/2006?
Va multumesc!
0

#2 Utilizator offline   eoz 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-March 08

Scris 29 March 2008 - 04:02 AM

Vezi postareayo2leo, la Apr 14 2007, 03:27 PM, a spus:

Buna!
As avea si eu o intrebare referitoare la legea 448. Sunt in concediu de crestere a copilului pina in virsta de 3 ani(copilul fiind cu handicap gradul 1). Am fost insiintata de directia de munca ,solidaritate sociala si familie a jud.Hunedoara, conform art.12 din legea 448, pot beneficia de concediu platit pina la implinirea de catre copil a virstei de 7 ani.
Am luat legatura cu D.M.S.S.F. Hunedoara, si am cerut lamuriri, insa nu puteau sa-mi dea nici un raspuns ,pentru ca nu sunt norme de aplicare a acestei legi. Nu stiau cine ma va plati, unde se depune dosarul, si ce anume trebuie sa fac exact.
Va intreb daca stiti ceva despre legea 448 ,respectiv art.12, si unde se depune dosarul, si daca aceste norme de aplicare a legii exista?
Am inteles ca legea 448 /2006 a intrat in vigoare din 1.01.2007, se poate ca pina in prezent sa nu existe normele de aplicare la legea 448/2006?
Va multumesc!

Dosarul se depune la DGASPC Hunedoara, in legatura cu platytul trebuie sa va plateasca Primaria
de fapt legea a intrat in Mo pe 19 martye dar nu se aplica si cuantumul este de 450
DREPTURI SI FACILITATI PENTRU COPII CU HANDICAP

- acces liber si egal in orice institutie de invatamant obisnuit, in raport cu restantul functional si potentialul recuperator

pregatire scolara la domiciliu a copiilor cu handicap, nedeplasabili, pe durata invatamantului obligatoriu prevazut de lege

alocatie de stat pentru copiii cu handicap, in conditiile si in cuantumul prevazute de lege, majorat cu 100%;

alocatie de intretinere pentru copiii cu handicap, aflati in plasament familial sau incredintati, potrivit legii, unei familii ori persoane sau unui organism privat autorizat potrivit legii, in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 50%;

locuri de odihna gratuite in tabere pentru copiii prescolari, elevi si studenti cu handicap, o data pe an;

un asistent personal pentru copilul cu handicap grav, angajat de catre autoritatile administratiei publice locale, cu avizul D.A.S., pe baza recomandarilor anchetei sociale realizate de primaria de domiciliu;

parintii sau reprezentantii legali ai copilului cu handicap grav pot opta ptr. primirea unei indemnizatii echivalente cu salariul net al asistentului social debutant din unitatile bugetare sau ptr. asistentul personal;

bilete de intrare la spectacole, muzee, manifestari artistice si sportive in aceleasi conditii ca pentru elevi si studenti sau militari in termen;

asistenta medicala ptr. copilul cu handicap, in conditiile Legii asigurarilor sociale de sanatate nr.145/1997, cu modificarile si completarile ulterioare;

obtinerea gratuita de proteze, carje, ghete ortopedice, carucioare din Fondul de asig. soc.de sanatate, gestionat de Casele de asigurari de sanatate si asigurarea cu prioritate si in conditii avantajoase, a aparatelor auditive si a implanturilor cardiace;

gratuitatea transportului urban cu mijloace de transport in comun pentru copiii cu handicap accentuat si grav si pentru asistentii personali ai acestora, acordata pe baza anchetei sociale realizate de Primaria de domiciliu;

gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu tren de persoane clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele ptr.transp.fluvial, in limita a 12 calatorii dus-intors pe an pentru copiii cu handicap grav si pentru asistentii personali ai acestora si in limita a 6 calatorii pentru copiii cu handicap accentuat si pentru insotitorii acestora; copiii cu afectiuni renale care necesita hemodializa in alte localitati decat cele de domiciliu, precum si asistentii personali ai acestora beneficiaza de gratuitate si peste aceasta limita;

alocatie lunara de hrana ptr.copiii bolnavi de SIDA, calculata pe baza alocatiei zilnice de hrana stabilite pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice, pe perioada cat este ingrijit in familie;
Caty ani are copilul?
0

#3 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 29 March 2008 - 06:37 AM

legea 448/2006 se aplica de mult!
0

#4 Utilizator offline   eoz 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 16-March 08

Scris 05 April 2008 - 09:58 PM

Scuzati-ma se aplica de mult

Aceasta postare a fost editata de mița: 31 July 2011 - 10:43 PM

0

#5 Utilizator offline   Andreea Juhos 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 17-October 08

Scris 18 October 2008 - 12:10 PM

Si eu sant din Hunedoara,am o fetita cu grad de handicap grav ,ce anseamna alocatie de antretinere pt copii cu handicap aflati an plasament familial sau ancredintati,potrivit legii, unei familii sau unei persoane sau unui organism privat potrivit legii, an cuantumul prevazut de lege, majorat cu 50%?
0

#6 Utilizator offline   Florisk 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 31-July 11

Scris 31 July 2011 - 01:58 PM

sunt in concediu ingrijire copil de la 3-7 ani cu gradul mediu de handicap.copilul are 4 ani.ma pot angaja fara sa pierd indemnizatia?

Aceasta postare a fost editata de Florisk: 31 July 2011 - 01:59 PM

0

#7 Utilizator offline   Mariusslym 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 29-October 11

Scris 29 October 2011 - 02:28 PM

Vezi postareayo2leo, la 14 April 2007 - 03:27 PM, a spus:

Buna!
Va multumesc!

am atasat un PDF cu Legea 448

Fisiere atasate

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Eu as da o lege sa se...
ganditi voi cam ce legi ar mai trebui adoptate in Romania
ActorGrabit  15 4.684
Replici noi Legislatie pt tombola
unde?
Demimurgul  4 4.323
Replici noi persoane la intretinere nightwish  4 1.438
Replici noi credit fara dobanda pentru persoane cu handicap rodica.iuliana  2 2.925
Replici noi intabulare crestfallen  3 7.002